Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 3, 2009

Nizar, gua turun himpunan bantah PPSMI !

Walau wa tak kisah sangat dengan PPSMI ni, tapi wa turun atas niat nak refresh atau bakar semangat pengundi untuk impak PRK 2 Bukit.

Wa akan bertolak Jumaat malam (malam Sabtu) ke Taman Melewar. Plan A.

Kalau road block semua jalan masuk ke Taman Melewar, wa akan patah balik ke Serdang. Parking kereta, dan naik komuter sampai stesen KL. Then jalan kaki ke Masjid Negara. Plan B.

Kalau road block sini-sana membuatkan wa sampai Serdang tengah malam, komuter takda, wa tido jer situ, dan pagi2 buta baru naik komuter. Plan C.

Kalau Masjid Negara tutup, yang hadir pun tak ramai, A. Samad Said pun ntah mana ntah, wa g KLCC tgk wayang. Last plan.

9 comments:

amdang81 said...

cakap je lah lu nak turun nak jumpa A Samad Said. Wa tau la lu ni minat janggut dia..

kalu lu rasa berani, call wa bila dah duk area KL tu.. wa insyaAllah dah ada jumaat malam tu. Satu family wa bawak..

lu bawak la adik lu yang dah khatan aritu. Sure dia berani punya. Lagipun dia lah yang terasa masalah PPSMI ni..

ada bran?

AdukaTaruna said...

Maleh la wa bawak adik wa tuh. Hanya abang kenal adik.

Sat g ghaib ntah mana.. payah wa.

Lagi pun wa satu family pro PPSMI. Hahahaha.

maymot said...

Duka,,akak nak ikot,,
yg plan D tu...muahaha

AdukaTaruna said...

ah tak leh. se nak tgk upin ipin nih. lalalala

zaminc said...

Duke... plan D lu bawak kmemot tak besh... baik lu p ngan Wa.. leh ushar aweks.. wahaha...

bro, apa kata lu beri Samad Said baca novel lu.. lu suruh la dia komen... hehe...

ehh himpunan kt masjid negara ka istana negara...???

uma said...

bro. lu turun kl. roger sama wa lah..lepak umah wa yg semak samun tu.. x kan lah sebab wa condong pd hadi dlm issue kerajaan pepaduan lu boikot wa kot...haha. nanti roger sama wa... lu naik komuter aje,turun kl sentral, pastu naik lrt. nanti wa angkut lu dgn moto ex5 wa g umah wa...hehe
wa baru overhaul moto tu..so x leh laju2... klu fru kejo....wa tinggalkan lu kat fru aje lah...haha

AdukaTaruna said...

zaminc.

Wa g dgn nora danish la. Mana bleh kacau.

Kah kah. Bab novel mmg kena maki la wa dgn A Samad Said.

Masjid Negara boleh kata dekat la dgn Istana tuh. Perpeluh gak la ketiak kalau jalan kaki. tanya uma. Kah kah kah.

gayasopan said...

aku komen yang paling latest la...ape la masalahnye klo tamadun barat jatuh?adakah ilmu itu akan jatuh sekali?dey aku sunguh la tak paham mcm mane la boley terpikir mcm 2?x kisah la bhs apa pun....yang penting ilmu tu sampai.istilah biologi still gune bhs latein(klo x salah) walaupun expalination dlm bhs ingeris.x jadi isu langsung.pndpt aku sains dlm Bm adlh dsbabkan bia ilmu tu betul2 paham,masuk dalam hati bukan kat otak...sorry klo ade yg offensive

Berg said...

bro... wa nak trun gak KL... sabtu sampai senin... g gath sekali... agak2 mana wa bley merempat kat Kl tu ek??... hauhua