Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 4, 2009

Sirul dah ngaku kambing hitam.


Oleh : AdukaTaruna

Wa memintak la Paklah ada teloq sket. Perangkap Najib. Satu sudut, Najib bahaya kepada PAS yang lurus-bendul-lembab kerana menghampiri kelajuan Mahathir.

Satu sudut lagi, Anwar lawan Najib menjahanamkan rakyat. Rakyat macam mentimun dok tengah2 team Anwar bertumbuk dengan team Najib. Rimas beb. Dulu masa Anwar vs Mahathir dah rasa. Tapi time tu ekonomi tak lah seteruk sekarang walau gawat juga.

Kali ni, dah la harga barang2 mahal, ratus ribu kena buang kerja, agensi penguatkuasaan caca-marba, 2 puak gergasi politik ni asyik berpolitik bangang ala kedai makan Melayu lawan kedai makan Melayu sebelah lagi. Letih beb.

So, wa berharap, sebelum Mac ni, terbongkarlah kes Altantuya oleh Paklah. Pegang balik lah PM tu Paklah oi. Bebaskan SPRM, bersihkan SPR, pulih balik kehakiman, etc. Seriau wa dengan Najib ni. Tu tak kira tajuk Rosmah lagi tuh.

Najib belum PM lagi nih.

Lu tengok la keadaannya. Huru-hara. N9 kes lompat, Perak kacau-bilau, terbaru MCA Kelantan pulak. Ekeleeee… bila la korang ni nak bekerja untuk rakyat ni? Ekonomi tak menentu. Apa perlindungan keadaan itu oleh korang kepada rakyat, apa pelan2 tindakan korang kepada mangsa2 BN yang lepas, sudah terlaksanakah janji-janji korang kepada rakyat. Semua ni sepatutnya rakyat nak.

Kes-kes bercakar macam ni hanya satu kelompok jer yang nak. Yakni pihak media yang berasaskan keuntungan. Hanya diorang jer yang kejar berita ni. Yang tak sensasi pun olah kasi sensasi.

1. Katakan seorang bapa nak jumpa ADUN Behrang. Sign pinjaman pendidikan anak. Hilang pulak Najib sorok. Terpinga2 si bapa. Tarikh tutup dah dekat.

2. Katakan si ibu tunggal pulak. Nak jumpa MB. Hal bantuan yang dilewat2kan. MB bz pulak. Mosyorat dengan Anwar. Sila rujuk pembantu dia. Pembantu kata hanya MB jer boleh sign.

Adoiii hai. Wa orang bawah ma. Wa tahu la sensara orang bawah menunggu orang besar ni caner. Nasib baik la ADUN Paroi si bro Taufek tu tak cani. Bapak an sonang bona nak jumpo. Sonang laie jumpo dio dari jumpo spider lago.

Kesimpulan.

Jadi, kalau benarlah Najib bersalah, den mohon bona ekau kono sobolum Mac nih. Logo ghaso eh. Paklah, ekau jadilah PM sampai PRU13. Mana tau PRU13 lu menang besar kerana lu dah ikhlas bersihkan kerajaan.

2 comments:

mountdweller said...

Tuan Aduka,

Saya sokong penuh rayuan tuan, negara dah kacau bilau. Geng politik asyik bergaduh. Biala masa nak fikir hal negara dan kebajikan rakyat. BR N BN 2x5 jer.

Anonymous said...

wa stuju ngan ku aduka..... sejak Najib padi bos 2 PRK then BN kalah.... makin ganas plak najib sekarang..... nampaknya Najib dah mula main kasar ni.... eloknya Dolah bedawi terus pegang jawatan presiden n PM ni..... aku tengok kalau Najib jadi PM makin galak la kok ros tu.... abis la harta negara nanti...

-abanghensem