Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 22, 2009

Anwar mohon maaf daripada Guan Eng

Anwar mohon maaf daripada Guan Eng


GEORGETOWN: Ketua Menteri, Lim Guan Eng menganggap masalah antara beliau dan Datuk Seri Anwar Ibrahim selesai berikutan permohonan maaf daripada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

Lim hari ini mengesahkan bahawa Anwar telah memohon maaf berikutan kegagalan beliau memaklumkan kepada Lim mengenai peletakan jawatan bekas Timbalan Ketua Menteri I, Mohammad Fairus Khairuddin sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti.

"Saya tidak mahu perkara ini berlanjutan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.



Sebelum ini, Lim yang juga Setiausaha Agung DAP secara peribadi menyatakan perasaan kurang gembira kerana Anwar tidak memaklumkan kepadanya mengenai peletakan jawatan Mohammad Fairus.

Mohammad Fairus yang meletak jawatan sebagai Timbalan Ketua Menteri I, berkuat kuasa 8 April lalu, kemudiannya melepaskan jawatannya sebagai Adun Penanti pada 16 April. - Bernama

Good job beb. Pemimpin yang mula nak membangsati rakyat harus ditempeleng. Kita rakyat, kita ada power. Diorang sepatutnya balaci yang memperjuangkan hak kita. Bukan kita pulak yang jadi lembu2 bangang membina kerjaya politik mereka. Sohai punya falsafah.

So, gua masih tuntut mohon maaf kepada rakyat. Kes belum selesai. Dia baru mohon maaf kat ahli politik. Rakyat dia tak pandang langsung.

Wa baru memekak kat 2 forum. Ada beberapa forum belum gua masuk. Anwar ingat semua rakyat bodoh macam penyokong dia agaknya. Ini bukan tahun 1998 beb, ni tahun 2009 ma...

7 comments:

Anonymous said...

pergh!!! ni mesti DSAI baca blog lu ni aduka.... mungkinkah abanghensem tu adalah Anwar Ibrahim????.... hehehe

-abanghensem

uma said...

haha..
lu jgn pressure2 sgt dia bro,
org tua2 ni..
kene lah belai2 skit..haha

Berg said...

ceh.. haha.. yakin je DSAI duk dengar apa lu kata.. siap kata belum masuk forum lain.. wakaka

AdukaTaruna said...

hahaha. Wa yakin sampai gak kat telinga bertaik Anwar tu Berg.

Bersepah agen2 Anwar kat internet. Dia ada gak team yang ditugaskan pantau reaksi masyarakat internet.

PAS jer gua tak tau ada ke tak team ni. Kuang3...

Berg said...

ceh.. lu lekehkan team IT Pas bro.. lu silap la kalau mcm tu... hha... berbanding 2 yang lain dalam PR, team IT pas jauh lebih baik beb!!... wa pernah nengok gerak kerja depa.. wa tau la...

Anonymous said...

TGHA awal lagi kenal computer n tenet dr lu la mangkukkk!!!

Anonymous said...

berlagak la pulak aduka sorang ni, teguran bahasa nya dengan gaya tersirat kononnya?bak gampang umno je..memang bangsat mamat ni.... perasan gila aduka rupanya....