Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 19, 2009

Artikel marah bangat : Mangkuk punya SPR!

Oleh : AdukaTaruna

Sebab gua dihasut xenan yang suka gua keluar artikel marah, so, gua nak marah lagi nih. Dosa kongsi dengan xenan 50-50. Lu kena baca artikel gua ni dengan penuh hasad marah beb. Baru jadi. Lagi lu orang marah, lagi banyak dosa xenan. Hahaha. Eh silap. Grrrr....

Si mangkuk SPR ni, lain yang kita tuntut, lain pulak yang dia tunaikan. Mesti orang kampung abanghensem SPR ni. Komponen PAS kot. Grrrrrr...

Kita tuntut dakwat la sengal. Bukan tuntut mansuhkan pondok panas.

Kita tuntut mansuhkan undi pos la mangkuk. Bukan tuntut hadkan kehadiran penyokong.

Hadoi ai..

6 comments:

Xenan said...

hahaha,

Eh wa hasut ka? ,akta ada akta?kereta tinted pon tadak akta lagi ni kan akta hasutan blogger.hehehe.

Bro,skang BN memerintah.Die mmg boleh sukati wat pa.SPR ke SPRM ke..mmg sukati die la.Welcome to nearly failed country bro!

So sapa2 yg baca artikel ni tak marah mmg wa istihar sengal sesengal SPR.

elyn said...

yg nak marah2 ni apasal.. lu olang marah2 smpi sengal ni sbb lu olang punya EQ alias negotiation skill korang out. lu olang ingat, ape lu olang mintak, lu olang bleh dapat ka??

the art of negotiation #1 :
"if u cant give them what they want, give them something u dont mind losing"

ada paham ka? sikalang br lu ong paham kenapa dia bebaskan tahanan ISA sikit2 kan kan kan...

:p

nyle

p/s: tokmoh genius nih dah tak menyengat mcm dulu. ahakz

Anonymous said...

aduka...

tekaan lu hampir tepat.... kalau lu kata bekas pengerusi SPR si rashid tu orang kampung wa memang lu betul la... umah dia pun wa kenal..... tapi sekarang pengerusi SPR orang lain.... wa tak tau dia asal mana.... tilikan lu dah makin tak betul la... hahaha

p/s - red warriors dapat pegi final piala FA.... hahaha..... nasib baik menang kalau tak abis huru hara satu N9.... hehehe

-abanghensem

dugong_darat said...

Aduka...

maner budak yang suruh ko pink kan blog mike tu...

jom taruk dia cukup-cukup...

arsenal kalah siut semalam...
kalah tmpt sendiri...

Xenan said...

nyle,

lu rase kat malaysia ni bleh pakai ke art of nego tuh.Pendapat wa ape sahaja yg dia buat (baik atau buruk)semata2 nak mengekalkan kuasa jer.

Sbb tuh SPR wat camtuh.N sbb tuh jugak die bebaskan banduan ISA.Jgn tersalah faham lak.

Demi prinsip n kebajikan rakyat?Keep on dreamin larr.Machiavelli follower semua ni.

elyn said...

kena bijak la kalau nak nego dgn gomen nih. klau push hard, mmg tak dapat la. see it from the gomen perspecive. jgn dok tgk dr perspective kite je. gomen wont give us what we want, so they will give us what they dont mind losing.

cth: tahanan ISA yg dia lepaskan tu, is people yg tak ada paedah kat dia, but still, paedah itu ada kat family tahanan. we scored, altho, it wasnt what we want.

as pembangkang, we hv to break the cycle. we ask, the gomen dun give. they give something else. we ask, they dun give, they let us down. we ask again, then they hv to give something else. keep asking, keep pushing in a delicate manner. belajar dr cara kristianisasi secara halus.

its not all machiavelli u know. if awal2 lg u pandang serong, otak u takkan bleh proses maklumat.

:)