Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 27, 2009

Dari memekak hal katak..

Dari lu orang (Kelantan) memekak hal katak pendek umo tu, baik lu join team Kelantan yang ni. Support rakyat Perak. Kan ke bagos tu. Baru politik untuk rakyat.

Dari lu orang layan Karpal bangsat dengan monyet2 UMNO, baik lu orang bantu saudara korang kat Perak nih. Tak lama lagi dak PRK. MP KT cakap hubungan dengan Allah jangan putus, beb.

Alang2 lu orang solat tu, doakan sekali Karpal mampos. Leh wa langkah mayat dia nanti. Berbulu abes wa dengan dia nih. Gila glamer. Habes fokus rakyat dia punggah dok tepi. Janji glamer dia up.

Buat Hidayat budak PAS member wa, cer lu tgk diorang solat. Bukan macam kita hari tu. Mata setengah macam kucing Garfield. Hahahaha.

******************

Majlis Qiayamullail subuh tadi telah mengamit lebih ratusan orang ramai untuk turut hadir bersama YAB Menteri Besar Perak , Nizar. Majlis tersebut dipimpin oleh Tuan Guru Haji Hussin Dari Pondok Lubuk Tapah, Kelantan dan juga YB Ustaz Ahmad Mustafa (ADUN Demik, Kelantan). Dibawah foto yang sempat diambil oleh krew BloggersNetwork@Perak, pagi tadi.

YAB Dato' Seri Ir Nizar Jamaluddin

Tuan Guru Haji Hussin Dari Pondok Lubuk Tapah, mengimami solat

Solat Hajat Dipimpin oleh Tuan Guru Haji Hussin.

Penyertaan para muslimah amat ramai membanggakan.



Lagi sumber foto di [sini]
source : topengPerak/al-banjari online

1 comment:

Anonymous said...

bila tengok gambar-gambar ni, boleh diterima akal ke parti pas nak tidur sebantal dengan dap?

dalam ramai-ramai tu, agaknya berapa ramai yang biasa bergaul dengan bangsa cina? duduk kawasan cina, satu sekolah dengan cina, kerja dengan cina?

tak logik kan tapi nak kuasa punya pasal, anything goes. tak elok kena jadi elok. pasal dah tak ada pililhan. it is as simple as that.

sepatutnya pas should go on its own. tapi kalau buat lagu tu, boleh dapat kuasa ke? rasa-rasanya tak dapat kot. jadi senang saja, join dengan dap. nak join dengan mca, dah dapat kat umno.kafir pun kafirlah, janji dapat kuasa.

walaupun dap ni parti chauvinist, tak pa, depa tak rasuah etc. cina lah yang paling banyak rasuah. tu pun tak sedar lagi.

meaning that, umno yang baik dengan mca yang rasuah juga lah.

tapi pas ni parti islam, orang lain bukan islam, nampak lebih teruk lah kalau macam tu.

semua orang dah lupa yang haji hadi pernah cakap kit siang dan karpal singh ni dinosaur masa eve penamaan calon election 2004. meaning that pas memang tak mau bersekongkol dengan dap lah.

masa tu pas rasa depa dah kuat, tak perlu undi cina, based on election results 1999.

la ni, kalau boleh nak dakap rapat-rapat dengan dap. tak kira dah apa dap buat. semua ok. perlu juga undi orang cina ni ye?

meaning that, ini semua pasal nak undi untuk nak kuasa. it is as simple as that. cakaplah sampai berbuih mulut untuk menghalalkan pakatan ini, the bottom line simple aje, nak kuasa saja.

ini dunia reality lah bukan fantasy. ingat dap boleh baik dengan islam ke?

kalau takat baca ayat quran tu, tak payah bising lah. suruh depa convert ke islam, baru lah cakap puas-puas pasal Islam.

diri sendiri pun diselaputi najis ie kencing dan berak tak basuh, nak cakap pasal Islam.

tapi yang peliknya, kedai judi dan arak masih ada lagi...