Skip to main content

Nizar, gua turun himpunan bantah PPSMI !

Walau wa tak kisah sangat dengan PPSMI ni, tapi wa turun atas niat nak refresh atau bakar semangat pengundi untuk impak PRK 2 Bukit.

Wa akan bertolak Jumaat malam (malam Sabtu) ke Taman Melewar. Plan A.

Kalau road block semua jalan masuk ke Taman Melewar, wa akan patah balik ke Serdang. Parking kereta, dan naik komuter sampai stesen KL. Then jalan kaki ke Masjid Negara. Plan B.

Kalau road block sini-sana membuatkan wa sampai Serdang tengah malam, komuter takda, wa tido jer situ, dan pagi2 buta baru naik komuter. Plan C.

Kalau Masjid Negara tutup, yang hadir pun tak ramai, A. Samad Said pun ntah mana ntah, wa g KLCC tgk wayang. Last plan.

Comments

  1. cakap je lah lu nak turun nak jumpa A Samad Said. Wa tau la lu ni minat janggut dia..

    kalu lu rasa berani, call wa bila dah duk area KL tu.. wa insyaAllah dah ada jumaat malam tu. Satu family wa bawak..

    lu bawak la adik lu yang dah khatan aritu. Sure dia berani punya. Lagipun dia lah yang terasa masalah PPSMI ni..

    ada bran?

    ReplyDelete
  2. Maleh la wa bawak adik wa tuh. Hanya abang kenal adik.

    Sat g ghaib ntah mana.. payah wa.

    Lagi pun wa satu family pro PPSMI. Hahahaha.

    ReplyDelete
  3. Duka,,akak nak ikot,,
    yg plan D tu...muahaha

    ReplyDelete
  4. ah tak leh. se nak tgk upin ipin nih. lalalala

    ReplyDelete
  5. Duke... plan D lu bawak kmemot tak besh... baik lu p ngan Wa.. leh ushar aweks.. wahaha...

    bro, apa kata lu beri Samad Said baca novel lu.. lu suruh la dia komen... hehe...

    ehh himpunan kt masjid negara ka istana negara...???

    ReplyDelete
  6. bro. lu turun kl. roger sama wa lah..lepak umah wa yg semak samun tu.. x kan lah sebab wa condong pd hadi dlm issue kerajaan pepaduan lu boikot wa kot...haha. nanti roger sama wa... lu naik komuter aje,turun kl sentral, pastu naik lrt. nanti wa angkut lu dgn moto ex5 wa g umah wa...hehe
    wa baru overhaul moto tu..so x leh laju2... klu fru kejo....wa tinggalkan lu kat fru aje lah...haha

    ReplyDelete
  7. zaminc.

    Wa g dgn nora danish la. Mana bleh kacau.

    Kah kah. Bab novel mmg kena maki la wa dgn A Samad Said.

    Masjid Negara boleh kata dekat la dgn Istana tuh. Perpeluh gak la ketiak kalau jalan kaki. tanya uma. Kah kah kah.

    ReplyDelete
  8. aku komen yang paling latest la...ape la masalahnye klo tamadun barat jatuh?adakah ilmu itu akan jatuh sekali?dey aku sunguh la tak paham mcm mane la boley terpikir mcm 2?x kisah la bhs apa pun....yang penting ilmu tu sampai.istilah biologi still gune bhs latein(klo x salah) walaupun expalination dlm bhs ingeris.x jadi isu langsung.pndpt aku sains dlm Bm adlh dsbabkan bia ilmu tu betul2 paham,masuk dalam hati bukan kat otak...sorry klo ade yg offensive

    ReplyDelete
  9. bro... wa nak trun gak KL... sabtu sampai senin... g gath sekali... agak2 mana wa bley merempat kat Kl tu ek??... hauhua

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n