Skip to main content

Arsenal vs Man U

Oleh : AdukaTaruna

Wa, cam biasa, anti Man U. Haha. Dulu masa kekecik, dugong_darat selalu tudoh muka wa macam C. Ronaldo. Mati2 wa tak ngaku beb. So, wa akan bias kepada Arsengal pagi ni. Adik wa pun dah siap2 dengan keropok. Kitorang anti Man U.

Tapi, walau anti pun, wa rasa Man U menang la beb. Perlawanan cam biasa kita tgk kat EPL. Dah takda kelainan. Walau laju, tapi wa pasti bosan. Tengah, wa cam biasa, teka Man U control. Man U maybe menang beza satu gol jer.

Analisis taktikal pun wa tak tau nak ulas cane. 2-2 pasukan akan main sebijik macam EPL. Mula2 ni serang secara laju, then sangkut kat tempat lawan. Yang lawan plak serang dengan laju. Then sangkut lagi. Aaa... lebih kurang camtu la. Kamera akan rakam macam bola badminton. Kejap ke kiri, kejap ke kanan.

Tadi wa jumpa member gua. Member wa ni paling aktif bersukan. Semua sukan dia main. Bagus. Genetik Pakistan. Haha. Muka sekali tgk mcm Figo, 2 kali tgk macam Federer. Kitorang team anti EPL dan anti Man U. Dia cakap Man U kalah. Wa pulak cakap Man U menang. So, dia bantah gua macam nak pecat gua dari Kelab anti Man U plak. Haha.

Permainan cantik.

Arsenal ada permainan cantik secara pasukan. Best gile kalau dia guna 2-3 touch jer dah gol. Memang cun. Tapi kalau lawan team2 cikai EPL la.

Permainan cantik ni penting beb. Penting bagi penonton mcm gua la. Kalau tak mau gua tertido nanti. Dulu wa suka tgk pcik Zidan. Berseni ma orang tua tu. Macam menari ballet pun ada gak. Dalam masa yg sama ada Ronaldo. Masa tu dia belum boroi mcm gua la. Lepas era orang tua tu, muncul plak Ronaldinho. Skang harap Messi jer la. Tu pun tak cantik, cuma laju, degil dan rajin jer.

Kalah la kau Man U... fuh....
Kalah la kau Man U... fuh....
Kalah la kau Man U... fuh....
Kalah la kau Man U... fuh....
Kalah la kau Man U... fuh....
Kalah la kau Man U... fuh....
Kalah la kau Man U... fuh....
Kalah la kau Man U... fuh....

Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.