Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 11, 2009

YB Zul liabiliti atau aset.

Oleh : AdukaTaruna

Kakmot pernah sms gua tanya. Siap warning suruh gua jawab dengan siyes bukan memain. YB Zul itu aset kepada BR atau liabiliti kepada BR?

Gua jawab adakalanya menjadi aset selalunyanya menjadi liabiliti. Tu jer jawapan gua sebab gua pun kompius dengan YB Zul nih. Sehingga Pak Bakaq mendedahkan YB Zul pernah direject Majlis Syura PAS sebagai calon.

Kalau PKR tahu dan depa ambik juga Zulkifli jadi calon, saya hanya nak kata: Padan muka hampa!!
Woo.... baru gua tahu yang YB Zul ni pernah direject Majlis Syura. Gile power tu beb. Kalau setakat Presiden reject seken power. Kalau dah Majlis Syura punya reject, memang sah tahap paling power la tuh. PKR beli YB Zul kat Reject Shop kot Pak Bakaq?

6 comments:

lelaki_ini said...

Wa pun dah stat konfius sejak baca artikel dia psl Pak Janggut pale lembu.

Wa rasa penerangan Khalid Samad lebih rasional & meyakinkan.

Anonymous said...

tu la ramai sangat dok sokong YB zul ni.... mentang² la dia ni nampak cam pro Islam..... ni dak asal nampak kuat pertahankan Islam trus jer sokong.... kaji dulu... sekarang ni ramai golongan munafiq ( wa bukan tuduh YB zul ni) berkeliaran di kalangan orang Islam ni..... kononnya mempertahankan Islam tapi ada maksud lain....

-abanghensem

Anonymous said...

Wa tak anggap YB Zul nie ade niat lain, tetapi bagi wa dia belum layak jadi pemimpin dalam masyarakat berbilang kaum. Kalau jadi pemimpin negeri majoriti 99% orang Islam boleh la tapi kalau ramai non-muslim tentu merosakkan. YB Zul nie ulama ker lawyer?? ooh lawyer? Jadi adakah boleh kita cop semua lawyer jumud, tak open minded, bodoh, racists mcm yb Zul nie? Tak, bukan semua macam tue, sama kes ngan ulama, tapi time ulama, automatically cop ulama bodo, jumud dsbgainya, why arr??

lelaki_ini said...

Wa rasa x salah sokong YB Zul, tp ikut tajuk la. Kalo dah dia sorg defend Islam dlm PKR, ape salahnya sokong dia.

Sokong prinsip & pendirian dia, bkn batang tubuh dia. Kalo dia lari dr prinsip yg betul, tarik blk sokongan. Bkn fanatik mcm sesetgh penyokong mane2 pemimpin.

Sokong ikut tajuk la. Ada tajuk perlu sokong RPK. Ada tajuk perlu sokong Anwar. Ada tajuk perlu bela TBH. Adil dlm penilaian walaupun kpd musuh @ individu di luar jamaah.

Begitu jg pemimpin PAS. Bkn sokong stiap ms walau ape tindakannya. Memasing pun bole pikir.

Wa kenal YB Zul sejak zaman isu murtad & 'mayat jadi babi' 1997-1998. Ms tu dia x de pape kepentingan politik & peribadi. Tp dia tegar defend Islam.

Dah la ms tu Mahathir tgh kebulur ganas. Dia yg pertama bangun defend Ust Kamal Ashaari. Last2 dia pun kena ISA.

Pastu baru masuk zaman Reformasi 1999. Org lebih kenal dia sebagai peguambela Anwar, sebenarnya sikap dia dah t'zahir sblm tu lg melalui isu murtad & survival Islam.

Anonymous said...

YB Zul dengan YB Ahmad Maslan Ketua Penerangan UMNO adalah kawan baik dari dulu masa kat us dok sebilik..

Anonymous said...

Oh ye peguam Hanifa Maidin dan Ustaz Idris Ahmad pun sebilik dengan mereka berdua.. hati2 dengan mereka..