Skip to main content

PEKIDA tak idop kat Kelantan?

Bro.. puak-puak bodoh PEKIDA ni mana hidup di Kelantan. Walau kami tidaklah semua baik, tapi sungguh bro. Saya katakan PEKIDA tiada tempat di hati kami. Ada memang ada, tetapi tidaklah kemaruk macam negeri-negeri lain. Kami ada ukhwah sendiri, kami ada persatuan sendiri. Kecil atau besar, ianya tetap milik kami.


Yang ni kena tanya abanghensem atau bisobona. Member wa si ahmad_garang tu PEKIDA la tuh. Tapi dia jenis sporting. Kutuk PEKIDA pun dia cool jer. Hahahaha.

Comments

  1. hehehe.... kat kelantan mana ada pekida.... nak tau sebab apa.... sebab kat kelantan mana ada disco, night club.... camne pekida nak cari makan...... kat tempat aku geng² tarik kete la samseng.... bebudak keje aku pun ada gak kaki tarik kete..... tapi dia orang ni bukan samseng taik kucing cam pekida..... walupun samseng dia orang reti respek orang..... takde la dok tunjuk ganas tak bertempat cam pekida....


    -p/s : bro aduka.... kalau kete lu kena tarik kat area kelantan lu boley la call gua.... boley la wa setel cara baik..... hehehe
    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. eden kacuke Kelate denge Nogoghi. ambo tok sey kecek tontang POKIDA. ceroi jo raso..

    ReplyDelete
  3. Wa ada sorg kwn yg m'dakwa dia ahli Pekida. Dia ada la tunjuk bbrpa bukti identiti ahli Pekida. Wa tgokkan aje.

    Dia nye borak cam Pekida je bagus. Katanya kalo nak join Pekida kena hapal surah2 t'tentu dlm Qur'an, kena pose b'bulan2 (kalah org pose kafaroh haha).

    Pastu ada peksa baru ble jd ahli dan dia lulus smua test tuh.

    Wa 50-50 je layan cite dia sbb wa tau dia ni mmg spesis ponteng semayang, lawan mak bapak & krisis adik badik. Ceh konon.. wakaka.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n