Skip to main content

Calon PAS. Wa nak tgk Ezam jer nih.

Oleh : AdukaTaruna

1. Falsafah wa tak setuju, tapi taktikal boleh membengkok sedikit falsafah. Wa dah ulas tulisan lepas. So, wa cam biasa, sama cam calon PKR, wa beri sokongan yang penuh. Sokongan tamat kalau calon tu buat bangsat jer.

2. TGNA penjaga dasar, bukan penjaga taktikal. Taktikal dijaga oleh AJK Pusat. So, selagi tak langgar syarak, taktikal itu dipilih oleh AJK Pusat. TGNA pro dan ikut organisasi. Wa percaya.

3. Point N3 ni ialah wa nak tgk Ezam jer. Dia kacau PAS atau kacau PKR. Kalau dia serius nak halang Anwar, dia tidak akan kacau Bukit Gantang. Wa nak tgk. Itu hari dia sudah kacau Kuala Terengganu.

Comments

  1. Ezam dah nak jadi sampah dah...... dulu dia nak bodek Dolah Bedawi.... sekarang tak guna dah..... Najib pun dah tak berminat ngan dia ni.... dunia politik dia dah berakhir dah....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. ezam tu kerja politik parttime je.
    cari makan beb

    ReplyDelete
  3. politik ezam mmg politik cari makan, nampak ade lobang masyuk wit low risk dia akan muncul, walaupun dia still ade dendam kesumat ngan anwar.

    ReplyDelete
  4. wa minat gler sama ezam la...
    xpe2, lu orang xsuke dia xpe..
    wa tetap doakan dia pulang ke pangkal jalan..muahaha
    wa pernah gak menurun pasal si ezam nie, wa nampak dia ade plan lain sebenanya..hahaha
    tapi wa xsure la ayat bacaan wa tuh betul ke x, ntah2 wa tersilap menurun pasal ali rustam plak..kah3

    -orang jauh-

    ReplyDelete
  5. waa sebenarnya kalau geng PKR dan bekas PKR waa tak minat nak tau semua oputunis temasuk ketuanya sekali, waa tatak heran kalau ezam macam itu....sebab perangainya sebijik cam anwar, seorang pendendam...

    fanatik`

    ReplyDelete
  6. hehe,
    wa punye pandangan lak,
    ezam ni nak ambil trust dari
    puak2umno aje..hehe
    so mau x mau,
    dia kene hentam PAS...hehe
    baru lah lakonan mantap skit...haha

    so kita hentam mana2 mamat
    base pd aktiviti zahir...haha
    harap ezam profesional
    klu kene hentam tu...haha

    begitu gak kita semua dlm Blog AT ni, ada org hentam kita base
    pd zahir aktiviti kita...haha

    utk lakonan yg mantap,
    ezam hentam PAS
    PAS hentam ezam.haha
    baru lah bermutu drama tu...haha

    politik bro semua
    kene ingat dlm pale elok2...hehe

    ReplyDelete
  7. Yang aku tak faham kenapa bersungguh2 benar dia menentang Anwar dan kenapa pula Anwar tak pernah membalas? Ezam dulu tak sebangsat sekarang malah menjadi pejuang rakyat. Dalam banyak2 pemimpin yang korup kenapa Anwar yang menarik minatnya? Kesian Ezam.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n