Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 15, 2009

Krisis kualiti PKR.


Oleh : AdukaTaruna

Satu sistem jemaah yang tangkap muat. Tidak ada satu kaedah tapisan menjadi pemimpin. Motif tidak jelas.

a. Adakah bermotifkan Malaysia. Jika bermotifkan malaysia, apakah garis panduan rujukan dasar?

b. Adakah bermotifkan pembelaan Anwar?

1. Sejak PRU12, PKR menunjukkan ianya serupa UMNO. Calon PKR di Selangor dibeli. Jerih perih, petugas PAS dan DAP di Sementa dibangsati PKR. Memang sial, dan terkutuk. Tiada permohonan maaf secara terbuka dari Anwar atau pemimpin PKR. Genetik Melayu yang bangsat, ego dan berminda dunia ke 3.

2. Kemudian, bangsat PKR buat hal lagi. Agihan exco di Perak tidak disenangi Anwar. Ugut keluar parti. Masih tidak sedar diri. Orang lain buat salah tidak boleh, sendiri buat salah yang besar sebegitu tidak mengapa.

Anwar adalah produk UMNO yang bangsat. Minda yang adil masih belum bebas dari corak UMNO.

3. Tak habis dengan itu, bangsat PKR buat lagi. Kali ini melalui kualiti TKM Penang, Fairuz. Keupayaan bersaing dalam intelek2 DAP pada setiap mesyuarat, menyebabkan dia sendiri tawar hati untuk hadir mensyuarat. Kes yang sama dengan 2 bangsat PKR Perak.

Calon PKR memang jenis Melayu bodoh acuan UMNO. Sekolah tak tinggi, politiking sepanjang masa, intelek tarap JKKK, ilmu agama out. Main tangkap muat untuk menampung ketamakan kerusi.

4. Tidak selesai dengan itu, PKR buat bangsat lagi. Pemilihan ketua kampung di Perak melanggar keputusan mensyuarat exco. Sekali lagi tiada permohonan dari genetik Melayu bernama Anwar. Bangsat sebangsatnya.

Sokongan membuatkan kepalanya besar. Tiada check anda balance. Manusia IQ di bawahnya membenarkan setiap tindak-tanduk Anwar secara maksum. Bangsa Melayu dan India adalah golongan terbanyak IQ di bawah Anwar.

5. Kemuncak kebangsatan PKR ialah robohnya BR di Perak. Jangan diimpikan permohonan maaf seperti genetik Jepun dan Eropah. Manusia bangsat ini mengalih isu. 10 juta, 20 juta dan pelbagai lagi. Anwar boleh menipu kebanyakan manusia, tetapi tidak untuk keluarga gua.

6. Belum pun reda, PKR membangsatkan dirinya lagi. Ahli PKR muslim dikaitkan dengan privacy exco PKR Selangor. Anwar masih bangsat dan ego.

7.

8.

9.

Hanya manusia bodoh yang membenarkan apa sahaja politik Anwar tanpa imbangan dan tapisan. Bangsatnya genetik ini.

3 comments:

apekk talak nama said...

aaa? apa??? aaa? tak paham? tak dengor..?! allo..alllo..

hantu pocong said...

wow. satu artikel yang bagus.
cayalah lu aduka

lelaki_ini said...

Wa tambah..

7. Jgn lupa PRU lps, Norazan Abdullah, Ketua PKR Caw. Kg. Sebong tarik diri dr b'tanding Parlimen Pengerang. X pasal2 Azalina menang free utk kali ke-2.

Bila ditanya knp tarik diri, katanya ada masalah peribadi. Pastu hilang ntah ke mana.

Padahal PAS kuat kat Pengerang tu. Tp bg ruang kat PKR. Last2 PKR wat pedajal. PAS Pengerang kecewa bro. PAS Kota Tinggi apatah lg.

Yg best ape tau. Hgga arini, dlm web Anwar masih ada lg nama mamat ni sbgi calon PKR Parlimen Pengerang, tuuiihh..