Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 12, 2009

Bola sepak lagi.

Memula tahniah kat rakyat Kelantan. Sebab anak Kelantan dapat 20A. Mesti abanghensem ngaku orang kampung dia tuh. Hahahaha. Tak pun sedara dekat.

Wa nak ramal sket bab bola nih. Wa rasa final Barca dengan team Inggeris la. Mana satu, wa tak tau, sebab wa tak follow carta game tuh.

Bila Barca final dengan team Inggeris, dan Barca main punyalah bernafsu macam lawan Lyon, wa rasa, Barca akan kalah beb. Memang defend bocor punya sekali kena serang balas. Laju beb bola Inggeris nih.

Kalau wa manager Barca, wa mesti ramal team Inggeris main serang balas punya. Petahanan kelab Inggeris ni, macam tali pancing berserabut. Lagi lu asak lagi payah, lagi kasar, lagi ketat. Berlapis-lapis. Dengan top striker diorang skali turun.

So, kalau wa lah kan, wa akan matikan rentak awal atau plan awal atau setting minda awal player team Inggeris nih. Wa suruh 20 minit Barca main berkubu. Dapat bola tak perlu serang, tak perlu fight kekalkan penguaaan bola. Just clear jer.

Bila planning awal dia gagal, bermakna fokus dia kucar-kacir sket. Wa nak guna corak bertahan, lu pun nak guna corak bertahan, mesti hancur plan punya. Feel tu dah hilang.

Lepas 20 minit, dengan signal manager, bermula lah rentak sebenar Barca beb. Time ni, feel bertahan team Inggeris dah hilang dah. Diorang pun tak tahu nak guna cara mana. Last2 main tanpa strategi jer lah. Main cam mana main time berlatih petang2. Dapat sebijik gol jadilah first half ni beb.

Kesimpulan.

Kalau Barca turun dengan corak nafsu besar dia macam biasa, wa ramal Barca kalah.

Kalau team Inggeris gagal bocorkan defend Barca, wa ramal penalty. Bila penalty, wa ramal Barca kalah sebab keeper dia jenis tapai ubi sket. Jauh beza dengan Van Der Sar atau si botak Liverpool tuh.

5 comments:

lelaki said...

Lu hebat ckp bab politik, tp lu x reti memimpin ( lu yg ckp ).

Lu hebat ckp bab bola, tp adakah lu terer main bola? Ape posisi? Wakil Somban ko?

lelaki_ini said...

Nama wa cacat lg, t'tekan Enter la. Al maklum menaip dlm gelap, hehe.

Anonymous said...

ingatkan nak puji team bola kelantan..he he he..

fanatik aduka...

AdukaTaruna said...

hadoi... ni apo la plak nama fanatik gua nih? den bantah abes. Prinsip wa, takdo nak fanatik2 sapo2 nih.

lelaki_ini, den suko main bola. Tp lambek seriusan tu datang. Hahaha. Kalau serius dr wa skolah, wa rasa insyaallah wa dah pemain bola kot.

Tp, player Melayu la. har har har..

Anonymous said...

hehehe.... bukan sedara wa awek lulus cemerlang tu tapi ada kaitan ngan sekolah wa dulu..... dulu wa sekolah ni maahad muhammadi lelaki awek tu sekolah ni maahad muhammadi perempuan..... tapi walaupun sekolah berlainan sebarang aktiviti sekolah banyak gak buat bersama sebab 2 sekolah tu sekolah contoh Yayasan Islam Kelantan. zaman wa pun ada gak pelajar cemerlang.... kawan wa dapat 12A (jaman tu SPM bukan sistem terbuka lagi) tak bising pun dalam paper... sekarang kawan wa dah jadi dokter..... pasal bola..... wa sokong red warriors.... hehehe