Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 30, 2009

ADUN Ganu lompat minggu depan : Jangan tunduk Haron Taib.

Oleh : AdukaTaruna

ADUN UMNO Terengganu lompat PKR semakin panas. Gua tetap bagi sokongan kepada Haron Taib supaya jangan tunduk membina satu kerajaan tak stabil dan mengundang pelbagai keburukan jangka panjang.

Manusia separuh manusia seperti itu anytime boleh menjahanamkan hanya dengan satu panggilan atau satu ugutan atau satu tawaran.

"aduka, bagaimana pembentukan kerajaan lompat tu bertujuan membubar DUN?"

Gua tak tahu bab perlembagaan. Kita ambil boleh dulu.

Katakan 10 kerusi BN dah jadi kerusi PKR kerana lompat. Bila dah bubar DUN, kerusi-kerusi tersebut cane? Bagi kat PKR? Tak paham?

Hambek sekor bernama Rosol Wahid. Kerusi dia apa eh. Maleh gugel. Hentam jer la Besut.

Rosol Wahid - Besut - Lompat PKR = Kerusi Besut PKR.

Then Haron Taib setuju terima pembentukan kerajaan lompat untuk bubar DUN. Masa Pilihanraya Negeri, siapa nak lawan Rasol Wahid (PKR)?

UMNO vs PKR (Rosol Whid)?

UMNO vs PKR vs PAS?

Tak dapek der Jack.... Kerusi tu kerusi PAS bai. Walau PAS Ganu ni bodoh dalam politik, tp bila dia memerintah, muslim terbela. Cuma dia bodoh jer berdemokrasi sehingga pembelaan dia terhadap muslim gagal diteruskan dalam wadah demokrasi.

So, itu baru satu tajuk kelam-kabut. Sudahnya PAS-PKR berpecah. Tak payah buat gila la. Mat Said nak, sila bubar DUN. Idris Jusoh nak, desak bubar DUN.

Kejap lagi, yang dikendong cicir, yang kejar tak dapat.

11 comments:

Kumbang said...

jangan risau bro..terengganu susah nak berlaku.

Hehe selangor gua tak jamin

vesewe said...

Islam in Malaysia is suppressing humanity, dignity and desire of a normal human being.

Islam in Malaysia is causing trouble to non-Muslims who goes about their everyday life to do what any other normal human being on earth are doing.

Islam in Malaysia does not respect traffic law when Muslims can park their cars all over the road and cause inconvenience to everybody.

Islam in Malaysia does not contribute to the progress of the malay race and any other race in Malaysia.

Islam felts threaten in Malaysia, when nobody actually gives a damn about them.

kentanjim said...

Because Chinese race is a superior race than a inferior malay race.

Chinese race vs malay race -

Usually

Skin - malay race is much blacker.

Brain (IQ) - malay race is much more low.

Face - malay race is much uglier.

Height - malay race is much smaller.

Physical ability - malay race is much more inferior.

Such truth may know you too who is a malay race.

All thing is because a malay race is very inferior than a Chinese race.

Boleh said...

umno youth = otak babi = muka monyet = ekor beruk = samseng bodoh = kurang ajar buruk pengganas……….bagus pergi mampus semua……….terus berkubur tidak bangkit lagi……….bullshit!!!!!!!!!!

aston said...

Ask all malay pig go back to Indonesia!

The malay pig make Malaysia become rubbish country. Without malay pig in Malaysia - Malaysia country will become same as Singapore or Taiwan.

Where malay pig came from? Indonesia? Arab? Africa? What happened to our Orang Asli? They are the original settlers here, they should be the true real bumiputras. Not the babiputras we have here.

What is wrong with the babiputras? Highest crime rates, highest divorce rates, highest number of criminals, highest number of drug users, highest number of rapists.

A genetically flawed race (babiputras) cannot be fixed by politically.

What have we got now?

Brain drain, economic disparity getting wider, poor education system, racial segregation, widespread corruption, inefficiency and uncompetitive on the government departments and others.

Sad. Sad. Sad. The question asked by many of my fellow Chinese is this - Why can't you just tell the malay pig to adopt Chinese culture which is superior?

It makes no difference whether I am a Chinese, Indian or for that matter, anyone else, even a Mat Salleh. I am speaking as a human being to a malay pig like you.

If you malay pig don't like the non-malays here, then go back to Sumatra, Jawa, or wherever your ancestors came from, and give this land back to its rightful master, the Orang Asli.

If Malaysia is to divide into two countries with malay pig taking the east, and the west to the Chinese and the Indians - watch that the malay pig starting to migrate to the west illegally for a better future.

It is no wonder Singapore is a country which is 50 years ahead of Malaysia.

You know something - once outside the perimeters of Malaysia, these malay pig are so small in value even a dog has more value than them!

Everything in Malaysia is a joke when it comes to the malay pig. They are laughed at by everyone in this world for being incompetent, lazy, useless morons.

From research, this peninsular was part of the Siamese empire way before these malay pig from Indonesia invaded it.

Still so thick skin, don't want to go back to Indonesia!

killer said...

Pukimak punya melayu anjing berotak babi.
Kalau betul2 semua Cina India balik ke negara masing2 lagi senang bagi mereka bomb malaysia terutamanya semenanjung.
Selepas semua kaum Cina India balik, Cina India kerajaan boleh hantar berjuta2 askar Cina askar India & atomic bomb bagi hapuskan semua melayu anjing tanpa seekor pun hidup.
Lepas tu 'kaum melayu' tidak akan wujud lagi di muka bumi dan buku sejarah. Baguslah!

reek said...

I think these idiotic Umno morons have a competition going on as to who is the biggest idiot, that is why everyday one of them comes out with an idiotic statement.

Anonymous said...

aston,vesewe...

jgn sesedap mulut je nak kata. Hujah anda teralau dangkal.Malah tu bukan huajah. Tu kata2 nista dari warganegara yg xsedar siapakah mereka.

Brain drain, economic disparity getting wider, poor education system, racial segregation, widespread corruption, inefficiency and uncompetitive on the government departments and others.? ....bangsa2 lain pun sma je..2X5 je..

Anonymous said...

aston,vesewe...

jgn sesedap mulut je nak kata. Hujah anda teralau dangkal.Malah tu bukan huajah. Tu kata2 nista dari warganegara yg xsedar siapakah mereka.

Brain drain, economic disparity getting wider, poor education system, racial segregation, widespread corruption, inefficiency and uncompetitive on the government departments and others.? ....bangsa2 lain pun sma je..2X5 je..

Anonymous said...

Rosol tu orang bukit diman, orang ulu. Orang ulu memang perangai jahat. Dia kata nak lompat parti tu untuk ugut Najib je. Yang sebenarnya nak bunuh Md Said. Dah macam2 benda dia buat tapi Md Said cool je. Md Said ni memang bekeng tapi bekeng dia dalam diam. Diam Md Said diam berisi. Dia tau orang nak tikam dia jadi dia buat baik dengan orang PAS. Kalu puak2 Rosol masuk PKR, aku rasa set2 PAS sokong sebelah UMNO buat kerajaan perpaduan.

~sarinilam

Anonymous said...

Eleh macam lah cina tu baik sangat. yang jadi ah long, yang dera amah, yang jadi gengster rompak sana sini tu bukan cina? cina ni kaum yang zalim macam komunis. ko kata cina tu lebih pandai dari melayu? pelajar terbaik SPM siapa? bukan orang melayu ke? pemimpin cina bersih? yang amik gambar terkangkang tak pakai spender tu sapa? yang bikin video blue tu sape? ketua mca pun kena tuduh rasuah. kau kata cina lagi lawa dari melayu. eleh, mata sepet, hidung kemek cam babi, perasan lawa......

~sarinilam