Skip to main content

Ramalan syirik.

bro,
jgn ramal camtuh bro.Ini ari bkt selambau polis ganas semacam jek ni.Tercuak gua dengar ramalan lu.

Gua doa ramalan lu takan jd


Ni gua nak bagi ramalan syirik ni. Wa adalah pemerhati bebas. Wa memerhati, apa yang berlaku di Malaysia adalah seperti ulangan video dosa2 Mahathir. Wa dah tulis ari tu. Lu selongkar la. Wa pemalas. Hahaha.

Batu Buruk kena tembak sudah. Altantuya sudah. PPSMI sudah, BERSIH sudah, rasuah sudah, tol-konsesi sudah. Semua yang beritan dengan dosa2 Mahathir sudah berlaku. Yang belum ialah :

Memali! Siapakah yang dipilih Allah dengan kematian di luar tipikal apa yang Melayu mahu (mati atas katil). Siapakah yang dipilih Allah menikmati standard syuhada?

Wa meramalkan inilah kemuncak segalanya. Sebelum Mahathir mati dalam satu keadaan yang dicatit dalam sejarah Islami.

Comments

  1. Bro,
    Walaupon lu pemerhati bebas tp lu tetap tak bebas sbb lu beranak pinak kat malaysia.

    Kalau ikut teori Mayhem gua,mmg betul sejarah malaysia tak cukup complete lg kalau nak jd negara maju.Leh rujuk sejarah berdarah negara2 maju lain.Kita boleh expect evolusi berdarah wajib berlaku utk maju kehadapan.

    Kesan Memali:kesan peristiwa time tu tak kuat.Media utusan je wujud time tuh.Tapi skang lain.Perlu expect kesan 200x ganda dr dulu dan lebih global serata malaysia.Tuh pasal gua cuak.

    Paling cuak ialah kesan pd diri sendiri.Kawan2 gua ramai UMNO.Pakcik gua,SB pangkat boleh tahan tengah tumpang umah wa kat taiping ni tuk pilihanraya bkt Gtg ni.

    Sediakah kita utk kesan nya???

    ReplyDelete
  2. yang ni wa stuju gak ngan Xenan..... bukan senang Najib nak lancar tindakan seganas madey.... dulu TV n paper jer jadi sumber rakyat.... sekarang kita kearah global.... rakyat dah makin ramai terpelajar.... bukan telan jer apa yang dihidangkan... kesan antarabangsa kita kena ambik tau gak....... wa ada ramal akan berlaku MAGERAN.... bagi wa kalau Najib ni sebodoh tahap dewa la dia akan lancarkan MAGERAN..... ekonomi negara dia kena ambik tau gak..... keadaan kegawatan sekarang dia kena timbang gak.... pastu bagi wa dalam UMNO pun tak semua sokong Najib..... mungkin ngan satu tindakan Najib yang Maha Ganas akan mengubah sokongan segelintir penyokong UMNO..... terutamanya die hard fan Dolah bedawi.....

    -abanghensem

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste