Skip to main content

30% ekuiti dimasuhkan.

"Para pelabur sudah tentu tertarik dengan langkah liberalisasi itu yang memudahkan perniagaan kerana mereka tidak perlu lagi memikirkan soal 30 peratus ekuiti tempatan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Gua letih nak layan orang yang tak pandai susun step ni. 30% mansuh step no 20. Step no 1, sifarkan rasuah, sifarkan karenah birokrasi, licinkan pentadbiran, bla bla bla; baru bahas bab 30%.

Bahas dulu. Bukan buat dulu baru bahas. Tu kaedah 2 ekor anak Ali. Hassan dan Mustapha.

p/s : Boy.. lu kan PEKIDA. Takda rasa nak mengamuk ala2 geng Songkok Tinggi ke kes ni? Ngeee

Comments

  1. ape barang PEKIDA nak ngamuk..
    mana ade kaitan ngan diorg..
    diorg keje tarik kete je..muahaha
    lain ah kalau bukak business ke ape..
    tapi xtau la plak kalau nak tarik kete kena bahagi2, 3 pekida 1 tokey cina..haha

    p/s:AT, asek cter serius je..mana cter lawak kecik2 lu lagi..haha. wa da penat la baca ilmiah2 ni..melayu ma, mana boleh banyak2 fakta..nak muntah rasa..haha

    -orang jauh-

    ReplyDelete
  2. haha..step2 kejadah.

    Lu kne terima hakikat machiville.Pengekalan kuasa n ekonomi lagi penting dr agenda bumiputra.Tayah la sangka baik ngn Najib nih.

    Caculator die same ngan tun.Pelabor masuk + peluang keje kuli = org bandar keje kilang era 21(cost center) + org kampung keje kilang gotah = semua org senang hati.

    Pehtuh ulang ayat sama: "Rakyat kene bersyukur sbb kerajaan dah membangunkan negara.Oleh itu rakyat semua boleh tidur senyenyak2.Undi kasi kerajaan.Tamau kasi?lu menderhaka pd sultan!

    Agenda Rasuah sifar?Ada dlm tong sampah office SU najib!

    ReplyDelete
  3. serius cakap..... bagi wa ekuiti ni ada ke takde ke wa tak penah rasa..... nak bisness wa cari duit sundri.... nak buat loan sampai tua la tak dapat.... projek.... wa create projek sundri... bagi kontrak buat keje..... tak penah mintak bantuan gomen.... wa ikut cara bangsa lain cari duit..... malas wa nak bertongkatkan gomen..... bagi wa DEB ke ekuiti ke tu umpan jer nak tarik sokongan rakyat..... kalau kerajaan serius pasal ni dah lama dah bangsa Melayu ni ke depan dalam bab ekonomi...

    -abanghensem

    ReplyDelete
  4. abanghensem,

    Wa tak sepower lu.ehehe.Loan gomen n mcm2 mmg wa tibai.Sebab tu la wa register UMNO.Meh la register UMNO.Wakaka.

    Sapokah ckp bangsa lain tak bertongkat kan kerajaan.Die bertongkat kan melayu untuk bertongkatkan kerajaan.

    Tak caya tanya kontraktor kelas F.Project die sub kat sapa.NI la makna dia maksud ekuiti tempatan sbenarnya

    ReplyDelete
  5. mana Perwaris dan Perkasa?Mana Badan Bertindak Perpaduan Melayu? Mana GPMS?Mana yang dok wat demo kt komtar dulu tu?Chit poodah!

    ReplyDelete
  6. abghensem, xenan, jgn lupooo kwn2 yeaa....
    x elok...haha

    AT meh kita masuk putra UMNO?
    mana lg dpt project putra UMNO
    ke pemuda UMNO?hahaha

    ReplyDelete
  7. Salam,

    Terlebih dulu saya harap agar saudara bertaubat sebanyak mungkin...ini kerana pintu taubat bukan selalunya terbuka. menghina ulama seperti menghina Nabi Muhammad S.A.W yang menegakkan Syair Islam. Sungguh kesihan kepada ibu dan bapa saudara kerana punya anak yang akhlaknya sama seperti haiwan.

    ReplyDelete
  8. ekuiti tempatan ka ekuiti bumiputera????

    ReplyDelete
  9. ekuiti bumiputera. sorry.

    Syiar Islam bukan syair islam.

    ReplyDelete
  10. mana budak2 UiTM yg buat demo dulu ha?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.