Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 24, 2009

Bacaan serius : Mengenali pemerintahan Najib.

Oleh : AdukaTaruna

Prakata.

Kepada ahli PAS, anda tidak akan mendapat penerangan ini dari Presiden sebodoh dan selembab Hadi Awang. Jadi, seperti biasa, ahli PAS diminta merujuk kepada presiden atau penganalisis parti lain dalam setiap isu negara.

Pendahuluan.

Di sini, wa mengatakan latar pemerintahan Najib adalah berasaskan PRU12. PRU12, bangsa Melayu tidak menyokong BR, tetapi bangsa bukan Melayu, dikasarkan 70% menyokong BR.

Faktor terbesar kebodohan gen Melayu ialah media. Cina mempunyai media yang agak bebas, manakala faktor India pula adalah akibat momentum BERSIH dan HINDRAF.

Persempadanan semula oleh BN yang memberi untung 2004, menghukum mereka 2008. Kawasan bukan Melayu yang menyokong BN ketika itu, dimasukkan ke dalam kawasan Melayu bagi menjamin kemenangan BN. Kawasan2 yang majoriti bukan Melayu dipecah menjadi lebih banyak.

Lebih banyak wakil bukan Melayu dihantar ke parlimen bagi menjamin UMNO, manakala parlimen besar Melayu dikekalkan, malah disempitkan dengan persempadanan semula 2004 bagi menghalang kemasukan wakil Melayu bukan UMNO.

Kesimpulan untuk tajuk ini ialah :

1. Melayu terbanyak menyokong UMNO kerana media.

2. Bukan Melayu terbanyak membantah UMNO kerana dasar; di mana media mereka membina intelek mereka.

One Malaysia.

Sebab itu, tanpa takut2 dan teragak2, Najib mempromosi latar pemerintahannya yang sama dan mirip kepada perjuangan bukan Melayu. Baginya, berdasarkan PRU12, dan berdasarkan persempadanan semula 2004, Melayu tidak ada masalah.

Jika bukan Melayu berjaya ditarik balik kembali kepada BN, dengan angka sekitar 40-50% Melayu yang membantah BN, mana2 kerusi Melayu, akan dimenangi BN. Keadaan sama seperti 2004.

1. Dengan kekuatan media, Najib selamba memansuhkan 30% ekuiti Melayu. Separuh genetik Melayu akan kekal bodoh + 55% sokongan bukan Melayu = BN.

2. Dengan kekuatan media, Najib selamba mengurangkan kuasa undang2 Islam. Separuh genetik Melayu akan kekal bodoh + 55% sokongan bukan Melayu = BN.

Apa peranan PAS?

Kepimpinan Ulama. Zzzzzzzzzzzz... Luar Negara..... membisu.... kurang berfikir..... kuliah..... poligami... Zzzzzzz.... kamu kafir...... sana dah expired..... ulama pewaris nabi, jangan kutuk.... tolak Hadi = tolak ulama = kena telan batu bertangkup / neraka..... rela dipenjara tolak helmet... makan kena pakai 3 jari.... jgn guna berus gigi, guna kayu sugi.... guna unta, jgn guna kete....

1 comment:

malam said...

haha

wa suka peranan PAS yg last sekali tu

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...