Skip to main content

Dulu BERSIH. Sekarang GMP.

Dulu time BERSIH, plan jelas dan nyata beb. Kat mana nak berkumpul, apa plan dan program. Pasar Seni, Masjid Jamek, Sogo, Masjid Negara antara tapak berkumpul. Dari Utara masuk mana, dari Pantai Timur ikut mana, dari Selatan naik keretapi. Lengkap beb. Siap guna google earth lagik.

Sekarang GMP, wa pon kompius ni beb. Hahahaha. Cikai punya program. Kalau nak serah memo kat istana, Masjid Negara jer la tempat yang wa tau leh merempat dulu. Berpeluh gak la ketiak kalau jalan kaki. Hahaha.

Ramai gak tanya wa nak berkumpul kat mana? Lu kena datang Taman Melewar la malam tu. Kalau tak dapat datang, pepandai korang la. Hahaha. Serba-serbi lembab. Cani nak berjuang mempertahankan Bahasa Lembab tu? Hua hua hua.

Comments

  1. Ada kat website depa bro http://gerakanmansuhkanppsmi.blogspot.com
    kumpul kol 2 kt 3 tmpat ni.. CM, masjid negara dan Sogo... (kt UO ada tempek)

    tempat paling selamat rasanya masjid negara...

    kalau CM and Sogo.. buatnya FRU buat hal... situ la tmpt adventure.

    Bersih lu tgk sapa handle.. PPSMI sapa handle... tapi Wa fikir unit amal mesti ada punya so follow diorg la...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n