Skip to main content

Gambar / video sex PAS.

Oleh : AdukaTaruna

1. Kalau pemimpin PAS dibeli, wa boleh terima lagi. Memang sukar, tapi tak mustahil. Dan pernah berlaku. Duit ma. Maki memang wa maki habis2an, tapi tetap boleh terima lagi.

2. Kalau tersebar gambar / video bogel pemimpin PAS, wa tengok pada situasi. kalau gambar / video curi time dia dalam jamban, atau time mandi, walau tak guna kain basah, wa boleh terima. Itu kes aniaya.

3. Kalau gambar / video sex pemimpin PAS dengan isteri yang sah, secara aniaya, dirakam curi, pun wa leh terima. memang kes pedajal tahap melampau.

4. Kalau gambar / video sex dirakam diri sendiri, dengan isteri yang sah, pun wa leh terima gak. Cuma wa maki bangang jer la.

5. Kalau kes jenis tamak nak poligami, pastu bercerai-berai, anak, bekas isteri tak tantu hala, memang wa maki. Tapi tetap buleh terima.

Tapi.

Sekali kalau ada gambar / video sex pemimpin PAS selain dari disenaraikan di atas, bukan setakat maki jer. Wa jumpa jer, memang wa ludah punya. Jangan cari pasal ma.

Anwar sah peliwat, melambak pemimpin alternatif. PKR jahanam, PAS ada. DAP jahanam Kelab Non Muslim PAS ada. Kalau PAS jahanam moral, ke mana lagi rakyat nak pergi?

Comments

  1. Aduka,
    Saya hairan knp kamu begitu yakin Anwar seorang peliwat? Tolong bagi penjelasan

    krasigill@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. salam saudara aduka, saudara penyokong PAS, napa saudara boleh membuat tuduhan dgn seyakinnya sah saudara anuar peliwat? saya pn bukanya la suka sgt ma anuar tp x tergamak mau tuduh dia mcm tu. kita di tugaskan utk mempromosikan islam tp sygnya kita sering kali mengetepikan lunas2 islam dlm mengakimi seseorang.


    -jack

    ReplyDelete
  3. Saya setuju dgn anda jack, harap AdukaTaruna dpt memberi penjelasannya nnti, selepas pengebumian maklongnya mungkin. Takziah dari saya buat keluarga Aduka.

    p/s: aduka, kamu boleh beri penjelasan ttg tuduhan kamu dgn email kpd saya di krasigill@yahoo.com atau tulis sj di ruangan blog kamu

    ReplyDelete
  4. Jawab lah, kenapa kata Anwar peliwat. Kamu tentu tahu hukum tuduhan zina/liwat tanpa mengemukakan saksi atau bukti kan? Atau 'peliwat' yang kamu maksudkan adalah dalam konteks politik?

    ReplyDelete
  5. "Anwar sah peliwat, melambak pemimpin alternatif. PKR jahanam, PAS ada. DAP jahanam Kelab Non Muslim PAS ada. Kalau PAS jahanam moral, ke mana lagi rakyat nak pergi?"

    Sile pahamkan ayat ni bebetul.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.