Skip to main content

Lahanat Jebat!



Oleh :
AdukaTaruna


Sinopsis.

Lahanat Jebat! Tidak seperti cerita yang berada di dalam minda anda secara tradisi.

Lahanat Jebat! Adalah satu lagi teori yang dikemukakan. Ianya memecahkan imaginasi tradisi anda tentang kisah kepewiraan ini.

Lahanat Jebat! Disusun secara catur. Plot-plot ceritanya disusun bagi memperdaya imaginasi pembaca.

Konflik Tuah-Jebat ini bermula pada kemuncak penaklukan Portugis ke atas Melaka. Ianya mengheret sebuah empayar Khalifah Uthmaniyyah, Turki, Acheh, dan China.


Siapa Lekiu? Siapa Muhammad Al-Fatih? Siapa Cheng Ho? Siapa Tun Muthahir? Siapa Sultan Melaka? Siapa Jebat? Siapa Tuah? Siapa Dang Wangi? Semuanya dikupas dalam enovel ini.

Enovel ini berharga hanya RM10. Setiap pembelian, RM1 akan dimasukkan ke dalam Kelab TKO Global. Sebuah kelab yang aktif melakukan kerja-kerja kebajikan, terutamanya anak-anak yatim.

Bayar ke dalam akaun Maybank no 155014038030 Then, emailkan ke Calling2 Gua butir-butir bayaran.

Dan dalam masa 24 jam, kami akan reply terus e-novel anda (dalam format pdf) berserta passwordnya. Dan anda boleh ulas, bantai, kritik, debat, cadang, karya tersebut di link ini.

Maklumat lanjut :

1. http://adukataruna.blogspot.com/

2. http://adukataruna2.blogspot.com/

Comments

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.