Skip to main content

Huru-hara UMNO

Oleh : AdukaTaruna

1. Wa dah ramal tentang mungkin Agong tidak memilih Najib melalui Hadi dan sokongan Anwar + Paklah.

2. Kemudian, esoknya Zaid membuat kenyataan meminta Agong tidak memilih Najib. Satu kenyataan yang power. Wa ingat kalau wa Presiden PAS, wa akan tonjolkan diri (demi kebaikan PAS) memungut seluruh tandatangan MP BR + rakyat + ahli UMNO + Ketua Bahagian UMNO yang bersetuju untuk dipersembahkan kepada Agong.

Insyaallah Najib boleh tumbang macam Idris Jusoh kat Terengganu. Banner kami nak Najib, natang akan berulang.

3. TDM menyerlahkan dirinya sebagai team Najib apabila menyanggah Zaid, dan menyokong Muhyiddin secara terbuka.

Lu bayangkan Najib yang jahat tu, bergabung dengan TDM yang Maha Jahat. Mampos PAS. Kalau Ustaz Fadhil yang handle takpe lagi beb. Ini Hadi lurus bendul. Kita lihat nanti. Sama ada tulisan gua mendahului masa atau tidak.

Kalau Salahuddin itu ulama lurus bendul, mustahil Allah takdirkan dia membebaskan Palestine.

4. Dari satu sudut, dengan kucar-kacir kes Ali, amarah UMNO menghala kepada team Najib. Macam2 suara mula kedengaran. Kenapa semua yang kena kem Paklah? Wa rasa macam ada satu agenda jer. Cuma rasa tak yakin pulak Paklah berani.

Comments

  1. tag lu kata wa leh hemtam lu..so ni wa nk gtau tlg hormat sikit kt pemimpin, lu mcm bagus, tp knp takut nk muncul jd pemimpin, kalau lu rasa idea lu bgs..dlm mesyuarat bgktkan la..ni berani dok merepek kt blog je..lu ckp tulis senang la..setiap ulama ada cara mereka..cuba lu tgk balik sejarah..umar-keras, abu bkr-lemah lembut..masing2 ada cara tersendiri..

    adam

    ReplyDelete
  2. quote aduka:Kita lihat nanti.Sama ada tulisan gua mendahului masa atau tidak.

    ...ala,lu bomoh bley la maen tengok mangkok air jek wat ramalan,,haha..

    quote aduka:Wa rasa macam ada satu agenda jer. Cuma rasa tak yakin pulak Paklah berani.


    ..oit oit,klear water dun sangka no boya naa...


    -->>to anon adam,,umar might be keras but he was no dum-dum(strategically),the same with abu bakr r.a. and other caliphs,wallahu a'lam..

    ReplyDelete
  3. tu sapa nak kata aduka?
    ultrafanatik aduka.
    ---------------

    wa sudah tulis 30 hari lepas,
    "Dymm tolak perletakkan jawatan PM Paklah" di blog gua juga hantar artikel kat TKO.
    tapi tentu lu orang boleh agak apa komen masuk.
    ____
    tapi wa tak suka claim wa dah cakap sesuatu mendahului masa,
    sapa dah baca tentu kata,
    eh kat mana aku dah baca benda ni 30 hari lepas ekk...mana ekk.

    ReplyDelete
  4. aku paling tak suka org cakap/tulis melayu + inggeris. nampak tak cerdik. tak berdisiplin. mungkin ini dikata 'mentaliti melayu' (mentaliti kata inggeris yg dimelayukan. ada dlm kamus). jadilah diri sendiri.

    ReplyDelete
  5. jadi bangsa yg kreatif dlm segala bidang termasuk bahasa. jgn tau nak menempek ja kat bahasa maju. dah menempek, mengaku maju. tak malu. takda identiti.
    (kreatif, identiti ada dlm kamus dewan)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n