Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 7, 2009

Keranda.

Oleh : AdukaTaruna

Keluar sket jer kat TV3 beb, bab GMP nih. Hahaha. Kalaulah genetik2 kayu kat Batang Ai tu tgk lebih lama sket, wa rasa, tumbang BN beb.

Setelah melihat pelbagai gambar dan membaca analisis tentang himpunan tadi, paling menarik pada wa keranda tu. Hahaha. Wa dok usha tgk kot2 uma ada kat area keranda tu, tapi takda plak. Wa ingat dia dalam itu keranda lah.

Bila sebut bab keranda, teringat wa Raja Lawak Sepah. Hahahaha. Lawak ganas dan celupar. Siap takbir tu beb 3 kali. Meremang bulu roma orang UMNO tgk tuh. Nyaris2 kena potong tu. Seb baik live!

FRU.

uma suh wa cari idea cane nak lulit FRU. Hahahaha. Gilo. Kalau kita ni jenis hati kering cam bangsa lain, memacam leh buat ma. Tapi masalahnya, kita nih gen penakut. Tak payah cakap org. Cam la lu tak ingat uma. Bagaimana kita di Himpunan BERSIH dulu. Hahahaha.

Kalau kat negeri omputeh, ada hati kering yang masuk ke padang time live bola or litar time tgh racing beb. Bawak banner anti war la, itu la.

Wa ingat kalau Malaysia jenis tu, mesti ada tang tangkap peluru gas pedih mata tu, masuk dalam tin ke apa ke, then lari ala2 pemain ragbi ke arah FRU. Baling kat diorang balik. Hahahaha.

Ada memang ada, tapi kurang sgt ma. Baling dari jauh. Tak sampai. Kalau setiap peluru tu berebut2 dikutip peserta dan meluru ke arah FRU, memang caya beb. FRU ke SB ke sah takut nak tangkap. Pedih woooo....

Tapi a.. wa ingat, sesuai dengan pembolehubah kita yang penakut ni, kena bawak satu tali beb. Ikat siap2 tinggal jerut jer hujung tali tuh. Wat ujikaji dulu lah kat kg masing2. Berat peluru cari kat google.

Then, dgn pantas, ikat jerut, dan baling guna bantuan tali tu. Buat macam mercun plug motor tu. Hahaha. Berapa jauh boleh pergi. Kalau 50 meter, praktikal beb.

3 comments:

lelaki_ini said...

Bro. ape kata Dr. yg b'lambak dlm PR ni study & cipta pil yg bole redakan @ at least kurangkan kesan gas pemedih mata pd mata, hidung, tekak & kulit. Praktikal x? Haha.

Anonymous said...

apabila keranda dibawa.... baru bercucuran air mata..... nah!!! rasakan!!!! HIKMAT TAMPARAN NYAMUK!!!!!.....


-abanghensem

lelaki_ini said...

abghensem, dialog tu ngingatkan wa pd komik Hong Kong la, Dewata Raya ke hape haha.