Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 20, 2009

AdukaTaruna kurang membaca - Hasbullahpit.

Sang Aduka Taruna tertunggu-tunggu penjelasan TGHA tentang "Kerajaan Perpaduan" namun apa yang dia dapat ialah label "kurang membaca", sama macam saya juga.

Oleh : AdukaTaruna

1. Ostad Hadi cakap ahli PAS kurang membaca. Gua bukan ahli ma. So, gua terselamat. Hua hua hua.

2. Tapi memang betul gak dakwaan Ostad Hadi tu. Ahli PAS gua percaya 2x5 jer dengan gua ni. Gua kurang membaca buku2 ilmiah. Nak2 dalam BI. Mampos gua terkial-kial. Artikel jer rajin. Tu pun politik. Hahaha. Bab komik kesatriaan, lelaki_ini siap buat koleksi beb. Komik dragon ball, tanya dak Berg.

3. Cakap bab buku2 ilmiah, falsafah etc, memang gua kurang mengaji. Malah gua bukan bidang agama pun. Haha. Cuma gua minat mengkaji dan berfikir. So, standard la. Gua akan tegakkan kajian gua tanpa mengaji tu kat blog gua.

Dan selalu gak kena sekeh dengan pembaca yang mengaji. Hahaha. Mana yang wa setuju dengan sekehan tu, wa angkat jadikan N3 beb. Inilah fungsi debat-debik dalam dunia intelek terbuka. Pro.

4. Tapi dalam jika Ostad Hadi berkontekskan Kerajaan Perpaduan, gua tak setuju. Sebab, sepatutnya dia lah kena tulis, jelaskan, atau sekurang2nya mencadangkan buku khusus untuk memahami cadangan dia sendiri (Kerajaan Perpaduan). Baru boleh kita semua baca.

Tapi takda pun. Sengal ubi punya Ostad. Macam gua kekecik dulu bertekak dengan member. Tak boleh lawan cakap, terus tuduh pasal umur la, pasal mak kau tak ajar la, pasal sekolah kau cikgu lain la.

Cet. Macam budak2. Tak bagi lu cadang, senyap tanpa guide line, bila kena maki, terus tuduh semua pemalas baca. Nak gua lempang, kang demam plak gua seminggu. Haha. La ni Kak Memot demam. Cian kak mot. Mesti demam sebab sokong gua tu. Ngeee...

3 comments:

lelaki_ini said...

Mengikut mangkuk tingkat wa, kak Memot sdg cuti b'salin. Anak ke 13 & 14, kembar tuh.

Xenan said...

Bro aduka,

Jgn la bersedih.Wa kasi statement yg menentang Hadi sikit bagi lu happy sket.

"kbnyakan penyokong PR lagi banyak membaca sikit dr sumber tak terhad dari penyokong BN.Tuh pasal kebanyakan penyokong BN selalu nampak stupid"

Mmg betul lagi banyak membaca membuka banyak option peribadi kita untuk memilih yg terbaik dlm satu isu.

Tapi ini bukan masalah utama dlm isu ni.Contoh terang dan jelas dr Kerajaan Indonesia n Amerika.Prob kita ialah belenggu taksub kebencian kepada geng yg tak sersaf dgn kita.N 80% org BN bawah najib akan reject idea ni.Kompom

dugong_darat said...

haaa...

kater seminggu outstation...

dah balik dah ker...

hehehehehehehe...

2 malam lepas ferguson tepon aku...

cakap tak bleh nak ke kejar la FA...

sebab player dah pancit...
jadual tight sangat...
so let go FA consetrate kat champion league...

hehehehe