Skip to main content

Calon PAS. Wa nak tgk Ezam jer nih.

Oleh : AdukaTaruna

1. Falsafah wa tak setuju, tapi taktikal boleh membengkok sedikit falsafah. Wa dah ulas tulisan lepas. So, wa cam biasa, sama cam calon PKR, wa beri sokongan yang penuh. Sokongan tamat kalau calon tu buat bangsat jer.

2. TGNA penjaga dasar, bukan penjaga taktikal. Taktikal dijaga oleh AJK Pusat. So, selagi tak langgar syarak, taktikal itu dipilih oleh AJK Pusat. TGNA pro dan ikut organisasi. Wa percaya.

3. Point N3 ni ialah wa nak tgk Ezam jer. Dia kacau PAS atau kacau PKR. Kalau dia serius nak halang Anwar, dia tidak akan kacau Bukit Gantang. Wa nak tgk. Itu hari dia sudah kacau Kuala Terengganu.

Comments

  1. Ezam dah nak jadi sampah dah...... dulu dia nak bodek Dolah Bedawi.... sekarang tak guna dah..... Najib pun dah tak berminat ngan dia ni.... dunia politik dia dah berakhir dah....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. ezam tu kerja politik parttime je.
    cari makan beb

    ReplyDelete
  3. politik ezam mmg politik cari makan, nampak ade lobang masyuk wit low risk dia akan muncul, walaupun dia still ade dendam kesumat ngan anwar.

    ReplyDelete
  4. wa minat gler sama ezam la...
    xpe2, lu orang xsuke dia xpe..
    wa tetap doakan dia pulang ke pangkal jalan..muahaha
    wa pernah gak menurun pasal si ezam nie, wa nampak dia ade plan lain sebenanya..hahaha
    tapi wa xsure la ayat bacaan wa tuh betul ke x, ntah2 wa tersilap menurun pasal ali rustam plak..kah3

    -orang jauh-

    ReplyDelete
  5. waa sebenarnya kalau geng PKR dan bekas PKR waa tak minat nak tau semua oputunis temasuk ketuanya sekali, waa tatak heran kalau ezam macam itu....sebab perangainya sebijik cam anwar, seorang pendendam...

    fanatik`

    ReplyDelete
  6. hehe,
    wa punye pandangan lak,
    ezam ni nak ambil trust dari
    puak2umno aje..hehe
    so mau x mau,
    dia kene hentam PAS...hehe
    baru lah lakonan mantap skit...haha

    so kita hentam mana2 mamat
    base pd aktiviti zahir...haha
    harap ezam profesional
    klu kene hentam tu...haha

    begitu gak kita semua dlm Blog AT ni, ada org hentam kita base
    pd zahir aktiviti kita...haha

    utk lakonan yg mantap,
    ezam hentam PAS
    PAS hentam ezam.haha
    baru lah bermutu drama tu...haha

    politik bro semua
    kene ingat dlm pale elok2...hehe

    ReplyDelete
  7. Yang aku tak faham kenapa bersungguh2 benar dia menentang Anwar dan kenapa pula Anwar tak pernah membalas? Ezam dulu tak sebangsat sekarang malah menjadi pejuang rakyat. Dalam banyak2 pemimpin yang korup kenapa Anwar yang menarik minatnya? Kesian Ezam.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste