Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 16, 2009

Ulasan bermutu rendah.

Gua sebenarnya jarang berselera nak ulas tahap intelek seperti ini. Tapi, kali ni, sebab boring tak dapat tido, wa layan jer la tahap Hishamudin.

“Selama ini iaitu sebelum kewujudan pihak tertentu, tidak pernah ada anak Melayu yang tergamak baring di atas jalan untuk menghalang kenderaan raja.
Setakat baring lu kata tak pernah. Bangang punya Melayu. Tu Melayu Johor bukan baring depan kete jer beb, Sultan mangkat dijulang kono tikam. Jebat kat Melaka pernah mengamuk. Tapi buku wa versi lain la, tak main la imaginasi tipikal camtu. Hahaha. Promot la plak.

Sehubungan itu, katanya, Pemuda UMNO akan memastikan impian pihak tersebut untuk memecahbelahkan ahli, melaga-lagakan pemimpin dan melemahkan parti ketika ini tidak menjadi kenyataan.


Perenggan pertama cakap pasal runtuh negara. Lepas tu tetiba nak runtuhkan parti pulak. Parti = negara. UMNO = Malaysia.

Dah boring punya pasal, wa layan jer la tahap ni.

4 comments:

Isa said...

Salam AT,

Apa tahap mentaliti mamat ni, gua pun heran jugak, sebab tiap kali gua terserempak dengan gambar dia dalam blog kawan2 lain, mulut dia pasti tengah ternganga menjerit, ada pulak tu sambil pegang keris.

Memang spesis suka menyalak agaknya, pasal tu cakap pun merapu semacam je...

Wa pun layan tak boleh tido la ni... ha..ha..ha..

Anonymous said...

ni la mentaliti orang kampong..haha
mahap la ye orang2 kampong..
mane taknye, cara dia ckp tuh mcm kalau BN x memerintah dari dulu, mati kebulur kot orang2 Melayu..haha
dia lupa rezeki tuh sapa yang bagi...

p/s:wa sangat berbesar hati sebab AT suka comment wa punya comment..hahaha

-orang jauh-

Anonymous said...

waa rasa orang tu bukan orang kampung, dia lahir dan membesar kat bandor dikelilingi golongan elitis, dan bukan pior johor sebab bersekolah di kolo lumpur, hanya tumpang nama je dijohor sebab nak betanding pemilihan parti.itu menteleti gol elites, tak pernah makan nasi ambang pun...

-fanatik A...(tak mau sebut nanti tuan tanah marah)

Anonymous said...

wa tak nak komen pasal artikel ni cuma wa nak sebut ... wah!!! hebat lu aduka.... sekarang dah ada peminat fanatik tu..... hahaha....

-abanghensem