Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 4, 2009

PEKIDA tak idop kat Kelantan?

Bro.. puak-puak bodoh PEKIDA ni mana hidup di Kelantan. Walau kami tidaklah semua baik, tapi sungguh bro. Saya katakan PEKIDA tiada tempat di hati kami. Ada memang ada, tetapi tidaklah kemaruk macam negeri-negeri lain. Kami ada ukhwah sendiri, kami ada persatuan sendiri. Kecil atau besar, ianya tetap milik kami.


Yang ni kena tanya abanghensem atau bisobona. Member wa si ahmad_garang tu PEKIDA la tuh. Tapi dia jenis sporting. Kutuk PEKIDA pun dia cool jer. Hahahaha.

3 comments:

Anonymous said...

hehehe.... kat kelantan mana ada pekida.... nak tau sebab apa.... sebab kat kelantan mana ada disco, night club.... camne pekida nak cari makan...... kat tempat aku geng² tarik kete la samseng.... bebudak keje aku pun ada gak kaki tarik kete..... tapi dia orang ni bukan samseng taik kucing cam pekida..... walupun samseng dia orang reti respek orang..... takde la dok tunjuk ganas tak bertempat cam pekida....


-p/s : bro aduka.... kalau kete lu kena tarik kat area kelantan lu boley la call gua.... boley la wa setel cara baik..... hehehe
-abanghensem

biso bona said...

eden kacuke Kelate denge Nogoghi. ambo tok sey kecek tontang POKIDA. ceroi jo raso..

lelaki_ini said...

Wa ada sorg kwn yg m'dakwa dia ahli Pekida. Dia ada la tunjuk bbrpa bukti identiti ahli Pekida. Wa tgokkan aje.

Dia nye borak cam Pekida je bagus. Katanya kalo nak join Pekida kena hapal surah2 t'tentu dlm Qur'an, kena pose b'bulan2 (kalah org pose kafaroh haha).

Pastu ada peksa baru ble jd ahli dan dia lulus smua test tuh.

Wa 50-50 je layan cite dia sbb wa tau dia ni mmg spesis ponteng semayang, lawan mak bapak & krisis adik badik. Ceh konon.. wakaka.