Skip to main content

Cerita santai..

Oleh : AdukaTaruna

Pening2 lalat baca politik. Meh kita releks sket. Wa ada satu cerita. Cerita member wa ni. Dia cerita kat TKO dulu. Kitorang punya gelak macam nak putus usus beb.

Member ni kategori awek. Wanita la tuh. Namanya Siti Berg (bukan nama sebenar). Panggilan mesra nur. Hehehe....

Menurut ceritanya, dia dan rakan pompannya yang lain balik dari kelas agama. Kena lalu satu jalan. Ada pulak anjing (bukan polis tau) kat jalan tu. Yang team lelaki kat belakang kalau wa tak silap. Yang team pompan kunun tunjuk hero jalan dulu. Hahahaha.

Jalan punya jalan, sekali anjing tu menyalak. Wa pasti beb. Dah anjing, fitrah dia mesti menyalak punya. Si nur n the gang ni plak, dah set minda dia kot. Dgr salakan jer terus buat acara pecut secara berjemaah. Hahahaha. Dah buat acara pecut, anjing mesti tercabar punya kan.

Pendek cerita, dengan disaksikan team lelaki, team perempuan tadi pun di kejar anjing la. Hahahaha. Wa ingat kalau kat stadium, mesti gemuruh dengan sorakan tuh. Hahahaha.

Ntah macamana, nur punya kapten dalam team tu suruh baring beb. Warghh kahkahkah. Dari mana ilham ni datang wa tak tau la.

Tgh2 top speed anjing tu sampai, tiba2 team nur ni baring. Potong beb. Hahahahaha. Terkedu anjing tu. Taktikal gerila jenis apakah ini? Warghhh hahahahahaha.

Sampai skang anjing tu keliru dan buat kaji selidik. Hahahaha. Kaedah baring tu dah tepat dah, tapi terlalu awal. Sepatutnya kat selekoh depan tu. Kona baring kat situ. wakakakakka.

Yang lawaknya, baring punyala lama. Sampai bapa salah seorang tu jumpa. Kah kah kah. Wa ingat anjing tu mesti dok depan dia. Tgh kehairanan. Dah macam citer antu cine la pulak. kah kah kah. Mati la hati wa gelak camni.

Antu cina kalau lu nak tahu, kena tahan napas beb. wahahahahaha. kalau anjing kena baring la plak. wahahahahaha. so, kalau antu anjing?

Kena tahan napas sambil baring la kot. hahahahahahahaha.

Yang bestnya, member lelaki dia siap tanya esok tu.

"Apsal korang baring? Penat eh?"

Waaarghhhh kah kah kah kah. Berair mata gua.

Comments

  1. haha,,
    byknye ajinomoto ;p

    mangsa dua org je.. nur ngan cuz
    lelaki tuh sorang je..

    kitorang lari bukan sebab anjing menyalak la..
    sebab anjing tu tiba2 muncul meluru keluar dari gate,,
    huhu

    p/s : ehh,, dah jadi wanita la pulak
    saya budak2 lagi laa.. umur 16tahun baru.. haha ^^

    thread nur ceta tu nih urlnya
    http://tranungkite.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3440&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=d7f86289ed055fc5168b3b2e56fa65d0
    haha

    ReplyDelete
  2. Hahahaha. Pcik ingat2 lupa. So, kena la tambah ajinomoto. Muahahahahaha.

    ReplyDelete
  3. nur...link ekau bori tu TKO ver.6, mano ado laie. ekau ado simpan laie ko?

    ReplyDelete
  4. hahahaha..seriously...ribu lemon kali pun baca cite tergolek atas jalan sbb anjing kejar ni..tiap kali tu rasa lawak...anjing tu mesti frust apsal awek ni tak lari2 lagi..

    paling cute imagine pelakon utama tu baring atas jln sambil diperhati anjing..kamikaze betul..kena anjing tu nak test gigit kaki time baring tu camna..haha

    yg pasti..mmg terbukti teori baring atas jln tu tak kena kejar anjung lagi

    -khalilah-

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n