Skip to main content

Aku cadang UG dengan UMNO. Then aku ghaib.

lu baca sebol jap duka. artikel terbaru krja bodoh PAS.
Haha. Lu kalau durian kat kg tu dah berbuah, jgn hilang plak. Wa sekeh lu kang. Wa ugot nih. Haha.

Blog sebol ari2 wa baca. UG ala Sebol lagi menarik pada wa. Cuma pening sket nak paham sebab perenggan tak secocok dengan corak gua. Bab kerja bodoh dalam PAS oleh Nik Abduh, dulu lagi wa dah analisis level intelek dia. Malas nak selongkar dalam almari.

Dia buat kerja bodoh lagi bodoh dari kerja bodoh yang dituduh itu. Apa kejadah? Dia somebody ma. Nak cakap camtu, pribetkan jer blog lu. Jemput semua pemimpin PAS jer masuk. Sohai punya ulama. Nak berpolitik, buat cara orang politik. Ini buat cara blogger. Jangan sampai uma yang bersopan santun tu jd mcm gua dah. Itu petanda sesuatu yang sgt2 tak dapat diterima tuh.

Lu cadang, lu bagi la penerangan. Jgn buat mcm gua. Lu Presiden, gua kutu. Lain. Gua cadang, ahli PAS buat pungutan suara. Nak UG ke taknak.

Kesemua ahli yang nak UG, wa cadang lu lantik sebol jd Presiden. Sebab pada gua, UG ala Sebol lagi best. Penerangan pon ada. Nak tanya pon boleh.

Comments

  1. Bang
    Kasi la link sekali, baru org lain boleh baca.

    bukan semua orang tau "sebol" tu "Hasbullah Pit"

    ReplyDelete
  2. hehe,

    Setuju bro sebol jd pres..muka pon kacak.Bergaya.Harap tidak buncit cam AT.hehe.Penting tu bagi wa.

    Lepas puji2 ni,kalau dah jd pres jgn lupa lantik wa jadi org paling "kanan"

    wakaka

    ReplyDelete
  3. lu jangan memain... lu kutuk nik abduk sesat lu aduka... lu bangkang UG sesat lu aduka... ni bukan wa cakap nik abduh cakap.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  4. Maybe nik abduh nyer hukum sesat terpakai kat org di kltn jek kot..Kat luar tak terpakai.

    Abes la cita2 mek klate lu AT...punah2

    ReplyDelete
  5. aduka ....hang memang haram jadah...hahahhaha

    ReplyDelete
  6. haha. lupo la plak bg link.

    bro bghensem ko selalu jumpa kete nik abduh tak? wakaka

    xenan jadi org kanan anwar jer la senang. kan ke idola lu tuh.. muahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.