Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 5, 2009

Wa baru selesai jumpa Sultan Perak tadi.


Oleh : AdukaTaruna

“Cane Duka? Wa nak bubar DUN ke tak ni?”

“Wa ingat tak payah la Tuanku. Membazir jer. Tak lama lagi dah PRU13.”

“Tapi best gak kalau pilihanraya beb. Negeri wa dapat peruntukan juta-juta punya. Untung rakyat wa.”

“Tuanku takleh ikut itu sebagai prinsip. Peruntukan kerja pusat dan kerja negeri. Mana bleh budayakan cara salah UMNO. Tuanku tak boleh tunduk pada cara salah tu.”

“Betul la kata lu. Eh, minum la sirap ni Duka.”

“Apa barang sirap tuanku. Wa nak coconut shake.”

“Madam Maymot, please bring me 2 coconut shake, please.”

“Ai.. ai.. sir!”

“So, cane Duka?”

“Wa ingat tuanku tak payah bubar la. Terima jer BN tu. Kita ambil long term punya.”

“Cano pulak tu.”

“Kalau tuanku bubar, banyak benda kena lalui ma. Letih beb.”

“Teruskan.”

“1. UMNO dah isytihar perang terhadap tuanku secara terbuka pulak nanti. Tunggu BN lemah dulu la. Nanti kita ajar dia.

2. Salah satu nak kasi lemah cani la. Biarkan rakyat berbulu dengan BN ambil Perak secara rampas gini. Memang PRU13 BN out punya kat Perak. Lebih teruk. Insyaallah.

3. Kasi ajar sikit BR ni tuanku. DAP pun terutamanya. Gelojoh sangat.

4. Malukan Anwar, tuanku. Kasi dia pengajaran berguna. Lain kali utamakan rakyat dari cita-cita politik dia tu. Politik melampau2. Sampai kelam-kabut Malaysia. Ade ke siap hantar wakil rakyat PKR ke Taiwan, follow MP BN. Melampau sungguh cara dia nak cover malu. Agak-agak la kan. Buat la kerja rakyat dulu.”

“Ermmm… dilemma gak wa ni. Mana Madam Maymot ni? Coconut Shake beta mana?”

“Dia sibuk memblogging skang tuanku.”

"Adeh.. poning kepalo wa ni Duka oi.."

"Takper tuanku. Wa update blog wa jap. Nanti kita baca komen diorang sama-sama. Apa endapat diorang pulak."

6 comments:

Anonymous said...

ish ish ish ..... wa kat sebelh lu... lu tak sebut pun dalam artikel lu ni... sampai ati lu aduka.....

-abanghensem

AdukaTaruna said...

Muahahaha. Biasa la bro. Wa kan Melayu tulen. Cantas lu ma.. cantas!!

zassss!!!

maymot said...

Oit oit tuanku,tak tershake akak coconut korang tu..sebab akak dah zingggg! bertuko jadi inkedibel hulk ...grrrr
Goram se ngan tuanku,duka plak jadi penasihat,,
Tak setuju akak ngan poin duka tu suh jgn bubar DUN,,
Tuanku x bubar DUN Perak..maleh akak nak kawan ngan tuanku,layan diri yo la,,
-->>Siap ko Duka,se nak caj ekau ngan akta hasutan..kan dah terhasut tunku dapor tu!

KING CAI said...

Pantat mak lu la aduka gampang!

Anonymous said...

ape ke halnye panggil org gaji madam?

Anonymous said...

Apasal ngan King Cai ni..? Sawan babi tak habih habih... Dah tau pedas..pi baca jugak... Benaknyee...