Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 15, 2009

Era Najib. Cara melihat post mortem BN.

Oleh : AdukaTaruna

Era TDM dan era Paklah, takda semua ni beb. Masing2 angkuh dan tak sedar diri. Tapi wa nampak, era Najib ada sikit ambil kira post mortem2 ni. Selalunya, post mortem UMNO sulit, dan rakyat wajib tidak tahu. Mampos la kalau rakyat diberitahu segala penyakit kurap dan panau UMNO. Sama gak post mortem PAS Ganu. Ngeeee.

Tapi, kini wa ajak pembaca blog wa satu teknik terbaru. Cara melihat kandungan post mortem yang sulit wal kompidensyial tuh.

1. Calon tempatan. Hahaha. Tajuk utama laporan post moterm atau dalam GMP be-dah-si-a-sat ialah faktor calon yang tidak dikenali atau bukan dari komuniti masyarakat setempat.

Dulu lain beb. Sebelum internat ada, letak babi hutan, guna lambang dacing pun Melayu undi.

2. Projek time pilihanraya. Skang dah tiba-tiba plak keluar kenyataan nih. Hahaha. Bermakna, tajuk ni terletak no 2 dalam laporan tu kot. Sebenarnya projek ada beb. Memang bertali-arus pun sejak kekosongan DUN.

Yang takda ialah pengumuman2 retorik kat media. Wa macam leh nampak apa kandungan laporan post mortem tu. Pembaca akan meluat.

3. Yang mungkin akan tiada ialah visual elite UMNO masuk kampung kat TV. Ada sikit2 jer la. Sebab dah trend orang skang akan meluat time pilihanraya jer baru nampak muka. Masuk kg tetap masuk kg, tapi visual tak melampau sgt la. Masuk pun park kereta besar kat hotel, naik motor buruk jer keliling kg.

4. Yang rasuah tak bleh kontrol dah. Petugas-jentera BN bekerja demi duit pun takleh ubah dah. So, terpaksa la.

Seandainya terjadi.

Calon tempatan pun kalah besar. Hahaha. Memula skali yang akan berbunyi Khairy. Peganglah kata wa hari ni. Sebab pasal calon bukan kehendak tempatan ni semua tuding kat dia. Tapi kalau calon tempatan dia menang sekalipun satu undi, siaplah.... tahan telinga la beb. Pelbagai kenyataan elite UMNO akan keluar. Berlumba-lumba beb.

2 comments:

Anonymous said...

wa pernah borak ngan bekas urusetia UMNO kelantan.... dia cakap tunggu la Najib naik nanti.... abis pemimpin pembangkang masuk jel..... najib ni ganas.... mungkin dia akan laksanakan MAGERAN.... dia citer camne kes 13 mei dulu berlaku... camne skuad pemuda UMNO standby nak buat huru hara kat kota bharu pada tahun 1990 ..... tapi madey tak bagi buat sebab kesiankan kelantan.... arwah abang ipar dia skuad elit dibawah PM.... banyak lagi kisah kejahatan UMNO ni.... tapi yang aku yakin akan berkalu Najib naik jadi PM jer something besar akan berlaku.....

-abanghensem

uma said...

so dah sedia ke bro?hihi