Skip to main content

BR guna satu logo, satu lambang, satu bendera.

"bro.. kat TKO ada cadangan pr guna satu bendera. Macam BN. ape komen lu?"

Den tak setuju. Hahaha. Macam la wa ahli PAS berdaftar yang berhak cakap camtu. Hehehe. Bukan apa bro, wa sokong tahaluf BR ni sementara jer. Ke arah dapatkan revolusi politik tanah air. Tak harap pun wa kekal gabungan BR nih.

Bila revolusi politik tanah air, BN jatuh.

Bila BN jatuh, UMNO jatuh.

Bila UMNO jatuh, semua berpeluang pulihkan diri. Agensi kerajaan harus dipulihkan.

Termasuk UMNO. Elite bangsat UMNO maybe dah berambus luar negara. Mohon suaka politik.

Bila satu2 keburukan UMNO terlondeh, dengan media yang bebas, maka, muslim akan pergi ke PAS.

Tak kiralah PAS ajak UMNO tahaluf ke, atau ajak seluruh UMNO berhijrah ke dalam PAS ke, etc.

Bila PAS kuat, bermakna PAS dominan. Tahaluf BR masih boleh diteruskan. Tapi PAS kena kuatkan Kelab Penyokong PAS.

Bila Kelab Penyokong PAS kuat, sampai boleh letak sebagai calon pilihanraya, bermakna, PAS boleh menggerakkan dasar2 Islam dengan licin. Time ni, tak perlu BR pon takpa.

Universal harus ditafsirkan dengan Islam.

Universal tidak boleh ditafsirkan kesamarataan, kerakyatan, Malaysian Malaysia, multi racial, etc.

Comments

  1. gua sokong aduka,
    jom kita tulis Pas2020.
    unit amal dihantar untuk membantu hizbollah dan hamas membelasah tentera yahudi...

    gua mau jumpa aduka live kat kedai mamak.

    ReplyDelete
  2. Lu tgk Brad Pit, macam lu jumpa wa lah tu. Ngeeee...

    ReplyDelete
  3. Selalu sgt org tanya lu soklan. Btol ke ni? Ke lu sendiri tanya sendiri jawab?

    Wa t'ingat dulu Rais Yatim cadang petisyen bantah kemenangan PR di 5 negeri sbb PR gabungan haram, x b'daftar pun spt BN. Last2 sonyap..

    ReplyDelete
  4. sms ado, email ado, ym ado bro. memember yg sama jer bro. dah jwb kat sana, wa catit kat blog plak. Hahaha

    ReplyDelete
  5. Rajin pulak org tanya lu soklan ek. Lu pun rajin pulak melayannya satu2. Elok lu ni masuk Hujjah la, layan soklan2 maut Agus, haha.

    ReplyDelete
  6. wakakaka.... masuk hujah???... abis takkan nak cakap saya awak saya awak... hilang la identiti adukataruna yang bercakap ala² kay el ni..... tak seswai la bercakap dalam rancanagn cam hujah tu guna wa lu wa lu....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  7. Ni perunding nih pompuan ke? beriye norr nak jmpa duka...!!

    Duka ni..,rupa dia menakutkan,mata dia merah,gigi dia tajam..menyeramkan...!!
    -->ala-ala tok dalang dlm citer geng upin ipin cakap,haha


    -->>blah la duka nak masuk hujjah,hujjah ngan nyle pun tak lopeh,kuang3

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.