Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 9, 2009

Ulasan terkumpul, kes terkini.

Oleh : AdukaTaruna

1. Exco PKR Kedah, Selembau. Arumugam letak jawatan.

Mamat ni tak tahan akan gangguan terhadap diri dan keluarganya. Wa punya komen :

a. Wa respek. Ini India lagi bermaruah, tak berbelit. Dari terjadi apa2, baik letak jawatan dan serahkan kepada rakyat semula. Bagus aney, bagus.

b. Si bangsat Najib dah serlahkan taring dia. Wa dah cakap lama dulu. Si bangsat ni menghampiri Mahathir. Wa teringin sangat nak tahu siapa master mind Najib. Wa pasti ini bukan tahap Razak Baginda yang aww tuh.

Najib naik, parah la PAS. Ustaz Fadhil dah la takder. Tinggal yang ulama2 bapok jer. Sibuk poligami, bacul nak fight kat jalan raya. Perut semua boroi2.

2. Karpal suruh Anwar letak jawatan.

a. Tekanan yang bagus kepada Anwar. Supaya tidak terasa begitu ghairah, gelojoh dan tidak tercabar. Situasi kini adalah bagus untuk check and balance gerakan Anwar.

b. Karpal akan menggali lubang luputnya sendiri. DAP dah taknak layan mamat sekor nih. Orang awam pun dah tak nak layan. Ko menyalak la sensorang. Glamer kat Utusan jer.

3. Nizar kat Perak.

Nizar memang selamba badak. Memang pejuang. Cool. Kepergantungan kepada Allah yang sangat tinggi. Dulu mase kekecik wa pernah skali dua rasa camtu gak. Time kekecik la. Time tu, walau nakal, selalu g surau. Hahaha. Skang ni hampeh.

Time kekecik darjah 4 wa dah camping dalam hutan dah. Abah wa siap bawak senapang patah cari wa. Bukannya berani apa, tapi sebab yakin. Kalau skang ni? Jangan harap la. Mula2 skali terfikir banyak dosa. Banyak dosa mesti doa tertolak. Tu yang tak kompiden tuh.

Wa ingat ini Nizar tahap tinggi dah tu. Kalau ISA, ISA la tuh. Kalau kena tembak, kena tembak la. Selamba. Allah kata, ujian sesuai dengan iman orang tu. So, tu la konsep dia.

4. Man U.

Skang wa tengah tengok Man U lawan nih. Walau wa suka Berbatov, tapi wa anti Man U. Hahahaha. Sebab dia umpama jenama 'dacing' atau 'kapal layar' la. Asal tanya orang Melayu, 80% Man U.

Tak kire la Man U kuat ke tak, tapi wa anti Man U atas alasan ntah apa2. Hahaha. Mati la wa kena kutuk nih.

4 comments:

Kujie said...

walaupun selama ni, byk pendapat kita selari ( kipas susah mati le gitu ) ttp bab ManU............kita masih lagi dipihak yg sama!

hiks! You willnever walk alone!

Xenan said...

Bro..part ni yang gua pelik.Kenapa semua org mcm terlupa pencetus masalah ialah najib?

1st offensive is the best defense-kenapa kita nak defensive lagi(kebanyakan blog pro PR tgh defensive mode).Kita kne focus direct attack pd najib kerana die mmg punca.Remember Tajol letak jawatan pengerusi perak bagi kat najib kenapa??ade muslihatnya tuh.

2nd Kita kena separatekan attack pada najib,raja n umno.

- Fokus kepada konspirasi najib n attack die.Ada kemungkinan org UMNO pon akan sokong kite atas nama tema Najib keji n menidakan undi majoriti org perak.Die dah serba kotor..tambahkan lagi kotornya

- Untuk UMNO plak kita fokus kutuk UMNO pondan,tanak pilihanraya..itu sahaja.Diorg confirm terbakar.

- Untuk Raja..tayah ckp banyak.ikut je law.Mahkamah kira. Ini keje nizar.

PR akan gain political mileage yg besar dr orang atas pagar kalau kita fokus camni

my2cent.

kapt_shiqaqi said...

xenan, utk dptkan komen bernas aku akan rujuk blogger yg ada ilmu agama yg mantap spt ust nik abduh, ust tantawi dsb, utk dptkan penilaian sesuatu isu aku pilih blogger yg educated spt dr hamirdin dan sebagai bahan penglipurlara aku refer blogger yg bodo-bodo cerdik. u know wot i means dude..

LouDnesS.. said...

betoi tu...asl melayu mesti sokong Man U...macam x dak team lain...