Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 20, 2009

Sorang buat sepah, ramai2 kena kemas.

Oleh : AdukaTaruna

Cadangan terbuka Hadi dialu2kan. Ibarat seorang individu yang mahu menyusun semula kedudukan perabot rumah. Tapi, buat sehingga selesai. Jangan bila dijeling DAP, sudah tinggal dan lari. Bangsat namanya!

Sekali muka mulut, sekali kemukakan idea di dunia intelek terbuka, anda perlu memperincikan, menjaga idea itu dari dimanipulasi, fight, etc. Baru pemimpin. Bukan menikus. Bodoh sangat ahli PAS kalau menyimpan pemimpin kualiti ini sebagai peneraju utama.

Last2, Nik Aziz gak yang kena jawab, yang kena bersihkan. Orang ramai pulak yang kena terangkan, ini bukan perpaduan BN-PAS, ini bukan perpaduan Melayu, bla bla bla.

Surat terbuka buat Nik Aziz

DATUK Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak sesuai diajak bermain bola sepak kerana beliau bersikap emosional, mementingkan diri sendiri dan bukan mengutamakan kerjasama berpasukan.

Sebenarnya hanya orang waras sahaja yang layak bermain bola sepak, mereka yang tidak mengutamakan perpaduan akan menghancurkan kekuatan pasukan.

Nik Aziz tidak menghormati Presiden Pas, Datuk Abdul Hadi Awang sehingga menolak mentah-mentah cadangan pembentukan kerajaan campuran Pas-BN, malah Hadi dibidas pula kerana mengeluarkan kenyataan yang dilihat ke arah perpaduan dua parti politik Melayu, Pas dan UMNO.

6 comments:

Anonymous said...

penulis tu tau ka sapa TGNA dalam PAS tu..... dia tau ka sebab apa TGNA tak nak bergabung ngan UMNO.... kalau tak tau apa² baik dok diam la....

-abanghensem

AdukaTaruna said...

Tu yg wa kecewa tuh. Hadi manjang dimanipulasi media jer beb.

Wa faham idea Hadi, tapi jgn la sekerat jalan. Fight la idea dia betul2.

Sepatutnya, DAP celah jer, dia terus bagi detail. Itu namanya homework. Seorang yang terancang.

Tapi dia senyap dan tinggalkan ruang kosong untuk diambil-alih media.

Apa lagi perkataan selain lembab?

uma said...

media bijak...hehe
dah leh baca,
tu sal mintak pandangan nik aziz,hehe
nik aziz paham ke cadangan presd PAS tu?

nape media x cari hadi?
ke hadi myorok?hehe
klu hadi myorok
memang hampehhh laaaaa...
sia2 wa sokong hadi dlm issue ni..haha

Anonymous said...

orang tu kata Nik Aziz tidak menghormati Presiden Pas, Datuk Abdul Hadi Awang sehingga menolak mentah-mentah cadangan pembentukan

Sabenarnya, Hadi yang tidak menghormati Nik Aziz malah tidak menghormati seluruh PAS kerana nampak sangat cuba nak buat forced selling!

Ada pemimpin yang tau sangat tabiat ahli-ahli PAS. Cakap apa2 dulu walaupun tak ada kputusan masyuarat, lepas tu org tak kan berani tolak kerana Presiden yg cakap.

uma said...

hadi cetuskan issue kerajaan ppaduan tu dlm pbahasan parlimen ke or kat luar2 aje?

klu beliau cetuskan di dlm parlimen,
beliau melontarkan cadangan
pd semua wakil rakyat
yg ada diparlimen.

Anonymous said...

satu la wa pelik apasal TGHH tak bincang ngan TGNA dulu pasal ni sebelum bagitau secara umum... apa niat TGHH ni.....

-abanghensem