Skip to main content

Idea awal nak sekat FRU dari mengganas.

Oleh : AdukaTaruna

Tapi kena buat ujikaji dulu la. Hahaha. So, kalau ada demo besar-besaran kat KL, atau kat mana2, bila time FRU nak tembak jer, semua berdiri tegak dan baca doa ramai2. Hahahaha



Mula2 doa dalam bahas Arab. Agak2 keadaan cool, berhenti doa, berarak ke Istana Negara (contoh) semula.


Kemudian FRU panas balik. Start nak tembak. Berhenti lagi. Alfatihah! (Mualakan doa) Hahaha



Kali ni dalam bahasa Melayu. Kasi doakan azab Allah kepada mereka. Cukup 40 orang yang bertaqwa aminkan, mahu seram sejuk FRU. Hahaha.

Comments

  1. hahaha...bijak..ente mmg bijak..!!! bernas betul..!

    ReplyDelete
  2. kepala otak lu bleh buat batu cincin la bro.. wakakaka

    ReplyDelete
  3. haha...
    lu nanti turun cuba laaa..
    wa mcm sukar mau caya
    strategi ni..hehe

    ReplyDelete
  4. haha...
    lu nanti turun cuba laaa..
    wa mcm sukar mau caya
    strategi ni..hehe

    ReplyDelete
  5. haha...
    duka ni cilok idea sin chan ni... :p

    ReplyDelete
  6. doa yg baik2 tmasuk utk fru. pembangkang patut mesra fru. dakwah brader, dakwah. bukan menyumpah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n