Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 11, 2009

Tahniah Malaysia.



Oleh : AdukaTaruna

Cam bese... kalau menang gua ucap tahniah la.. hahaha..

Sebenarnya, gua tak kisah menang atau kalah. Janji main tu ada bagos. Jenis tak mudah mengalah dan tak mudah mati idea.

Lu tgk barcelona. Tak dapat masuk kawasan lawan, dia still kekalkan penguasaan bola. Bola passing atas tanah. Short pass punya. Jarang bagi bola melambung bertaraf 50-50. Kekal dan terus bermatian-matian mahu masuk rapat ke kawasan dalam.

Tapi bila tiba team Malaysia, terutama liga super, asal melebihi kawasan tengah (masuk kawasan lawan), dah takder idea lain. Terus cross bola tu. Asal masuk kawasan lawan jer cross, asal masuk jer bagi hantaran lambong. Macam sial. Kalau tepat macam Bekem takpo gak.

Pastu kalau dapat peluang one by one dengan keeper lawan, lelap mata, rembat kuat2. Bodoh macam Azaman Adnan. Bola melambung tahap main ragbi. Tapi kali ni, berdasarkan sumber terhad bidio klip ni, mcm ada bagos Malaysia main skang.

Bagos tak bagos, Presiden FAM tu siyes gua cakap. Memang gua meluat habess punya.

8 comments:

Anonymous said...

bhai..kau kena ingat. sebelum ni byk kali juga Malaysia kalahkan Zimbabwe, Vietnam, Kemboja dan Papua New Guinea..masa tu Presiden FAM tetap org yg sama, tp bila kalah kau nak suruh dia letak jawatan pulak.

kau kena kenang jasa dia membangunkan industri bolasepak negara..biar pasukan Malaysia kalah, asal Presiden tak hilang jawatan.

~KOPI JANDA

Anonymous said...

bhai, lu jgn puji M'sia. Pantang di puji, trs klh trk nti. Sm aje main skn ape2 pn.. Bila kna puji, trs jd lembik semacam.

mudz said...

Sekarang Pasukan Malaysia dah cemerlang, gemilang dan terbilang...teringat aky Hj Pak lah...zzzzzz memanjang dah tak da kerja. Tu hari pasukan kita belasah apa nama pasukan aku tak ingat Timur Leste 11-0 beb....pecah rekod beb..nko tengah aura 1Malaysia.....tu belum lagi bersatu....bila dah bersatu, satu dunia kita tawan....hidup UG

Tapi yg perempuan kena belasah kaw-kaw....nasib baik gol keeper cekap gila kalau tidak lunyai kena belasah....ngabis kan boras aje..team perempuan ni.

DiegoTajdid said...

duka, ko tengok mamat malaysia no. 11 yang assist bola tu.. smart siod dia control bola.. ala2 cam aku ulek bola time main futsal.. besh siod aku nengok ade gak player msia confident roll bola.. muahahahhaa

Anonymous said...

menang ke kalah ke soltan a.k.a presiden FAM tetap kena letak jawatan..... wa memang menyampah tahap gaban dah soltan ni.....

-abanghensem

uma said...

ntah bila lah,
tradisi raja & sultan ni lenyap
ditelan zaman..
wa x rasa
akan ia akan kekal wat selama2nya.

Anonymous said...

2min 13 saat kat atas tu mmg leh dipuji..
tapi ada baki 80min lebih lagi so xdapat ah conclude permainan malaysia bagus..
baca paper hari ni, 'detik kebangkitan malaysia'...
xboleh blah ah..
kalau dah masuk final nak ckp camtu boleh lagi ah nk terima..adehh
mungkin komen wa pesimis tapi semua sbb da penat optimis ngan team bola...
dari wa lahir kot ayat2 mcm 'team muda malaysia bakal menyerlah'..
tapi bila sorg2 cecah umur 21,22 da pikir nk kawen artis..adoiyaii
wa rasa tukar la presiden ke pengurus ke, selagi xde matlamat xkan kemana..

-orang jauh kembali- =)

tenggiling- said...

sebaik aku sokong squash..hidup nikol debid..hep hep hoorey