Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 4, 2009

PAS tinggalkan Barisan Rakyat?

Oleh : AdukaTaruna

Tidak! Reality tetap reality. Sebagaimana reality PKR adalah parti bermaruah UMNO, PAS juga berhadapan dengan reality bahawa PAS tidak boleh bersendirian menumbangkan kejahatan BN.

Iran bertahaluf dengan penjahat Russia dalam beberapa bab untuk menumbangkan USA dan Israel. PAS perlu bertahaluf dengan PKR dan DAP dalam beberapa bab untuk menumbangkan penjahat BN.

Pembinaan Sayap non muslim PAS perlu dipercepatkan. Memang semuanya dalam perancangan Allah. tetapi iu kerja Allah. Dan janji Allah untuk meredakan hati-hati hambaNya yang memperjuangkan perintah Allah.

Tetapi manusia tetap tertakluk kepada kerja manusia. Itu hukum alam yang Allah sunnahkan. Kerja Allah adalah kerja Allah. Kerja manusia adalah kerja manusia. Mukamadnya Allah yang tentukan. Allah yang jadikan.

Wa yakin Anwar akan merudum menjelang keruntuhan BN. Kegelabahan dan kegopohan Anwar berpolitik tanpa mengira waktu dan etika mungkin berlatarkan kes liwatnya. BN perlu ditumbangkan sebelum kes liwat terongkar.

Itu masalah lu. Dan masalah wa ialah menekankan kepada semua pengundi bahawa rakyat adalah kelompok paling berkuasa. Tidak perlu taksub pada individu atau parti. Anwar adalah individu dan PAS /PKR adalah parti.

Parti2 di dunia tidak perfect. Tidak maksum. Apatah lagi di Malaysia. Dalam senarai paling bangsat, UMNO di tempat pertama diikuti oleh PKR di tempat kedua. Ini fakta yang pedih bagi ahli PKR.

Seks, liwat, ganas, gelojoh, rasuah, lari, lompat, 90% adalah Melayu PKR dan Melayu UMNO.

1 comment:

Anonymous said...

rilek al bro..... bagi wa tak bleh salahkan PKR semata².... tengok jer kualiti ahli PKR yang melompat tu.... lagi elok la dia melompat sekarang daripada jadi liabiliti masa depan..... kita tunggu episod kedua musim satu ni.... apa akan jadi lepas ni...