Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 1, 2010

Teknik buy time ke ape nih?



Macam bayangan kes Hasan Ali jer nih. Last2 kes ditutup. Semua ahli diminta tidak lagi membicarakannya. Serahkan kepada siasatan Lembaga Disiplin. Buy time ko apo? Takper la, SP. Thread yang tu lu tutup dan siasatlah semahunya. Gua akan buat satu lagi thread sebagai ganti thread yang dah rosak tuh. 

1. Kena register baru yang gua fail.
2. Pastu kena take over lagi. Kena sabotaj lagi.
3. Pastu thread ditutup untuk siasatan lagi.

Wahhhhh...........

26 comments:

Anonymous said...

nasib lu la bro elok sgt la lu langgar hadi memang org ganu nie penting diri sendiri ja wa tau pasal byk staff wa org ganu

Anonymous said...

biasa lah. teknik org 'alim'..
dia suruh sabar.. sabar itu adalah sebaik2 jalan... sabar... sabar lah kamu walaupun kepala kamu diinjak2... sabarlah kamu.. sabar.... wala' beb... sabar.....

ada beza antara org pandai yg memiliki sifat sabar dan org bodoh yg memiliki sifat sabar.
sabar sibodoh membawa laknat pada dirinya sendiri!

uma said...

bagi SP time bro,
maklum je lah..
dia bukan 24jam jaga TKO tu
bukan keje makan gaji dgn TKO

Taliban said...

siasatan tu jgn sapu bwh kapet sudah

Anonymous said...

tp yg gua pelik, gua tgk cepat giler SP lock kalau thread aduka. same jek mcm putrajaya.. ada aper2 kerrrr... songkok putih kan nak kasi bantuan... so tandanya merestui walau tak bersetuju... jadi gua tak nampak aper yg songkokputih dan putrajaya suke lock thread aduka..... dia lock jer tp tak kasi penjelasan. pelik gua.

Anonymous said...

uma, lu kn moderator TKO. Ke dh trn pgkt? hahaha.. Anyway, tk sgka plak putrajaya dh di angkt sbgai mod ye. Seigt gua dl dia ckp dia kja kt syrkt myk.

MaLin_0ri said...

nampak sgt geng langgar hadi bodoh dlm bab2 IT nih, id pon kena hek huhuhu, geng ni hanya reti memaki aje celaka,celaka blog celaka hahaha

Penembak Babi said...

hahhaha...bhai...

Meh wa kasik cadangan jahat kat lu....kalu lu mahu dengar...lu brader wa...(dengan mata wa terkenyit-kenyit)

1. Apa yang lu kena buat, carik semua lu punya alibi, pas tu lu saman je TKO lam 300juta, saman fitnah bhai....lu boleh menang punye, carik loyer best-best...xenan tau...

Dude, duit tu boleh lu lencong ke tempat lain..dari lu langgar Presiden pas kat Rhusila, baik lu langgar Presiden Us...pegi Washington makan angin beb!...huhu

Lu makan angin kat sana, bawak owang umah khayalan lu tuh...!

Wa tahu, lu punya projek sobonarnya, nak bawak owang umah pegi jejalan kat ganu..beli solok beb! Mandi laut, naik pulau kapas...lepak kat sana...

Lu punya pengikut bebudak bodho cam uma, xenan, bumble bee yang jilat lu punya telur siang malam kena kutiow sama lu...

Agenda ilmiah...(whar3..wa gelak jap..) yang lu anjur ngan Hadi tak sampai pun lima minit....

solan pertama...

1. Tok guru sihat?
2. Tok guru dah makan..?

Pas tu luorang blah gi main laut kat Rhusila..tak pun pulau kapas..huhuhu...

Yang support lu punya projek, kena hancus sama lu...pasal agenda penting lu, nak bawak bini jejalan kat ganu...whar7

Penembak Babi said...

Oppss...sori Bhaii..

Baru wa ingat, lu sure kalah nyer..pasal ape...

Lu punya sanad, tak kuat....apa tidaknya; subuh barai, fekah lu fakap, komen lu sesat, bahan mentah lu hancuss...macammana tok hakim nak dengar cakap lu...huhuhu

Wa terpikir, kalu ade budak genius 300 tahun (taun 2310) akan datang nak carik sumber sahih pasal jemaah Islam kat Mesia pada 2010...maka terbukak la blog lu...bila chek punya chek diorang tak pakai...pasal, lu takleh jadi asnad yang sahih...whar3

Wa pun terharu sama lu...Ostad yang kata lu boleh jadi pemimpin akan tobat nasuha n tarik balik kata-kata bila baca blog lu....

sori bhai...selamat taun baharu!

ikhlas dari,
-Boarshooter-

MaLin-0ri said...

hahaha gelak baca Lu punya tulis boarshooter.
geng2 nih diperbodohkan oleh aduka je
satu nak tanya ostad mana yg Lu maksudkan? ostad wahyu ke huhuhu

Aku said...

SP? siapa tak kenal wm TKO yang paling dasyat, paling tidak beretika, paling tidak senonoh ... apabila gagal berhujjah, dia akan hijack nickname forummer, kemudian baca private message dalam database, tukar password forummer... dll.

Semua orang sudah tahu. Bongkar siapa SP yang sebenarnya.

Saya pernah menjadi mangsa kepada wm tko yang paling buruk perangainya ini.

-Aku

MaLin-0ri said...

-Boarshooter-, gambar siapa dlm artikel 'menembak manusia takabbur2' tu? wa bayangkan itu muka at huhuhu

uma said...

bro.aku

dari gerak ati wa,
wa x rasa
SP x mcm lu katakan tu..
tp xtahu lah,
tp wa seakan2 yakin beliau tidak seperti lu katakan tu...
kecuali beliau capai tahap pelakon
yg tbaik yg wa pon tpedaya.hehe

Anonymous said...

memang SP pelakon handalan. menggunakan topeng yang banyak semenjak era bertengkarnya TKO dgn Malaysia-Today.

wm silih berganti, namanya lain-lain tetapi orangnya itulah dia.

MaLin-0ri said...

Lu dah mengaku kena kencing dgn pelakon handalan ke? huhuhu
Lu tak pernah menyangka blogger celaka kencing kat Lu orang?

wa rasa nak terkencing ni huhuhu

Anonymous said...

Hahaha, SP dah terjerat. Sepandai2 tupai melompat:

Cuba baca dari bawah:

BatuApi: Kalau saya SP awak mungkin bernasib baik, tapi kalau saya bukan SP bagaimana awak nak berhadapan dengan Allah

MMM: Bertaubatlah kamu wahai BatuApi.
1 Jan 10, 11:35
BatuApi: MMM saya tak sumpah, awak faham tak senikal, saya kata saya adalah Songkok Putih. kemudia saya suruh print screen buktikan dimahkamah. kemudian saya kata tun mahathir duku ada sebut dia aniya anwar
1 Jan 10, 11:35
MMM: Batu Api, awak yang bersumpah tadi bukan? Kini awak nak kata awak hanya bermain2 dengan sumpah itu?
1 Jan 10, 11:33
MMM: Orang yang melanggar sumpah yang sah, baik secara "sengaja atau tidak", akan tetap menerima hukumanNya
1 Jan 10, 11:31
BatuApi: MMM dalam agama sumpah bukan boleh buat main-main, jangan jadi bodoh macam Tulang Besi
1 Jan 10, 11:30
MMM: awak dah bersumpah dah tu, kalau tak awak dianggap mempermainkan sumpah. ittaqullah.
1 Jan 10, 11:27
BatuApi: Sumpah jadian mainan
1 Jan 10, 11:27
BatuApi: Isu pokok tidak dijawab
1 Jan 10, 11:26
BatuApi: Mudah sangat, suruh orang itu sumpah suruh orang ini sumpah dengan pelbagai tuduhan nak habiskan masa orang dengan jawab sumpah.
1 Jan 10, 11:26
BatuApi: Cthnya saya kata air batu berzina semalam, kalau bukan sila bersumpah!
1 Jan 10, 11:25
BatuApi: Sumpah memang bukti syarie, takkan kita mudah tuduh orang kemudian suruh orang bersumpah.
1 Jan 10, 11:24
paupunk: Salam utk batu api
1 Jan 10, 11:22
Air_Batu: "Sumpah" adalah satu bukti syarie. Jgn permainkan sumpah.
1 Jan 10, 11:22
Air_Batu: alhamdulillah, jelas dah.
1 Jan 10, 11:20
BatuApi: Nak marah-marah saya sebab saya akan maafkan awak tapi melibatkan orang lain bila awak nak minta maaf? Pakai otaklah sedikit!
1 Jan 10, 11:20
BatuApi: Benda yang kita tak ada bukti jelas jangan buat keputusan meluru. Al Quran sudah jelas perkara ini
1 Jan 10, 11:18
BatuApi: Bodoh awak ni, awak nak bertanggungjawab awak kata saya SP? Cakap pasal agama kemudian tak usul periksa tersu tuduh SP. Mana agama awak mana al Quran yang awak pengang?
1 Jan 10, 11:18
Salina: - cukup sampai di sini. chow.
1 Jan 10, 11:17
Salina: jika terus nak belit dan pusing, diserahkan segala urusan kepada Allah
1 Jan 10, 11:16
Salina: tak kisahlah, sinikal ker tidak tetapi jgn ler nak permainkan nama ALlah
1 Jan 10, 11:15
Salina: jadi apa yang anda tulis, bahawa anda penang blogger adalah auta dan kebanyakan budaya buruk TKO adalah perbuatan si lahanatullah SP
1 Jan 10, 11:14
BatuApi: Nada dan nahu percakap mengambar atonasi
1 Jan 10, 11:14
BatuApi: Salina, betul lurus. Sinikal dengan kenyataan betul tak dapat bezakan!
1 Jan 10, 11:13
BatuApi: Engkau ambil kenyataan ini seperti yang Dr Mahathir kata dia aniya Anwar sampai video tu disebar berjuta-juta hits
1 Jan 10, 11:13
Salina: jelas dah. terima kasih kerana mengaku anda songkokputih. jangan permainkan sumpa, jangan permainkan nama Dia alif lam lam ha, pemilik, pengurus dan pentadbir sekalian alam
1 Jan 10, 11:12
BatuApi: Tak payah sumpah saya mengaku dah. Print screen kenyataan ini, boleh bawa mahkamah!!!
1 Jan 10, 11:11
BatuApi: He..... He tergelak aku
1 Jan 10, 11:11
BatuApi: Saya adalah Songkok Putih, ok saya ulang sekali lagi saya adalah songkok putih
1 Jan 10, 11:10
BatuApi: Tulisa sekali Alif Lam Lam Ha
1 Jan 10, 11:10
BatuApi: Memang awak bodoh salina, bodoh macam budak main sumpah pangkah di dada!
1 Jan 10, 10:54
Salina: Demi Allah saya bukan Tulang Besi. Giliran kamu Batu Api, bersumpah kamu bukan SP

Xenan said...

apekah ni?

wakaka..sungguh bullshit.Nih mesti drama melayu genre terengganu nih

Anonymous said...

celaka punya SP!

TokJanggut said...

SP=Batu_Api=Kayukelat, memang dah biasa dia ni membelit-belit, akhirnya dia terbelit. khulja haqqu wa zahaqqal bathil, innal bathila zahuqqa

Anonymous said...

Mmg kaki belit. Gua ada sumber yang mengatakan TKO punya server tu selalu down bukannya kena attack pun, tp sengaja TKO ngdi'senyap'kan untuk tempoh2 tertentu bagi menutup isu2 hangat yang menjejaskan sesetgh pihak. Biasa lah, TKO dah jadik hak milik individu berkepentingan. Macam sial. Naik mual gua tgk perangai org dalam TKO. Forum macam sampah, artikel lurus bendul, entry yang mengajak berfikir, semua di lock oleh admin dan moderator mcm bangsat. Pegi mampus la pejuang Islam mcm korang. Cakap tak serupa bikin. Sial!

Anonymous said...

sebaik saja tamat chatting tuh songkokputih pun tulislah artikel kononnya semua artikel batu_api akan dululusterbitkan.

kaninabe, sedangkan dia batu_api, dia yang berpura-pura ban, dia yang hantar artikel, dia yg luluskan, dia yang berlakun delete dan semuanya.

Anonymous said...

yg sabotaj AT punya posting di TKO wa jamin kerja SP.

suruh dia bersumpah, sure dia tak nak lagi dah, di akan belit mcm kes kat atas, konon sinikal.

dia cuba menipu-daya, sedangkan Allah Maha Penipudaya.

dia gunakan nick songkokputih bila dia berlakon wara' dan alim, dia gunakan nick batu_api bila di terasa nak luahkan nafsu memakihamunnya dan nick kayukelat etc untuk menyokong nick-nick sp dan batu_api.

Penembak Babi said...

bhai..

Kesian sama lu..kekadang wa pun rase pilu bila tengok lu kena main kat owang...huhuhu

Wa kenal budak SP tuh...dia pegawai kerajaan, keje kat hospital area-area pantai timur nuh...pangkat dia agak senior...bab-bab lutut ngan sakit tulang, dia punya expert..lu takleh cincong sama dia...sebab tu dia duk sibuk memanjang..

Tapi batuapi tu, budak biasa je...baru dalam 20an, masuk pas lepas isu anwar jugak tuh...dia ni cekap dalam organisasi...tapi part belajar dua-kali repeat jugak..huhuhu

itulah info yang wa dapat...benar benarlah wa, tapi salah...lu hentam saje la beb!

-borshooter-

donquixote_dungun said...

Penembak Babi

wa rasa info u dpt salah.

Wa berani jamin. SP itu batu_api.
Pegang jawatan dalam Pemuda PAS Dungun, lajnah i.t.

Satu tempat dengan wa ma... mana wa tak kenal...

tapi ini haji manyak pandai. Dia macam sesumpah. dia boleh ubah dia punya stail tulisan.

Anonymous said...

Drpd korang buat andaian, baik korg jumpa Batu api and SP masa dtg Ganu. Abih cerita. Duk men agak2 ni buat fitnah jek.

Anonymous said...

SP dan Batu Api orang yang sama. Babi punya manusia