Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 5, 2009

Padan muka Anwar : Terduduk Anwar beb…



Oleh : AdukaTaruna

Wa ada satu teori. Kalau penerbit filem Tamil baca blog wa, mesti dia buat filem punya. Kompom. Kalau betul teori wa ni, wa nak jabat si pemikir tu. Memang terer ala gaban die beb. Lepas jabat ucap tahniah, wa nak maki pulak. Maki untuk rakyat level bawah yang manjadi mangsa.

Sebelum wa nak story teori wa, wa juga nak ucapkan padan muka sama Anwar. Sapa suh politik bangang tak kira waktu. Projek 16 Sept la, kita ada nombor la, ada senarai yang nak lompat la, itu la, ini la. Cabar2 pulak BN buat camtu.

Hah. Sekali BN buat standard politik yang sama macam Anwar buat, dengan PAS2 sekali out. Bodoh. Tuding Paklah PM kongkalikong. Tapi diri sendiri? Memang tepat husinlempoyang belasah lu pelupa pasal onani.

Teori Najib. Step 1.

Wa ingat project Najib attack Perak sudah lama ma. Teliti. Pelbagai sudut diambil. Pelbagai ruang untuk BR bergerak disenaraikan. Termasuklah membubarkan DUN. Ini bukan kerja Najib atau Rosmah ni. Mesti ada sekurang2nya sekor makhluk genius dalam team dia tuh. Yang paling pasti bukan spesis monyet bernama Keri.

Kerakusan DAP dalam hal hubungan dengan istana membantu projek Najib ni. Pedulikan dahulu benar salah isu ini. Isu tanah 999 tahun, boikot angkat sumpah, tanah untuk sekolah Cina membuka peluang2 agen UMNO mempengaruhi istana.

Jadi, di step ini, istana dipastikan condong kepada UMNO. Bagi memberatkan hati istana membubarkan DUN kelak. Kembali bergandingan bersama UMNO seperti tradisi sebelum ini.

Teori Najib. Step 2.

Untuk ambil-alih Perak, BN perlu segar. Tajol sudah tidak relevan. Perak sudah meninggalkan BN di bawah Tajol. Hampir separuh kerusi UMNO yang menang di bawah majoriti 1000. Tajol sudah luput. Pembaharuan adalah perlu.

Untuk menyingkirkan Tajol begitu sahaja tidak boleh. Peristiwa perlu dicipta. Tekanan perlu dicipta. Kesalahan Tajol perlu dicipta.

Maka, Nasarudin pun tiba-tiba mencari Anwar, bukan mencari PAS.

Macam biasa. Anwar berasa ini peluang dia menjadi hero. Rakyat akan melihat betapa geniusnya gua. Gualah bakal PM. Muahahahaha. Ini adalah semangat 16 September baru. Dakwaan gua yang gua ada nombor, ada senarai akan lebih diyakini.

Tanpa membuang masa, Anwar pun buat majlis rasmi sambut Nasarudin. Puluh ribu kena kencing malam tu. Dengan gua, dengan PAS sekali kena kencing. Betapa hero nya Anwar malam tu beb. Leka.

Teori Najib. Step 3.

Alih2 kecoh. Disedari. Binatang 2 produk PKR tidak hadir. Si posmen dengan si kapten barua (B). Tepon tak dapat. Bini pun tak tahu. Anak angkat bahu. Tepon abanghensem, tak dapat. Bergayut dengan awek TKO. Suruh zaminc buat friendfinder, tulis kat Pekan. Ah, sudah.

Kelam-kabut, DAP pun ngadu budak OKT dia kena sorok hantu kopek. Mak ai. DAP pun tahu hantu kopek tu beb. Semua dah kecoh. Kecoh Najib mendahului Anwar kerana Anwar dapat 1, Najib dapat 3.

Anwar selaku heo Tamil dalam citer ni pun buat rapat umum. Budak2 dia di TKO disuruh buat satu thread.

Panas! Anwar akan umum 5 ADUN BN Perak masuk PKR malam ni.

PKR jugak dia jual. Tak nak kalah tu. 5 orang beb. Wa cam biasa. Stail Anwar yang retorik ala babun memang meloyakan. Ada nombor la, ada angka la. Nak kencing budak muda hati panas buleh la.

Teori Najib. Step 4.

Anwar pun hantar surat perjanjian tu. Speaker pun cepat2 sahkan DUN 2 binatang produkPKR tu kosong. Serah pada SPR. SPR ternganga. Najib terus warning. Lu orang berada dalam projek wa. Jangan nak memandai2.

Esok. Esok kitorang akan umumkan sama ada PRK atau tidak. SPR cakap.

2 binatang PKR tadi pun tetiba muncul. Kami ada. Saya cuti sakit. Tumit melecet. Saya pulak cuti penat. PKR macam tak mahu kami jer. Cuti pun nak ungkit2. Kami bebas jer la. Majuk dah nih. Wakil dia beb. Wakil dia cakap. Yang dia ntah mana.

Makin pelik. Makin panas. Mat Saman Kati kata 2 binatang tu dah mampos kena C4 kot. Wakil dia tu sapa? Sekor kontraktor ahli UMNO, sekor lagi tak tau.

Teori Najib. Step 5.

Sudah. BR Perak dah gelabah. Baru dia tahu siapa Najib. Anwar dah malu2 kucing. 50 juta beb. 50 juta kasi alih isu kejap. Suruh level awam rasa memang patutla. Tak heran. 50 juta tu. Aku sendiri pun khianat camtu.

Kat sini wa dah start maki PKR dah. Najib dah senyum. Paklah dah melompat2 suka. Kita ucapkan selamat berjuang bersama kita.

Teori Najib. Step 6.

PAS macam biasa terkial-kial. Ulama PAS sibuk belek kitab kuning. Macamana ni ha, macamana ni sambil garu2 kepala. Kena guna kaedah Idgham Maalghunnah kot. Eh, itu bukan tajwid ke? Apsal takleh ke? Tajwid kan hal baca Al-Quran, bukan politik. Jangan cakap camtu. Leh terkeluar akidah anta. Al-Quran lengkap. Bla, bla bla. Serban lagi selamat dari helmet la. Ana bangga dipenjara kerana mempertahankan sunnah naik unta di highway. Bla, bla, bla.

DAP dah mula fed-up. Last2 Anwar bersuara. Kita bubarkan DUN. Last punya senjata. Najib dah senyum. Senjata last lu wa dah patahkan dah. Step 1 lagi.

Teori Najib. Step 7.

Nizar yang tak tidur 3 hari jumpa sultan. Sultan kata Allah bersama orang2 yang sabar. Siap bagi ayat Al-Quran lagi. DUN masih belum dapat bubar. Dah nak pukul 4 ni. Sidang media Najib entaim jer. Exco2 DAP dah start pusing Perak naik Camry. Pandu sendiri. Last ni. Lepas ni takleh dah. Power gak pikap Camry ni eh.

Akhirnya DUN takleh bubar. Sultan Melayu biasalah. Eh, ini sultan phd tau. Lu jangan derhaka aduka.

Wa tinggal blog, tengok TV1. Tu dia, Nasarudin ada beb. AMK kata dorang kawal rumah, excort la. Blah la. Unit Amal gak yang best. Takder heboh2.

Teori Najib. Step 8.

Maka dengan ini saya, selaku pengerusi BN Perak, mengumumkan… Najib. Cool jer. Si posmen produk PKR senyum manis sekali. Bahagia hati wa tengok. Kapten barua (B) produk PKR angguk2. Cool gak. OKT DAP ada macam unsur paksaan sket. Nasarudin bagi 3 sebab sertai UMNO semula.

TKO jem. Harakah hang. Semua kelam-kabut nak dapatkan berita. Lelaki_ini selamba tengok youtube Rita Rudaini bergaduh kat kolam renang. Siap sms wa suruh tengok. Wa dah la sibuk nak update blog.

Kes tergantung. Sultan Melayu ntah macamana wa tak tau. Najib kata Perak dia punya. Nizar kata dia masih kerajaan. Silap2 Perak pecah 2. Perak Utara, Perak Selatan. Siap ada tembok ala Berlin lagik.

Presiden PAS manjang ghaib jer. Ada kat Malaysia ke, takder ke sama jer. Dah lali wa tengok PAS beraksi tanpa panduan Presiden.Fungsi dia pun wa tak tau. Sakat poligami, wa pun pandai.

Sama-sama la kita tengok Anwar vs Najib, rakyat bawahan jadi mangsa tengah2. Ratus ribu kena buang kerja tak diperdulikan. Mangsa2 BN kat negeri BR sabar dulu. Sapa2 yang nak sign buku teks, biasiswa ADUN Perak, tangguh jer la. Diorang sibuk lompat-lompat, politik bangang ala Melayu. Anwar yang ajar. Mana-mana ibu tunggal nak jumpa Nizar tunggu lepas Nizar mosyorat dengan Anwar.

Bangsat punya Anwar. Pasal cita-cita lu nak jadi PM, semua huru-hara. Tak boleh ke politik ikut waktu, ikut kaedah, ikut tajuk, ikut tertib? Bongok punya peliwat.

18 comments:

ali piece said...

tulisan nie wa tak dapat terima... banyak percanggahan fakta....

walaupon wa suka baca lu punya pemikiran... relax a bro... jangan tunjuk hebat sangat nanti jatuh terlepot....

nie kira 1st time wa komen lu..sebab wa suka lu cilok bagi laris blog... org sembang ayam lu cilok sembang juboq ayam... mesti org datang blog lu baca hal juboq punya...

ok bro teruskan menulis.. blog lu lantak lu la nak tulis apa tapi ingat apa yg kita tulis tuu ehemm ehemm nanti dia tanya kat sana ooooo...

Anonymous said...

Gua x nak cakap lebih...sebab gua punya mulut nak cover insuran kat akhirat nanti cukup payah...so dari umpat...caci...hina org yg x tak tentu pasal...biar la gua senyap...

Kalu lu rasa insuran kat akhirat nanti bole cover lu...suka lu la...

Ingat mengingati...

Ranji

Anonymous said...

Aduka Teruna dari TranungKite, bila nak bertanding jawatan dalam Pemuda PAS, sebab aku nampak ko selalu hentam TGNA,TGHA...dan yang lain..pukul rata, walaupun ada betulnya 'teguran' ko, tapi dari hentam jek, apa kata ko sendiri ambil tanggungjawab bawak perubahan dalam PAS.

ilhamghaz... said...

salam bro....
wa rasa tulisan lu bagus tapi orang fikir lu tulis memang x bagus...walaupun kadang2 wa rasa nak tengok jugak blog lu bro..tapi hati wa rasa lu over sangat la bro...wa tak tau apa background lu bro..lu jangan nak perasan bagus bro...dah lama wa perati blog lu bro...tp gua hampa la bro..tak menarik minat gua nak follow lu bro..bulan puasa lu pegi tidok masjid tp habis puasa lu bantai org yg lu tak suke, jgn over sangat bro..rendah la diri tu sikit bro..anwar lagi dulu makan garam dari lu bro..hormat la org2 lagi tua dari lu bro..jangan malu kan orang selalu sangat nanti org tak suka lu bro..
ok la bro..ini first time wa komen lu..tapi lantak lu bro nak tulis apa itu hak lu..semoga lu ada fokus bro..salam
sorry kalau lu terasa bro!!

Anonymous said...

wah semua marah kat lue, wah dengan rendah diri menyokong lu aduka, cuma wa tak sokong lu marah itu Presiden PAS dan PKR, waa sokong lu marah anwar...terima kasih berani menulis perkara sebenarnya. Sesungguhnya yang benar itu amat pahit.lebih pahit dari kopi kapal layar.

antu UT

Anonymous said...

wah!!! sampai wa pun lu kutuk bro.... tapi cam lu ampu wa pun ada gak bro.... apa pun wa sebagai pemerhati bebas ada setengah² wa setuju ngan lu ada stengah² wa tak stuju ngan lu.....

-abanghensem

AdukaTaruna said...

Hahaha. stendet la bro. Mana yg lu tak setuju, lu belasah jer wa balik.

Wat cam zaminc. hehehe

Anonymous said...

ermm.. wa pikir lu betoi r bro..anwar tu kan anjing cine and yahudi..wa support lu..syabas..

lanchaw lu la aduka!!! said...

kimak ko aduka...
sikit2 salah anwar...
dulu masa dia kuar penjara dia keja ngajar kat luar negeri, anjing macam ko jgk yg panggil dia balik utk kerjakan bn..
bila dia balik dan tumpu kerja utk belasah bn ko marah lak, siap sekongkol dengan musuh tuduh dia bukan2...
kepala butuh la anjing jenis ko ni duka..
jasa dia pada rakyat dan ko, sepatah haram ucapan terima kasih pun ko tak penah ucap dan hargai...
dia tu bukan setakat dipenjara, dibelasah separuh mati, dicerca, difitnah, dimalukan, diracun...
setakat nak banding anjing macam lu aduka dengan nuar.. tak terbanding langsung..
jgn ingat dgn kuasa yg ada dlm blog ko blh suka2 hati mak ayah ko je nak maki hamun orang..
bangsat!!!'
serius, aku jumpa ko kat mana2, memang makan la penumbuk dan penerajang aku!!!
ADA BERANI!!!????

lelaki_ini said...

Wa bkn ape. Sblm youtube Rita tu kena remove, baik lu tgok dulu kasik puas. Dr lu pening pale ngadap politik, baik lu layan si Rita tu. Layanzz..

KING CAI said...

Teori pantat mak lu aduka. Dah habis cerita baru nak kuluo teori. Teori yuor father's kulup!

Anonymous said...

Taniah lah DUKA ko mang anjing..ANWAR mang gila kuasa tapi gila kuasa demi masa depan kita anak2 cucucicit kita...ANWAR LEH GAK DAPAT LEBIH DARI RM50 MILLION..TAPI NAPE HE TAK NAK HAH?????????/sebab dia bukan anjing yg dah biasa makan bangkai dia pejuang yang tulin..ko mang bangsat ADUKA...TAK PERASAN KE RASUAH JAHAMKAN NEGARA ..TAK NAK PERUBAHAN KE?????????????BANGANG...

bujarman said...

Lu semua dok sokong Nuarbrahi apehal.. Pasal dia la Pas jadi bangang.. Projek 16 Sept dia yg mulakan..kalau dia takpa.. MP BN lompat itu namanya kehendak rakyat..bila kena kat puak hang mulala kata BN x demokrasi.. Zalim.. Kembalikan hak rakyat.. Masa tu korang ada fikir tak pasal ni..PAS perlu tinggalkan Nuarbrahi ni.. Dia ni drpd dulu lagi dok rosakkan PAS.. Ari ni kita tengok kes mahkamah Nuarbrahi.. Ko jangan nak divert cerita pulak Nuar

Anonymous said...

gua tak jadik nak hentam lu bro..sbb dah ramai hentam lu..tima kasih suma
gua bkn apa gua x suka lu tulis psal ulama' pastu sebut psal sunnah,serban,secara sinis...lu dah kutuk agama wa..gua nk dakwa lu nanti kt mahkamah akhirat 2pon klu lu x tobat la..

Anonymous said...

anuar tu mmg sampah ... sbb dier cine komunis makin kuat nyalak... sbb dier makin kelam-kabut keling2 hindraf yg kaki todi ... uitm nak bg kat cine & keling... angan2 nak jd PM... halal ape pun cara... anwar ni sama jee hina mcm mahathir/najib... sama jee... makin lama PAS join anwar... makin haru biru laa PAS... sekang PAS dah pecah pada 3... umat islam/bumiputera...bukak mata weih... DAP = PAP... hasrat kat ati nak jdkan mesia republik...dasar cine komunis...

aku sokong pemikiran 100%...
luah mati bapak..telan mati mak..
tp x telan... kita gak mampos...
mmg cilake situasi politik semasa sekang nih....
kiri kanan...payah...payah...

Anonymous said...

untuk posting AdukaTaruna "Padan muka Anwar : Terduduk Anwar beb"..aku sokong 100%...

aku rasa ...kau antara.. umat malaysia yg mampu berfikir dari ujung meja ke ujung meja... yang lain tu ...ikut JUBO anwar babi buta jeek..

pepun...nice ade gak aku jumpe dan bace posting orang yang leh berfikir dan mampu berfikir mcm kau "aduka"...

paloi bin mulau said...

wa suka ayat lu yg last tu..peliwat? hahaha awat dia liwat juboq hang ka?
awat tak sumpah mcm sepol hari tu?

kalau wa cakap Sultan Azlan benarkan amno ambik perak supaya org atas pagar makin benci amno buleh ka? awat hang ingat mahkamah nak sabit ka kesalahan atas berok dua ekoq tu?

hahaha amno memang menang beb. lu jgn ingat perang 1 hari dah tamat. palestin perang puloh2 tahun pun tak abis lagi.

lu tau tak pasal liwat meliwat ni kalau ada bukti jelas baru lah anwar ni kena tolak dlm longkang. mahathir dok canang benda ni dari tahun 98 pun tak berjaya melain totok amno ja percaya.

Anonymous said...

"PAS macam biasa terkial-kial. Ulama PAS sibuk belek kitab kuning. Macamana ni ha, macamana ni sambil garu2 kepala. Kena guna kaedah Idgham Maalghunnah kot. Eh, itu bukan tajwid ke? Apsal takleh ke? Tajwid kan hal baca Al-Quran, bukan politik. Jangan cakap camtu. Leh terkeluar akidah anta. Al-Quran lengkap. Bla, bla bla. Serban lagi selamat dari helmet la. Ana bangga dipenjara kerana mempertahankan sunnah naik unta di highway. Bla, bla, bla."

THE BEST PART OF ALL.... Pedih! Pedih! ....

Awat la.. orang PAS ni senang sangat kena KENCING..?

Pasal, depa BENDUL sangat.... Kesian......

Dulu PAS.. La.. isla bonita