Skip to main content

10 juta la, 50 juta la. Jangan alihkan isu la PKR.


Oleh : AdukaTaruna

Lu nak kencing ramai buleh. Tapi nak kencing semua tak dapek la bai. Lu serpihan UMNO, cara lu pun sama gak dengan UMNO. Kalau UMNO nak alih isu, lu pun nak alih isu. Ekelee…

Isunya di sini ialah pengkhianatan wakil PKR terhadap rakyat. Main nyorok2 plak 5 hari. Dah kantoi cakap cuti sakit. IQ stendet posmen nak kecing bloggers. Kan ke superb bangang nya tuh.

10 juta ke, 50 juta ke, samah ke, 5 duit ke, khianat tetap khianat. Menyusahkan tetap menyusahkan. Merugikan tetap merugikan. Dasar bebal genetik Melayu. 24 jam politik. Kedai makan sebelah2 pun politik gak. Dengki2. Cuba lu politik ikut time, ikut kaedah, ikut tajuk.

Orang pilih bukan suruh berpolitik bangang ala Melayu. Suruh buat kerja la. Bukan nak dengar harga 10juta, harga 50 juta. Wa nak dengar tiada pengkhianatan. Dasar bodoh punya PKR. Budak tadika nak kencing pengawas sekolah.

1. Polis bunuh OKT. UMNO alih isu hal ceroboh rumah mayat.

2. PKR khianat rakyat. Alih isu 10 juta, 50 juta. Kepala otak lu. Harga lu tak setinggi tu la beb. Ratus2 ribu jer dah gelap mata. Tak caya tanya Syed Hamid Albar. Tak payah ratus2 ribu, pelacur RM30 sejam pun dah tewas dah.

Wa memang benci abis kelompok yang cuba memperbodohkan awam ni. Melayu ni dah la sedia asal bangang. Lu patutnya bantu keluarkan dia dari standard bangang tu. Bukan memperbangangkan spesis bangang nih.

Kalau lu fikir lu dapat kencing dengan selesa, wa akan pastikan niat lu sukar.

Comments

  1. org melayu ni mmg payah nak suh wat kije. wa ada satu contoh. dulu masa wa bekerja disebuah syarikat multinasional di sebuah negeri di pulau borneo (jeng jeng jeng..) wa adalah ketua (jeng jeng jeng..) kepada sekumpulan anak-anak muda (jeng jeng jeng...)..

    anak2 muda ni adalah bekas pelatih sebuah syarikat multinasional disebuah negeri si tanah semenanjung (jeng jeng jeng...) nak tahu apo dia kata kat wa..

    "yo sir, km perasan budaya kerja org melayu ni sgt beza dgn orang tempatan dan foreigners disini.. kalu di tanah semenanjung, shift malam (jeng jeng jeng...) org melayu bantai tido je sir. tapi kami respek staff disini, keje ikot time, coffee break pon ikot time, kalu dulu bos km ditanah semenanjung, tau nya goyang kaki ja.."

    woohooo.. wa bkn buat crita ha.. sumpah ni adalah crita benar, takdok tokok tambah. ini cuma sebahagian contoh la. gen melayu ni mmg kalu suh wat kije liat terutamanya bila dah jd atas2. dia cuma tau politiking saja.

    u tak caya? u pegi mana2 syarikat multinasional yg VP or Manager or senior manager org melayu. U jgn kencing wa la kalu u ckp diorag ni hardworking. mungkin ado la 5% manager melayu yg rajin itu pon sbb wa jamin dia bukan typikal melayu. sungguh wa hairan. wa dah "jauh menjelajah" tp mmg wa pelik alias hairan dgn tabiat org melayu.

    genetik ke apo?

    ReplyDelete
  2. ..pelacur tige ploh hengget pun leh lalok ka,,hampehh nya melayu... :((

    ReplyDelete
  3. maymot,

    RM 30 la org sebat. mahal2 wat pe. barangnye sama je. bkn melayu je, bangla pokai tu pun layan indon murah je.

    zaman inflasi ni rembat yg murah je, lbh kurang cam kempen kerajaan bijak memilih tu la, hehe

    ReplyDelete
  4. dis-man,,
    oit2 ,,sedap2 jek kata owg pompuan barang-barang ek!!
    hmmm,nmpk gaya mmg hampeh lerr,tahap bangla pokai je politician melayu...huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.