Skip to main content

2 ekor bangsat PKR rujuk balik!

Oleh : AdukaTaruna

Rujukan : Mat Saman Kati (MSK)

Daripada maklumat MSK, tunjang cerita itu ialah 2 bangsat PKR itu mahu rujuk semula ke pangkuan PKR. Tapi Anwar tak nak sebab takut rakyat marah.

Walau wa tak bape paham omputeh (haha), plan si Wong itu ialah rujuk ke PKR dahulu, kemudian baru letak jawatan. So, semua orang terima dan Anwar tak kena marah dengan rakyat. Hahahaha. Bagus. Anwar tahu dia kena ikut rakyat, bukan rakyat kena ikut dia. (Konon. Jap g wa guna balik ayat kaler merah nih.)

Kat sini dah macam pelik. Apsal tak letak jawatan dulu, baru masuk PKR? Lagi selamat. Anwar pun tak kena marah dengan rakyat, ikhlas 2 bangsat PKR itu tidak dipertikai.

Wa ingat ini satu perangkap la. Tak tahu perangkap siapa. Anwar ke Najib. So, macam biasa, mari berteori. Hahaha.

Perangkap Najib.

1. Mengapa jumpa MSK tak jumpa org yg lebih penting dari MSK? Dalam cerita tu, telah diceritakan bahawa sudah jumpa Hj Osman dan sudah ke peringkat Azmin. Anwar taknak. Ok. Lulus.

2. 2 bangsat PKR tu nak lompat balik ke PKR, MSK tak caya. Then, utusan tu cakap, kalau tak caya, MSK boleh tanya dia sendiri. 2 bangsat PKR tu ada kat Pejabat UMNO Ipoh.

Eh... kepalo otak lu. Kalau alasan UMNO mmg tahu tapi blurr pun, takan nak tanya kat Pejabat UMNO Ipoh?

a. Bincang rujuk ke PKR di Pejabat UMNO Ipoh? Gagal ini cerita.

b. Dia berada di Pejabat UMNO Ipoh. Kita boleh minta dia keluar senyap2 untuk bincang. Ok. xper.. Wa kasi lulus dulu lah.

3.

“Anwar got very angry…he said aaa..Jamal and Os must resign first. If he take back the two of them, people will fire him. But Jamal and Os cannot resign just like that la…”

“You think Anwar want to pay them?”

“No need one!! We will settle all that. What we want aaa…Anwar just accept Jamal and Osman back to PKR..then they resign..so people will not angry with them maaa. Now aaa…they want to go back and see their children pun cannot, you know!”

E eh. Yang utusan ni beriya nak tolong 2 bangsat PKR ni apa motif pulak?

a. Simpati kerana 2 bangsat PKR itu tidak dapat jumpa anak mereka? Gagal. Ini cerita gagal.

b. Usaha Hj Osman untuk bersihkan namanya (2 bangsat PKR ini org kuat Hj Osman)? Dari mana pulak Hj Osman dapat 5 juta untuk kos bersihkan namanya? Ada sponsor? Apa keuntungan si sponsor dari kembalinya BR memerintah Perak? Kabur beb kabur. Gagal. Ini cerita gagal.

Perangkap Anwar.

1. Kalau perangkap Najib, mengapa perjumpaan dengan MSK dengan cara follow ala SB? Guna plat KL. Takan Najib bangang nak mampos guna persepsi negatif camtuh. Takan la Najib lemah sangat sampai no tepon MSK pon takleh dapat. Just kol dan ajak jumpa jer ma. Datang rumah pon boleh.

2. Kalau perangkap Najib, apsal kena sebut Pejabat UMNO Ipoh. Bangang ke? Hahaha. kalau betul Anwar punya keje wa dah dapat agak berapa IQ dia. Atas 4-5 mata jer dari standard Melayu.

3. Kalau perangkap Anwar, apa motif dia? Mudah jer. MSK adalah blogger top. Yang dilihat suara akar dan tidak bias. Dengan sandiwara yang berbau :

a. Perangkap Najib
b. Kesensaraan 2 bangsat PKR
c. Prinsip mulia Anwar

Maka, imej Anwar up balik la. Hahahaha. Bagus. Anwar tahu dia kena ikut rakyat, bukan rakyat kena ikut dia. Sentiment marah rakyat Perak khususnya, melalui blogger top Perak khususnya, dapat dihalakan total kepada 2 bangsat PKR nih. Raja Petra pon suruh wa letak jawatan nih.

Pembolehubah.

Ialah MSK dan sya-reformist sendiri. Analisis dan tuduhan2 wa ni hanya membuka ruang2 berfikir kepada dia 2 orang jer beb. Dengan beberapa persoalan wa, insyaallah MSK dan sya-reformist dapat satu kesimpulan yang kukuh.

So.. sila bg tau kitorang nih. Hahaha.

Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.