Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 10, 2009

RM2 untuk TGNA, RM4 untuk Ahmad Lufti.

Oleh : AdukaTaruna

28 tahun dah umur gua beb. Tahun depan, walau muka still 17, umur gua masuk 29. Gua start kerja umur 20. Maknanya 9 tahun dah gua kumpul duit nak pinang minah nih. Ari tu lagi RM10 nak cukup dah. Tapi muncul kempen kasih-sayang kepada TGNA. Gua potong budget kawin sebanyak RM2. Dah defesit budget gua sebanyak RM12. Tak per la. Setakat minah tu, 10 boleh gua cari. Cari la.. dapat belum tentu. TGNA punya type ni 60 tahun Malaysia merdeka, baru sekor.

Belum sempat gua cover defesit sebanyak RM12, satu lagi insan banyak berjasa muncul. Dia lebih memerlukan. No prob beb. Gua defesitkan lagi budget gua kepada RM16. RM4 untuk Ahmad Lufti.

Fakap la woiii... kalau gua boleh potong budget kawen gua, takan lu tak bleh potong budget Dunhill lu orang. Kedekot punya para ostad PAS. Isap rokok boleh, time derma lembab. Kene kanser leher la lu orang. Pling!

Saya mengharap atas semangat ukhwah Islamiyyah, semua laman dan blog bersatu hati atas usaha murni ini dan sama-sama kita berkempen untuk memberikan bantuan kepada Ahmad Lutfi Othman bagi tujuan yang dimaksudkan.

Sumbangan boleh dilakukan terus melalui akaun Maybank anak Sulong Ahmad Lutfi Othman iaitu Ahmad Luqman Hakim bin Ahmad Lutfi bernombor 162179670906. (http://www.maybank2u.com.my/)

Pertolongan yang sedikit untuk sahabat yang tidak dikenali sebagai doa kita sesama mukmin akan menjadikan hati-hati kita ini lembut dan 'sujud' atas keredhaan Illahi....

10 comments:

Anonymous said...

bhai...
kalau ramai ostaz Pas kena kanser leher, makin byk la defesit kau bhai.... lajak perahu boleh ditarik dgn kren, bujang terlajak tak dapek den nak nolong jaaanggg...
muahahaha......

p/s : hari tu Nash masuk wad 2X bhai, kena operate lagi..kau tak tambahkan defesit kau pun? kui kui kui...

~KOPI JANDA

AdukaTaruna said...

lu mcm tak tau gua. dabel stendet kapo janda oi.. ngeee

AT

Anonymous said...

unsuccessfull. the account is unauthorized

uma said...

negara kebajikan...
parti x sampai taraf kebajikan lg kot.

wa syorkan pemuda UMNO berikan sumbangan..
pastu ambil gambooo...
masa nak PRK..
pandai2lah cari makan dgn gamboo tu.

wa suke startegi gambo
najib melawat nik aziz
dipasang masa PRK bagan pinang.

PAS?
x leh nanti x ikhlas bubuh gamboo mcm tu..haha

mudz said...

Ioi mangkuk AT

Aku cadang nko bagi RM1 dari setiap Tshirt yang dijual.....nko kena jadi contoh.

Anonymous said...

FZY, counter back komen aku ni.. 3 hari aku tunggu kau tak jwb..
jgn nak lari!! jgn nak copy paste je keje kau..cuba belajar jwb pakai pale otak sendiri... jgn lembab sgt!!

FZY said;

'Saudara nak mengadap guru ke? atau guru yang mengadap saudara?'

wahai FZY yg bodoh nak mampos..
kecik2 tanak mampos, dah besar menyesatkan org....
kau dgr sini mangkuk!

kalau Hadi nak jadi full time tok guru, tafadhol! semua org senang hati..dia boleh bertapa di Rusila, tak payah menghadap media.. sesape ada musykil sila mengadap dia.

tp Hadi tu ahli politik, faham? Presiden kpd sebuah parti dlm sistem demokrasi yg memerlukan undi awam..kenyataan dia yg menimbulkan sangsi perlu la dia jelaskan.

dia keluarkan statement by media, maka perlu counter back by media as well..apa ke bodoh semua rakyat Malaysia kena mengadap dia?

dia tu siapa?
dia pemimpin rakyat, so dia kena turutkan kehendak rakyat dlm sistem demokrasi... kau faham tak FZY mangkuk?!

tp kalau Hadi selesa duduk di Rusila, letak jawatan..jd ulamak sepenuh masa..mengajar la kau puas2 penduduk Rusila tu.. takde media akan cari kau.....

seronok Hadi dapat penjilat bodoh, wala' dan taksub macam kau ni FZY, otak sempit langsung tak boleh fikir benda yg sgt simple dan sgt basic..

hidup kau ni mesti huru hara kan? mesti asyik kena tipu dgn org kan? benda simple macam ni pun bodoh.. kah kah kah.....

-Penembak Babi (ori)-

Kelab Penternak Cipan Selangor said...

mudz, apa kata lu cut sikit duit rokok dan duit beli nombor lu sedekah kat lutfi sikit?

baru le berkat duit lu. pasni beli nombor mesti menang 1st prize.. rezeki lu berlipat kali ganda bro.

mudz said...

KPCS

Daripada nko ternak cipan lebih baik nko bela babi.....asyik sangka buruk..perasan baguih le tu...aku ni bujang tanpa rokok dan tak pernah beli nombor..kedua-dua benda ni haram...dulu nko ngaji ke?

Kelab Penternak Cipan Selangor said...

aih mudz mengaku bujang la.. nak promote le tu, hehehe....

memang la haram, tp berapa ramai melayu islam dok ketagih lagi benda tu?

bela babi takde untung. bela cipan ada untung..export sampai Ghana dan Cyprus, duit masyuk bro.
wargh wargh wargh...... (gelak org kaya)

mudz, apa kata lu je bela babi? modal kita kongsi la. ada untung bahagi 2..apa macam?

CgLyn said...

Bolehlah ambe potong duit top up anak dara ambe. Daripada sms tak tentu hala lebih baik derma. Dapat gak pahala.