Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 23, 2009

Cerita hantu plak.

Oleh : AdukaTaruna

Ni cerita masa wa kat asrama dulu. Tingkatan 4. Wa ada satu topeng hantu. Sakat memember la. Ada satu member wa tu, naik dorm ikut tangga kecemasan. Bawak satu bekas plastik air milo panas. Sebab panas, dia tak tutup. Pakai kain pelikat plak.

Wa tak tau, wa main stanby ker nak takutkan sapa2 yang lalu kat situ. Member wa ni nama Bongek. Sebab asal kat Bongek, Rembau. Bila dia nampak gua jer, dia leh turn dan lompat dari tangga ke beberapa anak tangga bawah.

Air milo dari penuh tinggal suku beb. Basah kain dia. Seb baik tak melecur. Masa tu kan jahat. Wa gelak kaw2 punya. Sampai kul 2-3 pagi gak la wa dok sakat orang. Asrama puteri jer belum pergi lagi malam tu. Hahaha.

Pendek citer, wa pon tido la. Wa mengereng belah dinding. Katil sebelah wa jarak kira-kira semeter. Baru nak terlayang tido, tiba2 wa kena tindih beb. Ak alaaaa... Mula2 belum takut lagi. Wa antara hairan dan ingin tahu. Eh apsal plak ni? Wa try lawan nak gerak la.

Tapi bila telinga wa macam kena hembus kat orang, terus berdebar jantung wa beb. Tak cukup dengan tu, wa rasa (wa tak nampak, tapi yakin) bulu mata lebat dan panjang kelip2 kat bahu gua. Wa tido tak pakai baju. Part ni memang wa dah start takut. Ah.. sudah wa cakap.

Wa imagine power wa dari rambut, hingga hujung kuku jari dikumpulkan, ala2 Dragon Ball la ni. Siyes ni beb. Wa imagine cukup2, dan terus nak buat rembatan ala bola sepak la. Terus dapat gerak ibu jari kaki wa. Automatik wa lega. Baru boleh nafas, baru leh baca ayat kursi.

Tapi wa masih takut nak toleh. Sebab bulu mata dan nafas kat belakang wa tadi. Wa plan pusing dan terus lompat ke katil sebelah. Semeter jer. Wa kira 1 sampai 10. Dalam hati.

1
2
3
4
5
6
7
8
9....

Wa kensel. Wa kira dalam bahasa Arab plak. Ambik berkat la konon. Ni bukan lawak ni. Wa cerita sungguh ni.

Wahid..
Isnani
Salasa

Asyaro!

Wa turn, dan terus lompat! Serentak turn tu, wa kena tempik nama gua. Betul2 depan wa beb. Wa tak nampak, just rasa angin terpa kat muka jer.

Wa langgar member wa. Member terkejut dan bangun. Bila member wa bangun, baru wa berani. Habes satu dorm wa bukak lampu. Sejak tu wa manjang kena tindih jer beb. Gua kena tindih dengan Albanjari kena tindih lain. Tak sama.

Sampai wa dah lali dah. Macam RnD wa dah cuba. Sampaila wa temui satu teknik, yakni tido dalam salah satu anggota badan disilangkan. Wa tak tau nak terangkan cane, tapi siapa yang selalu kena tindih try cara gua.

Kalau tangan, peluk tubuh contohnya atau sebelah tangan atas dada atau letak bawah kepala atau tido cara Tabligh.

Kalau kaki plak, silang lipat bawah lutut kaki satu lagi, atau satu kaki naik lututnya.

8 comments:

lelaki_ini said...

Lu tido main belasah je, mana x kena. Lu ni tido kena tindih la, mimpi basah la, macam2, haha.

Petua wa, cam biase la, ayat Kursi, 3 Qul, selawat, doa tido, ngucap. Tido dlm keadaan b'wudhuk & tutup aurat.

Wa penah gak bbrpa kali kena tindih, esp bila tgh lagho haha. Bila x bole baca pape walaupun dlm keadaan sedar, wa baca 2 kalimah, Allahuakbar & La haula wala quwwata illabillah.

Wa baca dlm hati non-stop sambil bulatkan keyakinan yg makhluk x de kuasa m'berikan bekas. Allah pemilik kuasa mutlak. insya Allah lps 5 min redha :-)

uma said...

hehe,
ada kwn wa kene tindih gak,
dia siap baca surah qursi tp x lut..
byk kali gak baca..
last nye lepas gak..
cume dia hairan nape x lut,
coz sebelum ni lut aje..haha

pastu citer kat wa & da gang,
apa lg kene kutuklah..
jadi bahan..haha
wa & da gang ckp..
lu punye ayat dah x power coz
byk sgt sgt buang anak kat bilik air...hahaha

moral of story.
jgn buang anak kat bilik air..
x senonoh...hahaha


lu punye teknik ni,
dah ada testimonial ke?haha
nanti bubuh dlm blog...hehe

lelaki_ini said...

Byk sgt buang anak? Bior btul lu Uma. Rajin suntut ke kwn lu tu? Gilo apo?

uma said...

haha,
kwn wa tu,
nak kata giler tu x lah...
cume nafsu kuda aje kot...haha


berg,
lu jgn buang anak merata2..haha

Berg said...

lelaki suci yang x paham perbualan diatas... anda berbicara mengenai apa en uma??

:-P

gayesopan said...

citer aku lak.ini dceritakan oleh mmbe2 yg sakat junior.mase ak kat mrsm serting dulu.mmbe beli topeng hantu kat somban.so ade pojek antu kat junior.kejut kan junior n tnjuk muka hntu....junior amik kitab yasin...bace yasin kuat2...hantu x lari2.sampai skang klo ak ugt citer 2,x leh tahan gelak....

maymot said...

Ishh..
korang main2 la hal kena tindih2 ni..

Uma ni dia blom kena tindih tu pasal dia siap gelak2..cess

Akak pun penah kena tindih ngan jin ni...

rasa berat norr jin tu sampai takleh nak napas dia tindih..

Nak cakap pape pun takleh..kaku..,suara pun takleh kuar...

Rasa nak pelempang je jin yg kaco org tido..

Tapi kena tindih masa dok umah sewa kat Ipoh ni jek taim akak muda belia dulu..
Umah ni tapak bekas lombong,dulu tempat jin bertendang kot..

Kat tempat lain selain umah sewa ni tak plak kena jin tindih ni..

-->Nur haq rasanya kena tindih tanpa mengira tempat,,cian nur..huhu

-->> Rasa2 betol la teknik duka de bomoh nih..

Sebab bila akak tido mengiring tak kira la belah kiri ke kanan,tangan sure bersilang pelok bantal dakap kan...
jin ni tak hingin plak nak tindih.

Bila tido menelentang jek..siap la,,hantu tol la jin neh..

Tapi kan...mmg ayat kursi akak power laa..tak macam kawan uma tu,haha

Baca jek(masa kena tindih leh bc dlm ati jek sebab mulut semua kakau)..perlahan2 jin tu makin ringan dan ringan dan ringan...

Anonymous said...

alah jaman memuda dulu wa selalu gak kena tindih ni.... bilik wa kat orang tua umah dulu.... dah lali dah.... memang kerap la kena tindih ni.... umah orang tua wa ni boley dikatakan ada gak somtin.... anak sedara wa selalu sangat nampak benda pelik.... tapi tak la meracau ke menangis jer.... rilek jer.... penah anak buah wa bagi tau wa dia nampak antu..... wa tanya dia kat mana.... dia cakap tu (sambil tuding jari kat tingkap bilik wa).... bila nampak somin jer dia bagitau..... penah gak bagitau kat mak wa ada antu.... mak wa tanya dia antu tu dok camne.... sambil mencangkung dia cam dok nih (duduk camni).... umah wa ni somtin sebab jiran wa ni ada pelihara sesuatu..... duit wa n family pun selalku ilang.....

-abanghensem