Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 27, 2009

Boikot akhbar?

Boikot akhbar pro-Umno 3 bulan - Nik Aziz

Kalau pemimpin PAS kena sebut boikot akhbar la. Dia takleh sebut sesuatu yang menakutkan pelabur dan berbau anti ekonomi.

Tapi, sebenarnya, akhbar tidak untung melalui penjualan naskah. Sebaliknya iklan. Memang benar, jika jualan menurun, maka, pengiklanan turut menurun (hahaha. dah macam Hasbulahpit la plak gua).

Tapi, kalau pembangkang, blog2 berani dan war2kan dengan hebat, yakni boikot produk yang diiklankan oleh akhbar perdana, wa percaya, bukan sahaja akhbar yang lingkup, laman web utusan pun akan tutup. Sebab peniaga takut nak iklan, ma.

Kalau UMNO pun seru boikot produk yang iklan di media BR bagaimana?

Dah tentu peniaga akan pilih media BR juga. Sebab hanya penyokong BR sahaja yang serius dan istiqomah bab2 ni. UMNO dalam hal2 camni tak laku ma.

No comments: