Skip to main content

Arumugam letak jawatan exco nak masuk BN?

Oleh : AdukaTaruna

Jangan Arumugam letak jawatan exco sebagai langkah awal masuk BN dah. Walau tak effect banyak kat kerajaan Kedah, tapi permulaan yang menyedihkan. Wa letakkan kepercayaan kat team PAS Kedah. Kat Ostad Azizan. Kena laju ma, laju.

BR 22
BN 14

Dalam BR ada 5 PKR + 1 DAP = 6

22-6 = 16
14+6 = 20

Arghhhh..... tak yakin betul wa dengan PKR n DAP nih. Sape la yang memandai2 ajar lompat2 nih. Kacau-bilau jadinya beb. Kesian kat orang bawahan.

Kena buat undang2 lompat parti la.

Sapa nak lompat, PRK serta-merta. Si pelompat boleh bertanding guna parti baru, juga serta-merta.

Kalau kejap lompat sini, kejap lompat sana?

Seseorang calon hanya boleh bertanding sekali sahaja dalam tempoh 5 tahun, selepas melompat parti. Sekiranya dalam masa 5 tahun, seorang calon itu melompat sekali lagi, dia kehilangan kelayakan bertanding serta-merta.

Comments

  1. bro mcm slhkan anwar,PKR n DAP je dlm hal lompat2 ni?!

    takbleyh ckp camtu bro.ni individu.takde kaitan dengan parti.
    ya mmg btui anwar punya idae lompat2 ni tapi kene ingt anwar bukan ajak lompat dengan menggunakan duit(rasuah)..

    zafril-AMK GOPENG

    ReplyDelete
  2. Benda salah tetap salah bro..

    Tak kan dapat service free kira halal dari kena bayar 300 sejam..

    Akai sudah tara...Pasal tu semuanya huru hara

    Deep Purple

    ReplyDelete
  3. KORANG YANG HURU HARA ...BAGUS SGT LER PR TU...KORANG TAU PENGUNDI WANITA ILANG PCAYA DAH KAT PR....CUBA TANYER MAK KO..HEHEHE

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.