Skip to main content

Jijiknya Rosmah berbanding Hasmah.





Oleh : AdukaTaruna

Rosmah ni membuatkan wa jadi jahat. Ntah kenapa wa menyampah dengan Rosmah sehingga wa jahat kutuk2 dia. Najib belum lagi jahat macam Tun. Atau walau Tun lebih jahat dari Najib, wa tetap respek Hasmah beb. Kejahatan Tun diasingkan.

Hasmah intelek. Rosmah sampah.

Hasmah cool, tenang dan bersederhana. Rosmah gile glamer, kaki karoke, penguin yang perasan seksi.

Hasmah jaga maruah suami dia. Takder masa nak peluk2, laga-laga pipi dengan artis Hindustan. Rosmah penguin?

Hasmah bermaruah. Tak main la abiskan duit rakyat dengan program mengarut macam Taman Orkid, Hari wajib pakai batik, kebaya nyonya, penanung kelab Hindustan.

Hasmah berpendidikan. Doctor beb. Tak mainlah sebat orang gaji atau curang dengan suami kawin dengan ahli politik.

Hasmah jadi Wanita Pertama Negara lagi lama dari Rosmah. Tapi tak muncul bagi perutusan khas secara berasingan dengan Tun. Bini Bush yang jahat pun tak buat camtu. Tapi Rosmah? Ari tu selamba badak jer ada slot khas dia berasingan dengan Najib.

Comments

  1. lu jgn benci dia teruk sgt. lu x tau ape yg t'tulis di Luh Mahfudz. lom tentu lu slmt dr jd menantu dia, hehe..

    ReplyDelete
  2. menantu ok lagi bro.. jgn asben dia da.. wakakaka

    ReplyDelete
  3. key per lu jadi usban dia kalau terjadi pa pe kat abe jib..... seswai la lu ngan dia.... wakakakakaka

    -abanghensem

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.