Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 12, 2011

Debat Menantu Hadi vs Ostad Wan Xi.

Oleh : AdukaTaruna

Menjelang kerehatan dan kehilangan Batu Api, Ostad Zaharudin, menantu kepada Hadi Awang yang popular dengan gelaran Khairy versi PAS di kalangan bloggers, facebookers, students dan intelektual bebas, disahkan akan berdebat dengan Ostad Wan Xi.

Cuma, kehadiran gua sebagai penonton masih belum dapat bayangan lagi, kerana kesemua kuanter tiket di Kelantan mengatakan tiket pada 1 February 2010 sudah habis dijual lama dulu.

"Boh. Mu nak kena te ko? Itu tiket mu beli samo Doraemon la." Marah seorang penjual tiket bas Perdana kepada gua.



Syarat2 menghadiri debat.

1. Jangan bawa alat rakaman. Jika mahu membawa alat rakaman, pastikan anda memiliki kad pengenalan beralamat Rusila.

2. Pakai helmet untuk mengelakkan pukulan dari belakang.

3. Dilarang menyebut perkataan '5 minit'.

Kegagalan mematuhi syarat, akan difatwakan BIADAP.

12 comments:

pencatat said...

kwang 3

Contact Information said...

biadap sebab:-
1. pakai jaket,
2. kopiah x pakai je.

wa rasa klu lu pakai kopiah,
mesti selamat skit kot.^,^

Topeng Perak® Unmasked said...

Lagi 1 bro...

Jangan datang awal...

Muahahahahahahahaha

Contact Information said...

biadap sebab:-

3. berkaki ayam semasa mgikuti Hadi.


nanti wa pikirkan lg, biadap lu yea.^_^

nak harap bro.SFH, mcm xada je.

zargus2702 said...

-LU biadap sbb lu x merafak sembah pada ulama agong internasional..ptut lu kena brlutut pastu ckp' ampun tok guru, beribu2 ampun, sudikah kiranya tok guru yang amat mulia pewaris nabi meluangkan masa 5 minit utk sya drpd 24 jam shari mase yg tok guru mulia ada?..pastu lu cium tgn, cium tu bibir lu kena sentuh kt tgn die, bkn stakat kt idung je..kalo bole sarungkan selipar die skali..

-kalu lu wat cmtu, for sure mujahidin2 yg brani mati rusila,memberi laluan pd lu..senang cite lu g youtube tgk cmner pngikut ayah pin nk jpa ketua kerajaan langit..lbih kurang cmtu la..

SearchForHeaven said...

haha..

lu pun baca artikel macam surat kabar utusan laa... wakaka..

cuba tengok kaki artikel tu..
cabaran debat pada 1 feb2011..

dah tajuk tu salah.. nak wat camner..
wakaka..
lu pun bukan takde otak..
orang ajak tu.. tarikh akan datang laa..

bukan tarikh semalam.. wakakaka...

SearchForHeaven said...

biadap..

nih wa ajar..

sebelum debat.. kat artikel..

tulis ulama pukimak..
ulama poligami..
maki macam2..
lukis gambar kencing..

kemudian time nak tanya soalan.. ketika tG tengah berjalan..

TGNA tak layan ketika tanya soalan tengah berjalan..
paling kurang.. tengah duduk bersila minum..
selepas bersila ketika solat subuh!!

lu ada tengok orang sergah TG Nik Aziz.. ketika tengah berjalan??

SearchForHeaven said...

hahaha..

semua ni.. polimek dari geng lu..
wakaka..

kes kat rusila..
kalu tengok teliti..

mungkin sebab salah faham je..
sebab adukataruna berkeras mahu temuramah TGHA ketika berjalan..

tak pernah orang rusila buat.. nak cakap dengan TGHA waktu berjalan dari mimbar ke rumah dia!!!

tapi kerana Adukataruna tak Bodoh dan otak pusing memusing..
menggunakan peluang salah faham ini untuk menunjukkan jemaah rusila tak beradab..
tapi kalu betul2 jemaah rusila tak beradab..
wa rasa tak dapat sengih dah adukataruna ni.. wakakaka..

tapi kerana menumpukan cerita sensasi.. mensensasikan adegan kepung mengepung..

konon.. sokonglah wa atas tajuk..

kapla Hotak Lu!!! wakaka..

lu memukimakkan orang sebelum berjumpa.. itu caranya ka??

lu kutuk orang sebelum berjumpa itu caranya ke??

kemudian bleh plak cakap.. blog lain.. luar lain..

abih tu.. yang lu kena kes kerabat johor tu.., bukan blog??

hahaha.. cerdik tak leh pikir.. wakaka...

kemudian boleh plak bro contact tujuk cara beradab??
wakaka..

hahahaha... lawak laaa lu orang ni..

sokong atas tajuk..
abis tu cerita bawah tajuk yang takde adab??
camana??

ALLAH dah bagi amaran.. jangan campurkan Haq dan Batil..

kalu tajuk benar.. ayat bawah batil..

kompem2 dah tertolak!!!!

Contact Information said...

bro.SFH

diblog dgn realiti diluar sama ke?
Hadi dimata org PAS
dgn Hadi dimata org awam sama ke?

AT dimata lu ,yg kenal cume alam maya
dgn AT di mata org lain, yg kenal personally sama ke?

Bro.SFH
ada org dlm blog pijak semut tak mati, bro.
tp realiti luar, gajah pon leh mati.


so bg wa,
ia cume perspesi lu je bro.^_^
berdasarkan AT diblog,
maka lu samakan AT direaliti luar.
wa tidak salahkan lu,Bro..
sebab tu lah standard pale otak org awam di Msia ni, tu sal Hadi & PAS 50thn tidak dpt diterima oleh mereka.


dah lu cakap pasai adab,
maka berikanlah ilmu lu kat bdk2 dlm blog ni adab yg perlu diguna pakai utk bertemu Hadi.
kan leh dikira pahala dlm mencari syurga,bro..
mgajor bdk2 blog ni adab bertemu Hadi utk bertanya merupakan bede ilmu yg baik utk puak2 dlm Blog ni.

maka silakan sampaikan ilmu adab bertemu Hadi utk bertanya soalan.
moga2 semua dpt manafaatnya.


utk AT,
klu lu diblog == dgn realiti diluar.
memang layak lu kene hentak oleh org yg hebat akhlak dan adab nya.^_^

Contact Information said...

1 je wa nampak point biadap AT dimata bro.SFH:-

i) AT bertanya semasa Hadi berjalan ke arah rumah nya.


lain bro?
ada lg list biadap AT ke?

Nizam Mahmud said...

"sebab adukataruna berkeras mahu temuramah TGHA ketika berjalan.."

Hahh... Orang Taif baling batu kat Nabi sampai berdarah2 pun time Nabi berjalan.

Siap malaikat lagi offer nak pergi hancurkan orang Taif. Nabi cuma mintak keturunan Taif jadi orang beriman.

Kalau lah malaikat yang offer Hadi, dah bersepai dah otak Aduka.

Aduh.. alangkah beza nya Nabi dengan orang yg mengaku jadi pewaris Nabi nih. Ya Allah, sejahat-jahat mana aku ini, selemah-lemah mana iman aku ini, Muhammad itu aku mengaku sepenuh hati ku adalah hamba Mu dan pesuruh Mu. Kalau aku di kira jahat sangat pun sampai Baginda tak mahu mengaku umat, aku tetap mengaku dia Nabi dan Rasul Mu, ya Allah.

Yang perasan pewaris Nabi sampai tengah berjalan pon tak boleh tanya soalan kat dia, aku cakap ini ajer - BOLEH PEGI MAMPUS!

kamarul said...

berjalan sambil wirid tak bleh..tak bleh tanya soalan..errr tuan guru,oi tghh anak ambo nieh tecekik kopok leko nak wat guano nieh..erkk pekak ke ape dia wat dono jerk..nak tunggu dia berenti bejalan baru nak ngoyat mapuh dulu budak niehh..tobat lahum cenggini..