Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 4, 2009

AS ucap tahniah kepada Najib

AT : Ni kalau Anwar, memang dah kena luku dengan penyokong UMNO. Tapi sebenarnya, regim BN adalah boneka US-Britain.

Dulu, kalau siapa yang masih ingat, Najib pernah larang syarikat Iran dari menyertai pertunjukan senjata di Malaysia. Alasan PBB kata Najib. Kemudian dicabar syarikat Iran itu.


WASHINGTON: Amerika Syarikat (AS) mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri Malaysia yang baru, Datuk Seri Najib Razak, yang mengambil alih jawatan itu daripada Tun Abdullah Ahmad Badawi hari ini.

"Kami akan memberikan kerjasama kepada Perdana Menteri Najib dan kerajaannya dalam memperkukuhkan lagi hubungan AS-Malaysia," kata pegawai Jabatan Negara AS kepada Bernama malam tadi.

Awal semalam, Najib mengangkat sumpah jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia keenam. - Bernama

4 comments:

Anonymous said...

waa rasa anwar lebih amerika banding dengan najib, lepas anwar kena bebas oleh paklah dia gi duk amerika he he he....

malam said...

nak berkawan dgn amerika tak kesah.nak duduk sana sampai mampos pun takpe.tapi tgk pendirian dgn amerika camne.kalau tunduk,ikut telunjuk ketua diorg jugak,tak berani nak lawan,baru amerikaa...!!!cth:amerika kata serang iran,tapi kalau najib diam je,mmg lembik la.

Anonymous said...

Dalam Rand Corporatian menyatakan, modus operandi melantik pemimpin islam yang pro Amerika di universiti ternama di US seperti John Hopkin dan George University adalkah cara pihak keselamatan US untuk melatih rangkaiannya, dalam hal ini, anwar , nucolish majid tersenarai dalam list amerika dan pernah menjadi fellow pelawat di sana...
hope kita berhati -hati dengan anwar jika kita benar sayangkan PAS.

Anonymous said...

wa bukan nak defend Najib atau wa ni pro Anwar.... Najib ni bagi wa langsung wa tak yakin kebolehan dia jadi PM.... Anwar plak wa kureng skit.... kureng dari segi mana lu pk la sundri..... cuma pendapat wa dalam hal ni.... kalau nak tuduh orang tu proksi Yahudi orang ni agen ALIAS amerika..... kalau wa lah.... buang masa jer lantik proksi or agen di Malaysia ni..... buang duit jer... apa ada kat Malaysia ni sampai US nak lantik ejen..... nak cover pembunuhan altantuya ( sapa altantuya???.... model jer.... )pun tak lepas.... baik wa train agen² untuk masuk dalam negara China ke, German ke, Iran ke.... ada gak la manfaatnya.... aduka.... lu selalu cakap gen melayu ni IQ bodoh... abis tu kalau la US lantik gen Melayu sebagai agen dia..... berlapis² la bodohnya dia orang.... lantik orang bodoh jadi agen.... ada logik ka???.... baik US lantik agen kat indonesia.... dah la negara besar.... hasil banyak.... malaysia ni baik US bagi kat singapore jer urus...... bagi wa segala tuduhan pasal agen US agen Yahudi ni mengarut jer.... semua ni pengaruh citer hollywood jer.... biasa la gen melayu.... mudah terpengaruh!!!!

- abanghensem