Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 14, 2009

Cerita santai..

Oleh : AdukaTaruna

Pening2 lalat baca politik. Meh kita releks sket. Wa ada satu cerita. Cerita member wa ni. Dia cerita kat TKO dulu. Kitorang punya gelak macam nak putus usus beb.

Member ni kategori awek. Wanita la tuh. Namanya Siti Berg (bukan nama sebenar). Panggilan mesra nur. Hehehe....

Menurut ceritanya, dia dan rakan pompannya yang lain balik dari kelas agama. Kena lalu satu jalan. Ada pulak anjing (bukan polis tau) kat jalan tu. Yang team lelaki kat belakang kalau wa tak silap. Yang team pompan kunun tunjuk hero jalan dulu. Hahahaha.

Jalan punya jalan, sekali anjing tu menyalak. Wa pasti beb. Dah anjing, fitrah dia mesti menyalak punya. Si nur n the gang ni plak, dah set minda dia kot. Dgr salakan jer terus buat acara pecut secara berjemaah. Hahahaha. Dah buat acara pecut, anjing mesti tercabar punya kan.

Pendek cerita, dengan disaksikan team lelaki, team perempuan tadi pun di kejar anjing la. Hahahaha. Wa ingat kalau kat stadium, mesti gemuruh dengan sorakan tuh. Hahahaha.

Ntah macamana, nur punya kapten dalam team tu suruh baring beb. Warghh kahkahkah. Dari mana ilham ni datang wa tak tau la.

Tgh2 top speed anjing tu sampai, tiba2 team nur ni baring. Potong beb. Hahahahaha. Terkedu anjing tu. Taktikal gerila jenis apakah ini? Warghhh hahahahahaha.

Sampai skang anjing tu keliru dan buat kaji selidik. Hahahaha. Kaedah baring tu dah tepat dah, tapi terlalu awal. Sepatutnya kat selekoh depan tu. Kona baring kat situ. wakakakakka.

Yang lawaknya, baring punyala lama. Sampai bapa salah seorang tu jumpa. Kah kah kah. Wa ingat anjing tu mesti dok depan dia. Tgh kehairanan. Dah macam citer antu cine la pulak. kah kah kah. Mati la hati wa gelak camni.

Antu cina kalau lu nak tahu, kena tahan napas beb. wahahahahaha. kalau anjing kena baring la plak. wahahahahaha. so, kalau antu anjing?

Kena tahan napas sambil baring la kot. hahahahahahahaha.

Yang bestnya, member lelaki dia siap tanya esok tu.

"Apsal korang baring? Penat eh?"

Waaarghhhh kah kah kah kah. Berair mata gua.

4 comments:

nur said...

haha,,
byknye ajinomoto ;p

mangsa dua org je.. nur ngan cuz
lelaki tuh sorang je..

kitorang lari bukan sebab anjing menyalak la..
sebab anjing tu tiba2 muncul meluru keluar dari gate,,
huhu

p/s : ehh,, dah jadi wanita la pulak
saya budak2 lagi laa.. umur 16tahun baru.. haha ^^

thread nur ceta tu nih urlnya
http://tranungkite.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3440&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=d7f86289ed055fc5168b3b2e56fa65d0
haha

AdukaTaruna said...

Hahahaha. Pcik ingat2 lupa. So, kena la tambah ajinomoto. Muahahahahaha.

biso bona said...

nur...link ekau bori tu TKO ver.6, mano ado laie. ekau ado simpan laie ko?

Anonymous said...

hahahaha..seriously...ribu lemon kali pun baca cite tergolek atas jalan sbb anjing kejar ni..tiap kali tu rasa lawak...anjing tu mesti frust apsal awek ni tak lari2 lagi..

paling cute imagine pelakon utama tu baring atas jln sambil diperhati anjing..kamikaze betul..kena anjing tu nak test gigit kaki time baring tu camna..haha

yg pasti..mmg terbukti teori baring atas jln tu tak kena kejar anjung lagi

-khalilah-