Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 28, 2009

Member tak faham kenapa tahaluf dgn DAP.

Anonymous said...

bila tengok gambar-gambar ni, boleh diterima akal ke parti pas nak tidur sebantal dengan dap?

dalam ramai-ramai tu, agaknya berapa ramai yang biasa bergaul dengan bangsa cina? duduk kawasan cina, satu sekolah dengan cina, kerja dengan cina?

tak logik kan tapi nak kuasa punya pasal, anything goes. tak elok kena jadi elok. pasal dah tak ada pililhan. it is as simple as that.

sepatutnya pas should go on its own. tapi kalau buat lagu tu, boleh dapat kuasa ke? rasa-rasanya tak dapat kot. jadi senang saja, join dengan dap. nak join dengan mca, dah dapat kat umno.kafir pun kafirlah, janji dapat kuasa.

walaupun dap ni parti chauvinist, tak pa, depa tak rasuah etc. cina lah yang paling banyak rasuah. tu pun tak sedar lagi.

meaning that, umno yang baik dengan mca yang rasuah juga lah.

tapi pas ni parti islam, orang lain bukan islam, nampak lebih teruk lah kalau macam tu.

semua orang dah lupa yang haji hadi pernah cakap kit siang dan karpal singh ni dinosaur masa eve penamaan calon election 2004. meaning that pas memang tak mau bersekongkol dengan dap lah.

masa tu pas rasa depa dah kuat, tak perlu undi cina, based on election results 1999.

la ni, kalau boleh nak dakap rapat-rapat dengan dap. tak kira dah apa dap buat. semua ok. perlu juga undi orang cina ni ye?

meaning that, ini semua pasal nak undi untuk nak kuasa. it is as simple as that. cakaplah sampai berbuih mulut untuk menghalalkan pakatan ini, the bottom line simple aje, nak kuasa saja.

ini dunia reality lah bukan fantasy. ingat dap boleh baik dengan islam ke?

kalau takat baca ayat quran tu, tak payah bising lah. suruh depa convert ke islam, baru lah cakap puas-puas pasal Islam.

diri sendiri pun diselaputi najis ie kencing dan berak tak basuh, nak cakap pasal Islam.

tapi yang peliknya, kedai judi dan arak masih ada lagi...

3 comments:

abdrahim kassim said...

Sebab itu sekarang ini Haji Hadi nak buat Kerajaan Perpaduan dengan BN.

Dia dah nak tinggalkan DAP kerana orang UMNO masih basuh kencing dan beraknya.

Kita tunggulah KERAJAAN PERPADUAN anjuran PAS.

biso bona said...

borbueh molot Adoka coghito taktikal PAS nih, muh dok pahe2 gamoknyo. hok Pakatan ni sementaro ajo lah. lopeh pogang Posat, PAS pogang beberapo post tok seborke Isle dan perkuatkan Kolab Penyokong PAS.

kalo kerajaan Posat maso tu tanok buek Isle dan PAS pon doh yakin dapek tubohkan kerajaan dgn sokongan rakyat yg doh celik Isle, baru la PAS b'tanding sore2 tok tubuhkan Negagho Isle.

misi sekare ni tok jatohkan BN, so kono borsatu & bokojosamo sementaro dgn parti2 lain. mu pehe dok?

maymot said...

To biso bona-->>tak paham ekau ckp bhs kelan(klantan+n.sembilan)..haha

anon said:"meaning that, ini semua pasal nak undi untuk nak kuasa. it is as simple as that. cakaplah sampai berbuih mulut untuk menghalalkan pakatan ini, the bottom line simple aje, nak kuasa saja."

>>Memang PAS nak kuasa tapi harap2 jgn gila kuasa.
Tanpa kuasa cemana nak implemen dasar2 islam yg PAS canangkan?
Jalan kearah kekuasaan tu kena cari jalan la,,kalau tegak je seronok la BN tebas!!
Asalkan tak langgar syariat...insyaAllh.


anon said:"la ni, kalau boleh nak dakap rapat-rapat dengan dap. tak kira dah apa dap buat. semua ok. perlu juga undi orang cina ni ye?"

Aiseymen,agak2 yahudi ngan dap tu mana lagi Allah laknat?
Demi kuasa utk mengagungkan islam,Rasulullah saw boleh jek berganding bahu ngan yahudi...