Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 2, 2009

10 juta la, 50 juta la. Jangan alihkan isu la PKR.


Oleh : AdukaTaruna

Lu nak kencing ramai buleh. Tapi nak kencing semua tak dapek la bai. Lu serpihan UMNO, cara lu pun sama gak dengan UMNO. Kalau UMNO nak alih isu, lu pun nak alih isu. Ekelee…

Isunya di sini ialah pengkhianatan wakil PKR terhadap rakyat. Main nyorok2 plak 5 hari. Dah kantoi cakap cuti sakit. IQ stendet posmen nak kecing bloggers. Kan ke superb bangang nya tuh.

10 juta ke, 50 juta ke, samah ke, 5 duit ke, khianat tetap khianat. Menyusahkan tetap menyusahkan. Merugikan tetap merugikan. Dasar bebal genetik Melayu. 24 jam politik. Kedai makan sebelah2 pun politik gak. Dengki2. Cuba lu politik ikut time, ikut kaedah, ikut tajuk.

Orang pilih bukan suruh berpolitik bangang ala Melayu. Suruh buat kerja la. Bukan nak dengar harga 10juta, harga 50 juta. Wa nak dengar tiada pengkhianatan. Dasar bodoh punya PKR. Budak tadika nak kencing pengawas sekolah.

1. Polis bunuh OKT. UMNO alih isu hal ceroboh rumah mayat.

2. PKR khianat rakyat. Alih isu 10 juta, 50 juta. Kepala otak lu. Harga lu tak setinggi tu la beb. Ratus2 ribu jer dah gelap mata. Tak caya tanya Syed Hamid Albar. Tak payah ratus2 ribu, pelacur RM30 sejam pun dah tewas dah.

Wa memang benci abis kelompok yang cuba memperbodohkan awam ni. Melayu ni dah la sedia asal bangang. Lu patutnya bantu keluarkan dia dari standard bangang tu. Bukan memperbangangkan spesis bangang nih.

Kalau lu fikir lu dapat kencing dengan selesa, wa akan pastikan niat lu sukar.

5 comments:

Anonymous said...

org melayu ni mmg payah nak suh wat kije. wa ada satu contoh. dulu masa wa bekerja disebuah syarikat multinasional di sebuah negeri di pulau borneo (jeng jeng jeng..) wa adalah ketua (jeng jeng jeng..) kepada sekumpulan anak-anak muda (jeng jeng jeng...)..

anak2 muda ni adalah bekas pelatih sebuah syarikat multinasional disebuah negeri si tanah semenanjung (jeng jeng jeng...) nak tahu apo dia kata kat wa..

"yo sir, km perasan budaya kerja org melayu ni sgt beza dgn orang tempatan dan foreigners disini.. kalu di tanah semenanjung, shift malam (jeng jeng jeng...) org melayu bantai tido je sir. tapi kami respek staff disini, keje ikot time, coffee break pon ikot time, kalu dulu bos km ditanah semenanjung, tau nya goyang kaki ja.."

woohooo.. wa bkn buat crita ha.. sumpah ni adalah crita benar, takdok tokok tambah. ini cuma sebahagian contoh la. gen melayu ni mmg kalu suh wat kije liat terutamanya bila dah jd atas2. dia cuma tau politiking saja.

u tak caya? u pegi mana2 syarikat multinasional yg VP or Manager or senior manager org melayu. U jgn kencing wa la kalu u ckp diorag ni hardworking. mungkin ado la 5% manager melayu yg rajin itu pon sbb wa jamin dia bukan typikal melayu. sungguh wa hairan. wa dah "jauh menjelajah" tp mmg wa pelik alias hairan dgn tabiat org melayu.

genetik ke apo?

maymot said...

..pelacur tige ploh hengget pun leh lalok ka,,hampehh nya melayu... :((

lelaki_ini said...

maymot,

RM 30 la org sebat. mahal2 wat pe. barangnye sama je. bkn melayu je, bangla pokai tu pun layan indon murah je.

zaman inflasi ni rembat yg murah je, lbh kurang cam kempen kerajaan bijak memilih tu la, hehe

maymot said...

dis-man,,
oit2 ,,sedap2 jek kata owg pompuan barang-barang ek!!
hmmm,nmpk gaya mmg hampeh lerr,tahap bangla pokai je politician melayu...huhu

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體