Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 12, 2009

Bola sepak.

Oleh : AdukaTaruna

Barcelona belasah Lyon beb. Hahaha. Tahniah gak kat team Inggeris, walau wa anti team Inggeris. Kuang3. Penat wa cari kelibat pemain Melayu dalam tu. Korea jumpa la wa. Agaknya Korea maju sebab takda UMNO kot. Hahaha.

Team Inggeris.

Ini adlah permerhatian wa yang tak full time tgk bola. Ngantuk jer, wa tido. Orang-jauh memang fanatik habis. Siap kaler2 pipi ni beb tgk dpn TV. Hahaha. Tak senunuh.

Team Inggeris main pantas. Tapi tengah tak kuat. So, corak pantas ni, memang sesuai untuk serang balas.

Lagi satu, wa tgk, team Inggeris sabar depan gol. Takda ruang dia main balik, cuba kekalkan bola kat team sendiri. Berbeza dengan Inter, macam Melayu kampung wa main. Tak lepas jer, rembat dari jauh. Tak sabar beb. Melambung ntah mana bola tuh. Nak2 si Adriano. Ingat keeper cap Malaysia ke leh gol dari jauh camtu. Hahahaha.

Team Italy.

Wa tgk kelebihan team Italy ialah tengah yang kuat. Tengah padang memang diorang kontrol. Kalau team Italy lawan team Italy, game pasti boring. Sebab perlahan dan berlegar kat bahagian tengah.

Lagi satu visual liga selain Inggeris ada macam tak best. Suara penyokong macam tak meriah. Tenggelam. Patut setting sket la. Macam liga Inggeris, pengulas punya suara nyaris2 tenggelam dengan suara penyokong. Punyalah feel tgk. Dah la main laju.

Team Sepanyol.

Sepanyol, kalau guna penyerang tempatan diorang, memang out la. Hahaha. Tapi semangat nak menang bola, memang tak bleh lawan la. Bola mesti kat kaki diorang punya. Kalau sesaat bola tu team lain dapat, dia punya asak, memang power.

So, akibat semangat menang bola yang tinggi, dan terdesak nak cari gol penyamaan, kena belasah dengan Liverpool. Kah kah kah. Seb baik pcik Zidane wa dah takde. Kalau tak, sedih wa. Bila lu terdesak nak menang bola, outomatik pertahanan akan bantu tengah punya. Dan line akhir tinggi beb. Sedar tak sedar, pertahan fokus kat tengah. Sekali dapat thru ball, tak sempat keeper naik. Jauh sgt.

Team Malaysia.

Team Malaysia pulak, takleh bersaing sket. Kalau sama2 saing, salah sorang jatuh, kompom beb. Tak pemain, penyokong akan bertumbuk. Hahahaha. Nak2 team abanghensem lawan team Selangor. Letih wa. Wakakaka.

Bagi kat Sultan Pahang. Genetik superb punya bodoh. Hancuss bola Malaysia.

9 comments:

Anonymous said...

hahaha... wa baru jer nak komen.... kalau team wa main tak puas ati terajang la akhirnya...... hahaha....

-abanghensem

Che said...

apsal lu anti team Inggeris bro? ade sejarah silam yang tak dapat diungkapkan kembali ke?hehe

Edyes said...

aduka...

lu punya analisis memang superb lah... kalah hasbullah awang..

tapi lu punyer citer memang betul pasal team2 kat atas tu...

AdukaTaruna said...

bro edyes, adik wa anti hasbulah awang. Hahaha. ayat old skol katanya.

Anonymous said...

team kelate tak mau ulas ke, tengah hebat skang nie, silap2 nogori pun jadi mangsa kelate...pengurusan yang bagus, adalah antara faktor team tersebut, jelas pengurusan FAM kena out dengan presiden sendiri.

fanatik aduka

Anonymous said...

haha wa sedih tengok inter main..
ade plak si ibrahimovich main sorg2 kat atas..nasib baik xleh lompat team, kalau x wa konpem ibrahimovich lompat masuk MU..huahuahua

la AT, team2 bola ni ade naik turun dia..masa tgh top perform jadi la kes mcm kiverpool ngan barca tuh..tapi kalau tgk team malaysia, konsisten habes..hahaha

-orang jauh-

Farhan said...

tak baik lu cakap sultan pahang cam tu aduka

Anonymous said...

bola sepak malaysia memang takkan maju punya. buang duit ja. kalau lu yg urus pun macam tu jugak. sukan ni faktor fizikal beb. sama gak macam lari pecut. org kulit hitam je konker. kalau nak jadi juara dunia sgt elok tumpu sukan yg tak perlukan tenaga fizikal. dam aji, misalnya.

uma said...

selalunye
sukan semmua fizikal...

bola ni,
memang fizikal..
pastu mental
pastu skill

atas sebab melayu yg majoriti main bola
tu sebabnya capai target kot...haha
mintak bg cina & india lak main bola...tgk mcm ne pcapai bola sepak msia...haha