Skip to main content

Team blogger terhebat setakat ni.

Wa pilih dari Perak beb. Setakat ni lah. Dan maybe situasi mendorongnya begitu.

1. Hampir semua ADUN PAS Perak berblog. Kamceng pulak dengan bloggers rakyat biasa Perak. Tak payah banding dengan negeri lain sebab pembolehubah tak sama. Kita tengok Kedah. Mana ada beb. zaminc, hang tulun jawab sket. :p

2. Tabung bloggers Perak dapat sambutan dari rakyat Malaysia. Bermakna gerak-kerja mereka direstui. Dulu, kat ceramah PAS, kutipan derma hanya untuk PAS atau program lain di bawah PAS macam Palestine.

Tapi kat Perak, di ceramah PAS / BR, team bloggers Perak boleh dicari untuk diserahkan derma by hand. Memang bangsat. Eh silap. Dasyat. Wa ingat nak pinjam toyol jiran abanghensem la. Attack rumah Al-Banjari. Kuang3.

Apa ni zaminc. Mana blogger Kedah? Tak berguno. Muahahahaha. Harap Berg si hipokrit tu? Kejap Johor, Kejap Kedah, kejap Perak. Penang pun dio ado.

3. Tak pernah2 bloggers rakyat biasa berkampung, mentedarah, berkumuh dan membuto dalam kediaman rasmi Menteri Besar. Team bloggers Perak jer dapat beb. Gilosss...

Comments

  1. haha... lu duk somban senyap2 sudah la bro.. lu apa nak bising2 ngan negeri2 yang wa ad nie??... wakaka

    btw wa sarapan kat perak ma... makan tengah hari kat kedah... makan malam kat Penang... busan2 wa balik la johor...

    Balik Johorpun sebab Bunda ngan ayahanda di sana... kat sana wa jadilah UMNO... hehe

    ReplyDelete
  2. Bunda ke bunga? bla la lu Berg. Dasar sastera punya budak. Hahahaha

    ReplyDelete
  3. haha.. wa budak sastera yang amek engineering beb... hehe... lu jangan kutuk2 budak sastera lebih2... wa cili mulut lu kang... wakaka...

    bakal PM lupun produk sastera.. cuma Dr M je yang sains dalam banyak2 PM tu.. huahua

    ReplyDelete
  4. senyap skit

    berikan laluan...
    laluaan...
    laluaaan....terima kasih,haha


    kedah tergolek baru lah
    zaminc nak bersuara kot..haha
    dah tgolek x payah susah2
    pakat maki aje....haha


    lu org list down.
    jurusan PM dari sejak merdeka sampai la ni?
    tun rahman jurusan apa?
    tun razak?
    tun husein onn?

    mahathir & pak lah dah tahu kot.

    kat negara maju
    50thn PM diaorg dah brapa kali?

    ReplyDelete
  5. man boley pinjam² toyol camtu beb.... lu kena sewa la.... wa pun berhabis beribu raban nak dapat sekor toyol ni.... bayangkan kalau lu sewa ngan wa sebulan.... kalau sehari toyol tu cilok not RM1000 sekeping lu kira la... kalau 30 hari 30 ribu beb.... mana boley bagi pinjam jer.... skurang² sewa RM500 sehari sewa tu..... fuh!!! kaya kaya....


    -abanghensem

    ReplyDelete
  6. Buy Generic Cialis, Viagra, Levitra Here. Get Cheap Drugs online. Buy Pills Central.
    [url=http://buypillscentral.com/buy-generic-viagra-online.html]Get Cheap Viagra, Cialis, Levitra, Tamiflu[/url]. canadian generic drugs. Cheap medications pharmacy

    ReplyDelete
  7. When you position Viagra or some other meds in our machine shop you may be trustworthy Best Discount Viagra Pharmacy Online that this goods only of first-rate quality desire be delivered to you systematically in time.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste