Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 19, 2009

Bangsat punya Raja Arab.

Oleh : AdukaTaruna

Rujukan : Di sini

Entah kenapa, dari kecil wa memang anti system beraja. Malah maza zaman wa banyak jerawat (time remaja kan suke angan2), wa menyimpan hasrat menolak anugerah Datuk atau seumpamanya kurniaan Istana, seandainya wa menjadi somebody.

Wa sedaya upaya semampu wa as manusia takkan iktiraf system beraja. Sistem kelansungan genetik bangang.

Lu orang bayangkan, lu sebagai abang, membiarkan adik perempuan lu dirogol (wa ada penyakit sindrom tak leh tgk adengan filem rogol2 nih. Hati wa terus jadi kacau bilau. Selalu wa blah kalau adengan tu keluar kat TV. Tak sanggup wa). Tengok jer ni beb.

Abang Long leh berkumpul dengan Abang Ngah, Abang Lang, Abang The, membincangkan macamana nak hentikan adik perempuan sendiri sedang dirogol. Sedang dirogol ni beb. Pergh.. taip pun rasa cam tersangkut-sangkut dah ni.

Then bila dah lunyai, Abang-abang terus bagi duit.

“Nah dik. Duit ganti baju koyak2 tu.”

“Dik. Ni Bang Teh bagi duit ubat. Sehari 2 ok la tuh.”

Bangsat punya system raja. Bangsat punya rakyat Arab. Bacul nak gulingkan system beraja. Cilaka lah lu orang Abadan abada…

3 comments:

mountdweller said...

Salam sdr.

Dah lama saya mneyampah kat Arab ni. Mereka memang pengecut dan penting diri.

Lapas tu pulak, apa OIC buat. Atau mereka pak angguk, oh I see! saya rasa baik mereka ini, OIC dan segala Arab kaya tu pegi mampus jer.

Anonymous said...

Nabi bersabda yang bermaksud "janganlah kamu membenci arab lalu kamu membenciKu..."

lelaki_ini said...

Lu jgn lupa, Abg Lang dlm cite lu tu mgkn negara M'sia. Isu Palestin bkn masalah org Arab je, tp masalah seluruh negara umat Islam sejagat. Yg dibunuh majoritinya Muslim, yg ditawan ialah Masjid Al-Aqsa, yg diceroboh tanah umat Islam, ape ke halnya org Arab je yg kena responsible?

Ape beza negara Arab dgn M'sia? Dua2 negara umat Islam yg b'tanggungjwb dunia akhirat ke atas darah Muslim Palestin & maruah Al-Aqsa, tp masing2 sibuk mendirikan bangunan2 tertinggi di dunia, ape ke halnya org Arab je yg kena responsible?

Jiran jarak 10 rumah dr rumah lu kena rogol. Jiran2 rumah no. 8, 9, 11, 12 sibuk meeting, at last cuma bg duit. Lu kutuk jiran2 tu bagai nak rak, sedangkan abah lu Pengerusi JKKK ( baca OIC ) tido b'dengkur dlm bilik.

Bila dia bangun, dia pun join kutuk jiran2 rumah no. 8, 9, 11, 12 tu. Awat lagu tu? Sbb rumah lu jauh 10 rumah dr rumah mangsa rogol tu walaupun abah lu Pengerusi JKKK? Apsal abah lu x guna kuasa dia gembleng tenaga jiran2 utk selamatkan jiran tu?

1. Muslim Melayu di Ambon, Maluku, Selatan Thai & Filipina disembelih Kristian. Muslim Melayu kerajaan M'sia sibuk dirikan KLCC.

2. Muslim Arab di Palestin disembelih Yahudi. Muslim Arab kerajaan Saudi, UAE, Mesir, Kuwait sibuk wat benda lain.

Ada beza ka?

Bkn masalah bangsa la bro, tp masalah kelemahan persaudaraan Islam sejagat.. that's the point !