Skip to main content

Surat terbuka kepada Hasbullah Pit

Oleh : Adukataruna

Kate orang, malu tanya sesat jalan. Hehe. Nak tanya diorang cam kacau mood jer kalau wa tanya kat ruang komen. So, tanya lu lah bro. Leh gak kongsi ilmu. Ngeh2.

Bro, apsal blog Topeng Perak n Perunding ada letak Malaysiakini kat hujung tajuk diorang eh? Heran wa. Ni mesti ada kaitan pasal IT nih.

Comments

  1. Gua rase sbb dorunk ade subscribe malaysiakini yg bayar pnye tu..malaysiakini yg bayar tu kan update sepantas komet..kalo org bagi ucapan tu baru amik nafas abiskan ayat pertama,zupp!!dh kua ayat pertame tu kt web diorang..sbb tu TP ngn Perunding selalu amik info dr situ..

    wa gak laa...hahahha

    ReplyDelete
  2. dok eh....
    saya pengikut Perunding (bukan blogger)
    Perasan tak, idea dia selalu ke depan..
    alih2 jadi /hampir jadi dgn analisis dia..
    saya baca dr Tranungkite pasal PAS menang 38,0000 oleh Perunding.
    memang menarik.
    masa tu Malaysiakini tak da berita tu lagi,

    ReplyDelete
  3. aduka,terimakasih banyak krn letakkan saya dalam blog aduka.
    banyak lagi saya nak belajar dari aduka.
    sebenarnya aduka jauh lebih kedepan dari segi traffik,populariti,idea,daya penarik,identiti dan pengaruh.
    sebab itu saya nak menumpang trafik tuan.
    adapun mengenai ~ref Malaysiakini,ia bertujuan untuk di pikup oleh Malaysiakini dan muncul dalam Mkini blog dalam Malaysiakini.
    sila rujuk Malaysiakini,dibawah Mkini ada "how to get your blog appear here"lebih kurang gitulah ayatnya.

    ReplyDelete
  4. aduka juga boleh email kat saya untuk sebarang tujuan, politik ke, nak bagi saya duit ke..
    email saya dalam profile saya..
    saya pun banyak tak reti..
    ni semua baru sebulan belajar main hentam je..
    ereferer saya pun jadi lagi..
    ada sapa boleh ekk...

    ReplyDelete
  5. ooo gitu eh perunding. TQ2... wa ingat pasal nak lumba sapa no 1 dalam engin cari.

    Wa ada baca dalam blog hasbullah pit pasal lumba2 nih.

    AT

    ReplyDelete
  6. ~ref Malaysiakini..
    ada masa dapat masuk senarai blog malaysiakini tu..kekadang tak masuk..depa saring jugak.
    yg selalu lepas..mutaligat,mybawean,pemudabersih,pemudabesut,

    ReplyDelete
  7. hek eleh,ingat surat terbuka nak suh hasbullah pit jd calon bukit selambau... :P

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.