Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 20, 2009

Huru-hara UMNO

Oleh : AdukaTaruna

1. Wa dah ramal tentang mungkin Agong tidak memilih Najib melalui Hadi dan sokongan Anwar + Paklah.

2. Kemudian, esoknya Zaid membuat kenyataan meminta Agong tidak memilih Najib. Satu kenyataan yang power. Wa ingat kalau wa Presiden PAS, wa akan tonjolkan diri (demi kebaikan PAS) memungut seluruh tandatangan MP BR + rakyat + ahli UMNO + Ketua Bahagian UMNO yang bersetuju untuk dipersembahkan kepada Agong.

Insyaallah Najib boleh tumbang macam Idris Jusoh kat Terengganu. Banner kami nak Najib, natang akan berulang.

3. TDM menyerlahkan dirinya sebagai team Najib apabila menyanggah Zaid, dan menyokong Muhyiddin secara terbuka.

Lu bayangkan Najib yang jahat tu, bergabung dengan TDM yang Maha Jahat. Mampos PAS. Kalau Ustaz Fadhil yang handle takpe lagi beb. Ini Hadi lurus bendul. Kita lihat nanti. Sama ada tulisan gua mendahului masa atau tidak.

Kalau Salahuddin itu ulama lurus bendul, mustahil Allah takdirkan dia membebaskan Palestine.

4. Dari satu sudut, dengan kucar-kacir kes Ali, amarah UMNO menghala kepada team Najib. Macam2 suara mula kedengaran. Kenapa semua yang kena kem Paklah? Wa rasa macam ada satu agenda jer. Cuma rasa tak yakin pulak Paklah berani.

5 comments:

Anonymous said...

tag lu kata wa leh hemtam lu..so ni wa nk gtau tlg hormat sikit kt pemimpin, lu mcm bagus, tp knp takut nk muncul jd pemimpin, kalau lu rasa idea lu bgs..dlm mesyuarat bgktkan la..ni berani dok merepek kt blog je..lu ckp tulis senang la..setiap ulama ada cara mereka..cuba lu tgk balik sejarah..umar-keras, abu bkr-lemah lembut..masing2 ada cara tersendiri..

adam

maymot said...

quote aduka:Kita lihat nanti.Sama ada tulisan gua mendahului masa atau tidak.

...ala,lu bomoh bley la maen tengok mangkok air jek wat ramalan,,haha..

quote aduka:Wa rasa macam ada satu agenda jer. Cuma rasa tak yakin pulak Paklah berani.


..oit oit,klear water dun sangka no boya naa...


-->>to anon adam,,umar might be keras but he was no dum-dum(strategically),the same with abu bakr r.a. and other caliphs,wallahu a'lam..

perunding said...

tu sapa nak kata aduka?
ultrafanatik aduka.
---------------

wa sudah tulis 30 hari lepas,
"Dymm tolak perletakkan jawatan PM Paklah" di blog gua juga hantar artikel kat TKO.
tapi tentu lu orang boleh agak apa komen masuk.
____
tapi wa tak suka claim wa dah cakap sesuatu mendahului masa,
sapa dah baca tentu kata,
eh kat mana aku dah baca benda ni 30 hari lepas ekk...mana ekk.

Anonymous said...

aku paling tak suka org cakap/tulis melayu + inggeris. nampak tak cerdik. tak berdisiplin. mungkin ini dikata 'mentaliti melayu' (mentaliti kata inggeris yg dimelayukan. ada dlm kamus). jadilah diri sendiri.

Anonymous said...

jadi bangsa yg kreatif dlm segala bidang termasuk bahasa. jgn tau nak menempek ja kat bahasa maju. dah menempek, mengaku maju. tak malu. takda identiti.
(kreatif, identiti ada dlm kamus dewan)