Skip to main content

Pemimpin UMNO yang bagus

Wa senaraikan Elite UMNO yang bagus la. Ikut pala otak wa. Tapi takla level macam PAS punya. Kira bagus di kalangan jijik la nih. Hehehe. Ini senarai tak ikut ranking ni.

1. Shahril Samad
2. Muhyiddin
3. Shabery
4. Rais Yatim
5. Ku Li
6. Berg
7. Mahathir (bab intelek sahaja)
8.
9.

Comments

  1. bro tu bagus dari segi apa tu?

    si muhyidin
    tu kene tanya k.memot
    apa dia wat masa jadi MBjohor.
    lelaki ni punye leh bg pandangan
    pasai exMB tu.

    mahathir,
    lepas pencen jadi PM & presd UMNO
    leh lah ckp byk..
    pasai rasuah dan lain2 dlm UMNO.
    mase lepak dlm tu,
    wat bodo aje...haha
    so pimpinan pale ijau
    jgn ikut perangai mahathir tu...haha


    berg
    je yg bagus
    dlm senarai lu tu.
    memang perjuang..
    dan sanggup berkorban
    dan terkorban.
    mamat ni aje wa respect dlm
    senarai list lu tu..haha

    ReplyDelete
  2. hehehe.... tak dak semua dalam senarai lu ada dalam senarai wa.... yang paling wa reject madey tu.... tang mana intelek madey wa tak nampak.... yang wa nampak madey ni bukan intelek tapi licik...

    -abanghensem

    ReplyDelete
  3. Wa fikir KuLi je yg boleh pakai...

    ReplyDelete
  4. mahathir yang banyak menaikan nama malaysi kat mata dunia ko letak kat no 7.. biar betul.. jangan terlalu pikir keburukan sampai kebaikkan dia kita lupakan.. kata orang2 tua, kerana setitik jahat, habis baik sebelanga.. huh!!

    http://politikzero.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. apsal nama berg ada kat situ....waaa musykil ni aduka....dia ni ada kaitan dengan azalina othman kaaa? baik letak kak memot situ...tiada tandingan

    fanatik...

    ReplyDelete
  6. Alamak... pesal no 6??

    Btw diorang baik2 x tau wa Putera Umno jadi tau dah pulak...

    Ish2 zaman UMNO tengah nazak2 nie mana bley ngaku ahli bro.. tunggu dah stabil la nanti baru banyak projek masyuk... wakaka

    P/S: rasa2 lu sempat x UMNO nak stabil semula.. ke terus KO??.. wakkaa

    ReplyDelete
  7. Berg ketua pro-aspirasi USM Transkerian, proxy UMNO kat kampus tuh.. haha.

    Dlm byk aspek, hnya Shahrir Samad je yg lulus filter wa (filter khas utk UMNO saje). Ku Li pun ok gak.

    80-an dulu (wa baru lahir), Shahrir Samad parti bebas lawan UMNO di Parlimen JB. Lingkup UMNO.

    JB kubu kuat dia. Bkn sbb dia UMNO tp sbb peribadi dia. Wife dia bkn cam Rosmah, sederhana & low profile, dressing sempoi, x sombong, x nampak pun cam bini Menteri.

    2007, ms wa keje kat Dubai, dia resign Pengerusi BNBBC sbb kes skandal balak MP Jasin ditutup. Berani & x syg jwtn bro. Dia ada prinsip sendiri, sygnya dia msh dok dlm tong najis.

    Sbb tu kitorang PAS JB perit sket nak lawan dia ni. Rekod bersih, peribadi baik, karektor memikat. Guna modal nasional je la ms kempen, haha.

    ReplyDelete
  8. mahathir (bab intelek shj) yalah. ppsmi memang bagus. belanjanya bagus. tujuannya bagus (lemahkan bahasa ibunda). polemiknya bagus (debat, demo). markah lulus bagus (diturunkan). kandungan buku teks bagus (dikurangkan). prestasi pelajar bagus (org asli, bdk kg, miskin, yatim piatu, lembab). cikgu bagus (kena jadi guru bi). apa yg tak bagus? sat lagi boleh join filipina.

    ReplyDelete
  9. Datuk Seri Mustapha Mohamed ok gak..rajin...

    ReplyDelete
  10. Sepatutnya nama Berg duduk tempat no 1. bukan no 6.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n