Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 21, 2009

Standard moral Hadi.

bro.. lu agak2 apa reaksi TGHA atas kenyataan TGNA. ............ lu setuju unity gov tu dilontarkan open atau dalam mesyuarat?

1.

Ini tajuk moral, bukan tajuk intelek. Hadi ulama ma. Iman dia bukan macam kita. Kita ni, terutama gua, jenis main redah jer. Hahahaha.

Hadi pada wa standard moral dia tinggi beb. Penebat stress dia tinggi. Kalau Malaysia kena serang, dia tak lari punya. Anwar + Paklah + Najib + Sultan Melayu, wa yakin, dia akan lari. Bezanya, siapa lari dulu jer.

So, mula2, kenyataan TGNA kita lihat dari sumber musuh. Keduanya, ulama berselisih dengan ulama tak macam Berg berselisih dengan Che pasal rebut awek dulu. Hahahaha. Tak macam zaminc berselisih dengan abanghensem pasal guli. Standard diorang tinggi, ma. Tak main bomoh2 ala Paklah de beb. Kuang3.

2.

Wa bukan ahli PAS. Wa rakyat Malaysia bebas. Dah tentu wa sukakan perbahasan open. Cuma orang macam Hadi, kalau nak bagi cadangan open, kena ada homework la. Planning beb.

Ini alasan kat luar negara tak bleh buat kenyataan. Alasan tahap Roslan sms. Kalau ada homework, DAP celah jer, terus keluar. Siap pdf lagi. Dia ingat gua macam dia agaknya nak tipu gua dengan alasan luar negara. Kuang3.

Maybe internet hanya ada kat Malaysia kot. Hahaha. Itu sebagai bebas la. Kalau wa sebagai ahli PAS, sudah pasti wa mahu Presiden bersuara dalam mesyuarat dulu. Dan wa mahu TGNA juga meminta penjelasan Hadi dalam mesyuarat. Macam Pak Bakaq cakap la.

"Tuan Guru, apa komen Tuan Guru akan bla bla bla.. Hadi.. bla bla.. kerajaan Perpaduan.."

"Sayo ake dapatke penjelase Tue Preside dale mesyuare." <----- Ini perlu kalau wa ahli PAS. Yakni, lindungi PAS dari manipulasi media.

"Tapi, pado saye sebagai Mursyidul Am, keputuse muktamar lalu perlu dipertaheke." <----- Yang ni memang perlu tak kira sebagai ahli PAS atau bebas dan TGNA memang tak perlu diajar untuk ini. Orang tua tu dah buat dah. Kalau takda ni, spekulasi membengkak, pengundi PAS bukan ahli PAS berkecamuk tanpa panduan.

3.


Yang ni takda kena-mengena dengan soklan off mesej YM kat atas. Gua nak promot sket ni. Lu baca Roslan sms pasal unity gov. Tergelak wa pagi2 nih.

Memula dia cakap Presiden kat luar negara. Wa dah senyum.

Lepas tu dia cakap Unity Gov tidak boleh dibanding dengan mana2 model. Tak adil katanya. Perenggan bawah dia sendiri bandingkan Unity Gov dengan Indon n Palestine. Hahahaha. Gilo dak Roslan nih.

Wa harap Ali Rustam ulas dia. Ngeeee....

9 comments:

uma said...

hadi bz sgt tu,
xada masa nak masuk internet..haha
mungkin gak kat msia aje ada yg internet...haha
jgn malukan wa
wa masuk kem lu ni...bukan senang.
hahaha

wa leh setuju dgn lu
andaikata bede ni serius
sepatutnye ia harus dibentangkan dulu pd pimpinan pas yg ada dgn detail plan nya.Klu tul serius lah. tp klu main aci myorok wa pon sakit ati...haha

cume dlm kontek mberi cadangan & pandnagan didlm parlimen, wa merasakan hadi berhak.


apa2pon,
dah sampai masa presd PAS
diganti...hehe
hadi perlu diletak diposisi lain.
Bg wa hadi masih diperlukan.
cume bab2 perang ni,
bg kat pglima perang yg sesuai
dgn pperangan masa kini.

1 lg,
pimpinan pale ijau ni,
wa rasa mcm x belajo
dari pgalaman bertemu media aje..haha.
wa rasakan,bro
lu kene wat
kene wat seminar
"cara pale ijau mgayat
bila mana bertemu media"...hahaha

AdukaTaruna said...

tu la bro. wa desak sgt tukau presiden.

tp, kalau calon ada 3 jer, lu, gua, hadi, ratus kali baik hadi la. Kah kah kah. Kite pandai cakap jer. hahaha.

pasal seminar depani media, apa kata kita buat bro. yuran RM980 jer. hahaha. malu beb pemimpin kena taklimat dgn bloggers.

uma said...

haha,
biasalah wa & lu ckp guna air liur aje,tu yg sedap tu
x payah penat2 mcm hadi...hahaha


pasai media ni,
wa rasa pimpinan ijau kene alert lah.
asyik kene main aje.
dah berkali2 kene main...haha
ayat apa tu yg kata" x leh tergolek dlm lubang yg sama utk kali ke 2."
tp wa tgk dah berkali2
pimpinan ijau ni tergolek dlm lubang yg sama dlm kontek ni...haha

dah boring wa tgk,
bila masa lak wa nak tgk
media dimainkan lak...hehe

Anonymous said...

aku baru hanta komen di bwh ni kat goblok roslan sms. kita tengok dia siar ke, tak ke

Standard moral Hadi.

Gua nak promot sket ni. Lu baca Roslan sms pasal unity gov. Tergelak wa pagi2 nih.

Memula dia cakap Presiden kat luar negara. Wa dah senyum.

Lepas tu dia cakap Unity Gov tidak boleh dibanding dengan mana2 model. Tak adil katanya. Perenggan bawah dia sendiri bandingkan Unity Gov dengan Indon n Palestine. Hahahaha. Gilo dak Roslan nih.

Wa harap Ali Rustam ulas dia. Ngeeee....

uma said...

wa ada gak try bubuh komen kat blog
siti mariah mahmud,

pasai pimpinan ijau
x belajo pgalaman bertemu media.
tp byk songeh lak blog tu,
rasanya komen wa x leh kluar kot

mountdweller said...

Salam Tuan Aduka.

Pada saya ke duanya ada yang tidak kena. Hadi bercakap secara terbuka tanpa rujuk kepada Pimpinan dan Mursyidul dan juga sudah melompat dari apa yang telah diputuskan ahli muktamar.

Nik Aziz, walau pun tidak setuju dan ingin menegur. Kenapa tegur juga secara terbuka. Nak buka pekung kat siapa? Sepatutnya bincang dan selsesaikan di dalam perbincangan tertutup. Barulah baunya tidak semerbak keluar!

Anonymous said...

aritu ustaz idris pesan jangan cakap sembarangan dan jangan desah kat media, tetapi kini orang yang duk jadi pemimpin cakap sembarangan hingga nampak kekalutan parti sampai dimanipulasi media, dalam keadaan skang anwar tersenyum, DAP kenduri sakan, umno lak sibuk mainkan isu..

waaa lak dah bowing sesangat...apa pun tatap sokong hadi ...

fanatik

Xenan said...

positive thinking gua..

Pade gua berbaloi beb Pas gado2 pasal bende ni.Nampak politik utk mencari yg terbaik utk rakyat.Nanti2 matang la tuh.Keluar la result yg terbaik.Biar mesyuarat open panggil media pon taper.biar tercatit dlm buku sejarah malaysia tahun 2019,pas berusaha mengatasi 2009 depression.

Parti lain tgh sebok cover kes rasuah ahli memasing jek.Abes tuk rakyat nyer bile pulak la.huhu.

Negative thinking gua.

Sama jek la cam lu org...

Anonymous said...

bagi wa plak..... memang TGHH masih lagi nak menerus underground meeting ngan UMNO..... wa tak tau apa niat TGHH dalam hal ni..... tapi dikalangan pemimpin PAS yang lain nampak macam diam membisu seribu bahasa.... kecuali Husam Musa jer ada bagi komen skit.... mungkin nak elak perkara perkara ni jadi isu..... nak plak musim PRK ni.....


p/s : (sambil mengalir air mata di pipi)sampai ati lu aduka cakap wa berebut buah guli ngan zaminc..... tak kellas langsung..... cakap la wa berebut PSP ke PS3 ke.... baru nampak wa ni orang bandar....
-abanghensem